(Poistunut julkaisusta)

Rekrytoija
SOK

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.1.2019

Kaupan alalla tapahtuu paljon – samoin rekrytointikentässä. Tilanne on oivallinen sinun näkökulmastasi, jos haluat olla mukana tekemässä monimuotoista rekrytointia talossa, joka tarjoaa vetovoimaisia työmahdollisuuksia alansa kehityksen kärjessä. Talossa, jonka katse on tiukasti tulevassa myös rekrytoinnin kehittämisessä. Mitä erityistä rekrytoijamme roolissa on ja kuinka osaamistasi meillä kartutat, siitä seuraavaksi lisää!

Sinun vastuullasi rekrytoijanamme on varmistaa, että löydämme parhaan mahdollisen osaajan kuhunkin avoimeen tehtäväämme. Tulet rekrytoijaksi HR-tiimiin, joka vastaa rekrytointien lisäksi esimerkiksi työhyvinvoinnin, palkitsemisen, esimiestyön ja Talent Managementin kehittämisestä. Meidän ja sinun vastuullasi on myös luonnollisesti rekrytointien läpivienti ja sen kehittäminen sekä optimointi. Olet siten tärkeä tuki 250 esimiehellemme heidän tarvitessaan lisää kyvykkyyttä meidän 1500 osaajan joukkoon. Työajastasi noin kolme neljäsosaa menee rekrytointeihin ja neljäsosa työstäsi on toimintamme kehittämistä.

Mitä sinä voit tuoda tähän yhtälöön? Me emme tee asioita niin kuin on aina tehty; me kaipaamme sinusta haastajaa ja lisävirtaa, jotta pysymme liikkeessä. Tulet konkreettisella tasolla kehittämään rekrytointiamme laadukkaammaksi ja systemaattisemmaksi. Se voi olla pienkehitystä arjessa mutta myös osavastuita eri kehitysprojekteistamme – me emme sinua pidättele. Jos olet kiinnostunut oppilaitosyhteistyöstä, voit ottaa vastuuta tapahtumiin osallistumisesta tai niiden järjestämisestä. Halutessasi voit tarttua perehdyttämisprosessiimme tai jatkaa kanssamme hakijakokemuksemme parantamista. Ehkä sinua kiinnostaa datan hyödyntämismahdollisuuksien lisääminen rekrytoinnissa? Toisin sanoen, meidän on mahdollista huomioida tässä roolissa, mikä sinua motivoi ja kiehtoo. Varmaa on kuitenkin se, että pääset hyvin nopeasti perehdytyksen ja projektien mukaan kiinni arkeemme.

Mikä sinua meillä odottaa?

Vaikka työsi on hyvin itsenäistä, ei se ole yksinäistä. Tulet nopeasti rakentamaan ympärillesi verkoston, joka auttaa sinua siinä missä sinä heitä. Meillä kaikilla rekrytointeihin osallistuvilla tai sitä työtä tukevilla on rekrytoinneissa yhteinen päämäärä – onnistunut palkkaus ja erinomainen hakijakokemus. Tätä varmistamassa sinun ja meidän matkassa on myös ulkopuolisia kumppaneita esimerkiksi suorahaussa, markkinoinnissa ja videotuotannoissa.

Vuoden 2019 alkupuolella työssäsi painottuvat varmasti monet rekrytointimme. Autat esimiehiämme profiloinnissa, markkinoinnin kanavavalinnoissa sekä prosessin läpiviennissä ja valinnoissa. Varmasti myös hiot särmiä tekemisestämme, yhtenäistät toimintatapojamme sekä hyödynnät dataa ja sparraat työkavereitasi. Vuoden 2019 aikana HR-järjestelmämme vaihtuu – tämä muutos muutos tulee tukemaan myös sinun työtäsi nykyistä paremmin.

Mitä sinä sitten tästä kaikesta saat?

Lupaamme, että emme ankeuta arkeasi puisevilla velvollisuuksilla. Sen sijaan saat meillä aidon tilaisuuden tehdä työtä, josta nautit, ja joka palkitsee juuri sinua. Samalla tarjoamme sinulle alustan osaamisesi kehittämiselle. Olemme sitoutuneet toimintamme kehittämiseen, ketterien menetelmien käyttöönottoon sekä yksilöllisten kehitystarpeittesi huomioimiseen. Haluat sitten oppia lisää analytiikasta, arviointimenetelmistä tai vaikka kanbanista, se on mahdollista. Täältä voit käydä lukemassa tulevan kollegasi Annamarin kokemuksia Lean Service Creation -mallista HR:n ja rekrytoinnin näkökulmasta >> https://media.sok.fi/post/2018/10/taipuuko-mammutti-ketteraan-kehittamiseen/

Tämä on rooli, jossa olet uusimman tiedon äärellä. Näet liiketoimintojemme tulevaisuuteen, kun tulet rekrytoimaan ihmisiä, jotka kehittävät juuri niitä palveluita, mitä itse kuluttajana myöhemmin käytät. Viime vuoden yli 200 rekrytoidun joukossa oli mm. hankintapäällikkö, Product Owner, tuotekehityspäällikkö, Data Scientist, markkinoinnin projektipäällikkö, IT-arkkitehti ja valikoimapäällikkö.

Meillä voit itse pitkälti valita missä ja miten työtäsi teet. Toki esimerkiksi aikatauluihin vaikuttavat monet seikat mutta tyypillisesti olet itse ohjaksissa, mitä tulee omaan työhösi liittyviin päätöksiin. Työkaveriksesi saat kilpailuhenkisen mutta rennon ja eläväisen joukon HR- ja rekrytointiammattilaisia. Tulet varmasti haastetuksi mutta et koskaan kampitetuksi saati pimentoon jätetyksi. Voit luottaa meidän tukeemme ja apuumme!

”Meillä uskotaan lukuja. Näiden viileiden faktojen vastapainona työssämme yhdistyvät ihmissuhteiden ja -kontaktien lämpö ja inhimillisyys. Tämä kombo puhuttelee meitä – tulevia työkavereitasi.”

Mitä me sinulta sitten odotamme? Koska halusimme edellä perusteellisemmin kertoa, miksi meille kannattaa hakea, otetaan tämä osa sitten hieman tiiviimmin.

Tässä tehtävässä menestyt, jos olet jo useamman vuoden tehnyt rekrytointeja erilaisiin asiantuntijarooleihin. Ymmärrät, mikä on profiloinnin merkitys nykypäivän rekrytoinnissa ja rekrytointimarkkinoinnissa. Tiedät, mitä kanavia ja välineitä on tarjolla rekrytoinnin tueksi, ja todennäköisesti sinulla on hyvä käsitys, mitä on tulossa, ja mihin trendit meitä ohjaavat. Olet mahdollisesti myös ollut mukana rekrytointeihin liittyvissä kehitysprojekteissa tai olet vähintäänkin kehitysmyönteinen. Tämän lisäksi:

  • Osaat pitää projektit käynnissä ja kaikki osapuolet tietoisena missä mennään
  • Uskallat haastaa – rohkeasti, perustellen ja tilanteen huomioiden
  • Työskentelyotteeltasi olet laatuhakuinen sekä ennen kaikkea asiakaspalveluhenkinen
  • Ymmärrät, että vastatuuleenkin välillä mennään, ja positiivisella otteella siitä matkasta selvitään

Meistä on hienoa, mikäli hakijakokemuksen vaaliminen on sinulle tärkeää ja tiedät, mistä elementeistä hyvä hakijakokemus syntyy. Jos olet tehnyt suorahakua, näitä taitoja voit halutessasi meillä ylläpitää.

Miltä kuulosti? Joko olet valmis hakemaan työkaveriksemme?

Mikäli olet kiinnostunut tulemaan työkaveriksemme, voit hakea tähän tehtävään oheisen hakulomakkeen kautta 30.1.2019 mennessä.

Käymme läpi hakemuksia jo hakuajalla ja seuraavaksi vuorossa on RecRight-videohaastattelu valittujen kanssa. Tästä seuraa henkilökohtainen haastattelu, jolloin tutustut paremmin meihin tuleviin työkavereihisi ja lopuksi henkilöarviointi.

Jos sinua vielä askarruttaa jokin seikka, tuleva esimiehesi Mari juttelee mielellään kanssasi esimerkiksi tehtävääsi, tavoitteisiimme tai meillä työskentelyyn liittyen. Hänet tavoitat parhaiten pe 11.1. klo 14-15 ja ti 22.1. klo 15-16 numerosta 050 490 8962 tai sähköpostitse mari.junnila@sok.fi. Jos taas haluat kuulla työstä tulevalta työkaveriltasi, ole yhteydessä Anskuun. Parhaiten tavoitettavissa numerosta 010 76 80317, sähköpostitse (annamari.henno@sok.fi) tai laita viestiä LinkedInissä.