Ratkaisuarkkitehti
Digia Oyj

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 29.4.2021

Haemme Secure and Scalable -liiketoimintaamme 

RATKAISUARKKITEHTIÄ

rakentamaan asiakkaillemme yhä parempia ja laadukkaampia tuotteita ja palveluita. 

Tehtävässä osallistut aktiivisesti tuotekehityshankkeisiimme ja annat asiantuntemuksesi asiakasyritystemme käyttöön. Sinulla on kyky ymmärtää asiakkaan toiminnan tarpeita ja prosesseja sekä näiden kääntymistä edelleen ICT-ratkaisuiksi ja sen myötä konseptoit ratkaisuja tai uusia tuotteita tai komponentteja Digian tarjoomasta asiakasyritystemme tarpeisiin. Olet asiantuntijaroolissa myyntihankkeissamme kiinteässä yhteistyössä myyntiorganisaatiomme kanssa ja keskustelet luontevasti asiakkaiden edustajien kanssa johdosta teknisiin asiantuntijoihin. Osaat myös tunnistaa myöhemmin tulevia tarpeita ja miten Digia voi niissä auttaa. 

Roolissa toimimiselle on tärkeää kokemus ja osaaminen kokonaisarkkitehtuurista ja kyky kuvata sitä ymmärrettävästi myös muille. Haluat olla mukana kokonaisarkkitehtuurin lisäksi osa-arkkitehtuurien kehittämisessä esimerkiksi tietoturva-arkkitehtuuria kehitettäessä. Sinulla on jo kokemusta toimimisesta julkishallinnossa, mielellään viranomaiskentässä, ja mahdollisesti viranomaisille tehdyistä korkean turvatason ratkaisuista. Sinulla on ymmärrys viranomaistoimintaa määrittelevistä KATAKRI- ja VAHTI -ohjeista ja tunnistat JHS179-, TOGAF- ja NAF4 -termit. Olet myös käyttänyt alan työkaluja kuten Archimatea tai EA:ta

Laskemme eduksi mikropalveluarkkitehtuurin ymmärtämisen ja kyvyn sen tehokkaaseen hyödyntämiseen. Kokemus erilaisista integraatioista etenkin julkishallinnon järjestelmien välillä ja erilaisten autentikaatioratkaisujen tunteminen ovat ehdottomasti plussaa. Kiinnostus analytiikasta ja tekoälystä unohtamatta pilviteknologioita on myös eduksi. 

Meillä pääset tekemään työtä, jolla on myös yhteiskunnallista merkitystä. Ratkaisuarkkitehtinä suunnittelet ratkaisuja, jotka näkyvät suomalaisessa arjessa. Pääset vaikuttamaan omaan pelikenttääsi, saat vapautta ja vastuuta arjessa, eikä hartioidesi yli olla jatkuvasti kurkkimassa. Voit itse vaikuttaa tehtävääsi oman osaamisesi ja aktiivisuutesi kautta. Saat tuoda omat mielipiteesi esiin ja voimme kehittää toimintatapojamme ideoitasi hyödyntäen. 

Nämä tukevat menestystäsi tehtävissä:

 • haluat kehittyä ja oppia jatkuvasti uutta
 • olet innovatiivinen ja ratkaisukeskeinen ja sinulla on kyky oma-aloitteiseen itsenäiseen työskentelyyn ja yhtä lailla hyvät yhteistyötaidot osana tiimiä toimimiseen täydentäen tiimiä omalla osaamisellasi, asiantuntemuksellasi ja persoonallasi
 • uskallat kysyä ja kyseenalaistaa
 • viestit sujuvasti suomen- ja englannin kielillä niin suullisesti kuin kirjallisestikin.

Korkean turvallisuuden hankkeisissa toimiminen edellyttää Suomen kansalaisuutta ja valittavalle henkilölle tullaan teettämään henkilön suostumuksesta asiakkaiden toimesta perusmuotoinen henkilöturvallisuusselvitys.

Tarjoamme sinulle roolin, jossa voimme rakentaa monenlaisia polkuja urallesi ja yksilölliselle kehittymisellesi. Digiassa on yli 1300 kollegaa ja satoja asiakkaita, joiden kanssa oppia ja kehittyä. Asiakkuudet useilta eri toimialoilta takaavat lukemattomia mahdollisuuksia rakentaa yhdessä digitaalisuutta, joka toimii ja tuntuu. Haluamme tarjota asiantuntijoillemme parhaan mahdollisen ympäristön työn tekemiselle; vapautta ja vastuuta, joustavia työaikoja, työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista, vapaa-ajan aktiviteetteja sekä monipuolista heimotoimintaa. Plussana saat hyvät työsuhde-edut ja mahtavat työkaverit.

Digiassa oppiminen on yksi keskeisistä kulttuuriperiaatteistamme. Meillä jokainen on Senior Trainee, sillä uskomme, että jokaisella on osaamista jaettavaksi muille eikä kukaan ole koskaan valmis. Työkavereiden auttaminen on meillä tärkeää, joten toivomme rentoa ja positiivista asennetta sekä tiimihenkisyyttä.

Hakuaika päättyy 31.5.2021, mutta käsittelemme hakemuksia jo hakuaikana. Mikäli sinulle heräsi kysyttävää tehtävästä tai työskentelystä meillä, Jussi Tammelin vastaa kysymyksiisi mielellään. Tavoitat hänet osoitteesta jussi.tammelin(at)digia.com.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1450703
 • Tehtäväalue: IT
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuaika päättyy: 31.5.2021
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Yhteyshenkilö: Jussi Tammelin (jussi.tammelin (a) digia.com)