(Poistunut julkaisusta)

Ratapihojen ammattilainen, Imatra (koulutushaku)
VR Transpoint

Alkuperäinen julkaisupäivä 24.9.2018

Sinun ei tarvitse olla teräsmies liikuttaaksesi tuhansia tonneja terästä. Tule ratapihatyöntekijäksi ja pääset tuntemaan isojen massojen liikuttelun voiman!

Ratapihatyöntekijä on ratapihojen ammattilainen, joka huolehtii ratapihoilla vaihtotyöstä eli junien ja vaunuryhmien kokoamisesta radio-ohjattavan veturin avulla. Jopa tuhansia tonneja terästä liikkuu kevyesti ratapihatyöntekijän käsissä. Yksittäisistä vaunuista kootaan junia ja vaunuryhmiä, jotka toimitetaan asiakkaalle, satamiin ja tehtaille. Asiakas ja luotettavuus, massojen hallinta, ennakointi sekä turvallinen työskentely ovat avainsanoja ratapihalla työskennellessä.

Junat kulkevat vuoden jokaisena päivänä, myös juhlapyhinä, joten ratapihatyötä tehdään vuoroissa. Työ on ulkotyötä ja vuodenajat tulevat tutuiksi. Ratapihatyöskentely on ennen kaikkea tiimityötä ja pitää peruskunnon kohdallaan, koska yhdessä vuorossa kävelyä voi tulla jopa 10 kilometriä.

”Nautin tehtävän hektisyydestä ja monipuolisuudesta. On hienoa olla osa tätä kokonaisuutta, joka kuljettaa tuhansia tonneja teollisuuden raaka-ainetta päivässä.” - vaihtotyönohjaaja Juho Pajari VR Transpointilta.

Huomasithan jo videon ratapihatyöskentelystä?

Miksi meille?

Me VR Transpointilla tarjoamme työntekijöillemme vapaamatkustusedun Suomen rautateillä sekä hyvät liikunta-, kulttuuri- ja virkistysedut. VR Transpointin tavoitteena on tarjota työsopimus koulutuksesta valmistumisen jälkeen.

Koulutus alkaa 4.2.2019 Kouvolan Rautatiealan ammattioppilaitoksessa (KRAO) ja kestää noin viisi kuukautta. Koulutuksen teoriaosuudet (yhteensä noin 8 viikkoa) järjestetään KRAO:n toimesta Kouvolassa. Työnopastus järjestetään joko rekrytointivaiheessa kerrotulla paikkakunnalla tai tulevalla työskentelypaikkakunnalla. Ratapihatyöntekijän koulutus antaa sinulle pätevyyden radio-ohjauskuljettajan tehtävään.

Koulutuksen ajalta ei makseta palkkaa, mutta opiskelijalla on mahdollisuus hakea opinto- tai aikuiskoulutustukea opintojensa ajaksi.

Toivomme sinulta soveltuvaa terveyttä (mm. virheetön värinäkö ja hyvä kuulo), hyvää kuntoa ja tiimitaitoja sekä ammatillista peruskoulutusta mieluiten tekniseltä alalta. Lue vielä tarkemmin tehtävän edellytyksistä ja terveydentilavaatimuksista Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin sivuilta.

Kiinnostuitko?

Jätäthän hakemuksesi 14.10.2018 mennessä oheisen linkin kautta.

Lisätietoja tehtävästä antaa ryhmäesimies Lassi Hovilehto, puh. 040 8636 060 tai sähköpostitse lassi.hovilehto@vrtranspoint.fi

VR Transpoint on Suomen johtava ja monipuolisin logistiikkayritys. Yritys tarjoaa kattavia rautatielogistiikan sekä kotimaan ja kansainvälisen maantielogistiikan palveluja. VR Transpoint on osa VR-konsernia.