(Poistunut julkaisusta)

Ratkaisuarkkitehti
SOK

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.6.2019

Meidän arkkitehdeillä on isot vastuualueet. Niin myös sinulla – mikäli siis tämän haasteemme otat vastaan! Kiinnostaisiko sinua ottaa vastuullesi arkkitehtuuri järjestelmästä, jolla maksetaan 350 M euroa bonuksia asiakasomistajillemme vuosittain sekä säilytetään ja hallinnoidaan myös kaikkia asiakastietojamme? Entä houkuttelisiko sinua tilaisuus vastata myös S-tunnistuksen arkkitehtuurista ja sen uudistamisesta? Tämä on mahdollisuutesi tulla uudistamaan näitä kahta liiketoiminnallemme kriittistä järjestelmää.

Olemme tekemässä suunnitelmia meille keskeisen CRM-järjestelmämme uudistamiseksi. Laiturilta ollaan juuri lähdetty, ja kompleksinen matka on tiedossa, kun uudistamisen kohteena on järjestelmä, jolla hallitaan mm. yhtä Suomen suurimmista asiakasrekisteristereistä ja maksetaan kaikki asiakasomistajiemme bonukset. Tavoitteenamme on purkaa tämän järjestelmän monirakenteisuutta pilvimigraatioiden ja modernien ratkaisujen myötä. Olemme myös uudistamassa ja nykyaikaistamassa S-tunnistusta siirtyessämme pilvipohjaiseen ratkaisuun.

Nämä kaksi arkkitehtuuria ja niiden tekniset ratkaisut sinä tulet saamaan vastuullesi. Kuten muutkin arkkitehtimme myös sinä tulet siis saamaan ison vastuualueen. Työsi tavoitteita voisi kuvata odotuksillamme siitä, mitä tapahtuu, kun aloitat työkaverinamme ja tartut toimeen:

  • Aivan alkuun tutustut työkavereihisi, kumppaneihimme sekä toimintapoihimme. Samalla ja seuraavaksi rakennat ymmärrystäsi nykyisistä ympäristöistämme.
  • Aloitat suunnittelun, miten järjestelmiämme uudistetaan ja toiminnallisuuksia siirretään pilveen. Aluksi toteutat kanssamme muutoksia myös vanhoihin ympäristöihin.
  • Syksyllä projektoimme porukalla S-tunnistuksen uudistuksen. Aloitetaan siitä ja viedään rinnalla myös CRM-järjestelmämme uudistusta siten, että vaaditut toiminnallisuudet, toteutusjärjestykset ja kulupuoli hahmottuvat ensi vuoden alkupuolelle.

Tätä kaikkea et tietenkään tee yksin. Meillä on tapana tällä noin 20 osaajan joukollamme tehdä töitä tiiviisti yhdessä. Sisäinen asiakkaamme SOK Media on myös tiukasti mukana hankkeissamme, ja matkassamme on loistavat yhteistyökumppanit. Aluearkkitehdit, konsultit, kehityspäälliköt, liiketoimintamme sekä lähimmät työkaverit auttavat – siihen voit luottaa!

Kokeneena arkkitehtinä tiedät työsi sisällön, joten todettakoon tässä vain, että varmasti meillä sinua odottaa dokumentoinnit ja mallinnukset, tietovaihto, uuden opettelu ja kimuranttien teknisten haasteiden ratkaisu. Ja aivan varmasti hoppu sekä liian monta päivittäistä palaveria.

Miksi tarttuisit tähän tilaisuuteen?

  1. Isossa, useaa liiketoimintaa harjoittavassa ja kuluttajia palvelevassa yrityksessä, työmme vaikuttavuuden mittaluokka on huima. Vastuullasi olevilla järjestelmillä on rajapintoja koko talomme prosesseihin ja tekemiseen. Onnistumisemme vaikuttaa siten miljoonien suomalaisten arkeen.
  2. Olemme kehittämiseen ja digitalisaatioon vahvasti panostava toimija. Arkeasi ovat viimeisimmät teknologiat ja kimuranteimmat haasteet, joten varmasti opit myös uutta. Ja jälleen – suuruusluokkamme tuo kiinnostavia haasteita ja mielekkyyttä kehitystyöhömme. Koska olemme kehitysyksikkö, olemme uusien asioiden portinvartija, mikä asettaa omat odotuksensa, kuinka hankkeemme parantavat jatkuvasti asiakkaidemme kokemuksia.
  3. Meillä arki sujuu ja saamme keskittyä täysin työhömme ja siinä onnistumiseen. Meillä on riittävät resurssit, ja katse riittävän pitkällä ketterää työtämme ohjaamassa. Toki muutoksia tulee aina matkaan, mikä toisaalta sitten rikastuttaa työtämme. Päivät eivät toista toisiaan.
  4. Meidän on myös mahdollista benchmarkata omaa työtämme maailmalla tapahtuvaan. Samaan aikaan pääset työssäsi näkemään koko kehitystyömme elinkaaren. Myös sen miten asiakkaamme kokevat palvelumme ja uudistuksemme.
  5. Meillä on rehti tekemisen meininki. Emme puurra tosikkoina päivästä ja viikosta toiseen. Mikromanageerauksen sijaan esimiehet ovat mahdollistajia. Kova oma osaamisemme helpottaa myös asioiden sujuvuutta. Tosin sitten kun taito loppuu, huumorilla mennään.

Vaikka et olisi ollut seppä syntyessäsi, ehkä tämä homma on kuitenkin hallussa?

Koska haemme kokenutta arkkitehtiä, sinulla on jo ymmärrys, mitä työsi on, ja millaisia odotuksia siihen kohdistuu. Ymmärrät eri arkkitehtuuriosa-alueita ja niiden merkityksiä sekä riippuvuuksia, ja olet jo saanut kosketusta moderneihin pilvi- ja sovelluskehitysteknologioihin. Sinulle entuudestaan tuttuja teknologioita ja työsi osa-alueita voivat olla esimerkiksi: AWS, Azure, IBM:n sovelluspalvelin, tietokanta- ja integraatiotuotteet sekä eri DevOps-työkalut. Myös tietoturva ja -suoja GDPR:n lisäksi resonoivat mieleesi tuttuja asioita. Olet sen verran pitkään näitä töitä tehnyt, että sinulla on myös ymmärrystä vanhasta. Taidat myös dokumentoinnin ja hallitset työkalut.

Meille on tärkeää, että olet hands on -tekijä. Et siis ainoastaan suunnittele ja pyörittele, vaan löydät ja viet eteenpäin ratkaisuja. Olet rohkea aloitteentekijä ja osaat priorisoida omaa sekä muiden työtä. Siedät pientä painetta ja ajoittaista epävarmuuttakin – niitä kun tässä työssä kuitenkin aina on.

Meitä motivoi halu oppia uutta. Niinpä istut loistavasti joukkoomme, jos myös sinä sytyt uuden oppimisesta ja käytäntöön viemisestä. Maailma ympärillämme kun muuttuu huimaa vauhtia, eikö?

Miltä vaikutti? Haluaisitko tulla työkaveriksemme?

Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 10.6.2019 mennessä. Käymme hakemuksia läpi jo hakuaikana ja tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana, joten älä suotta odota viimeiseen päivään asti.

Mikäli taas mielessäsi on kysymyksiä tehtävääsi tai meillä työskentelyyn liittyen, keskustelemme mielellämme niistä kanssasi lisää. Voit olla yhteydessä joko tiimin esimieheen Vesa Vitikaiseen tai IT-arkkitehtiimme Ari Niemeen. Vesan tavoitat parhaiten 29.5. klo 10-11 ja 6.6. klo 9-11 numerosta 040 820 4371 tai voit myös laittaa sähköpostia vesa.vitikainen@sok.fi. Ariin saat parhaiten yhteyden puhelimitse 28.5. klo 12-13 ja 4.6. klo 12-13 numerosta 040 564 8685 tai sähköpostitse ari.niemi@sok.fi.