(Poistunut julkaisusta)

Ratapihatyöntekijä, koulutushaku (Vainikkala)
VR Transpoint

Alkuperäinen julkaisupäivä 8.10.2020

Sinun ei tarvitse olla teräsmies liikuttaaksesi kymmeniä tonneja terästä, meillä sen tekevät ratapihojen sankarit. Tule koulutukseen – haku nyt auki!

Ratapihatyöntekijä on ratapihojen ammattilainen, joka huolehtii ratapihoilla vaihtotöistä eli junien ja vaunuryhmien kokoamisesta radio-ohjattavan veturin avulla. Jopa tuhansia tonneja terästä liikkuu kevyesti ratapihatyöntekijän käsissä. Yksittäisistä vaunuista kootaan junia ja vaunuryhmiä, jotka toimitetaan asiakkaalle, satamiin ja tehtaille. Yhdellä veturilla voidaan toimittaa asiakkaalle kerralla vaunumäärä, joka vastaa kymmeniä rekkakuormia. Asiakas ja luotettavuus, massojen hallinta, ennakointi sekä turvallinen työskentely ovat avainasioita ratapihalla työskennellessä.

Sinulla on loistavat edellytykset tähän tehtävään, jos

 • olet tottunut vuorotyöhön – tavarajunat kulkevat vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä.
 • et kaihda ulkotöitä – tutuksi tulevat myös vuodenaikojen vaihtelut. 
 • olet tiimityöskentelijä ja sinulla on peruskunto kohdillaan – yhdessä vuorossa kävelyä voi tulla useita kilometrejä.
 • sinulla on lukio-/ammatillinen peruskoulutus, mieluiten tekniseltä alalta ja tehtävään soveltuva terveys (mm. virheetön värinäkö ja hyvä kuulo) – tutustu tarkemmin tehtävän edellytyksiin ja terveydentilavaatimuksiin Liikenne ja viestintävirasto Traficomin sivuilla.

 10 syytä valita meidät

 1. Työ, jolla on keskeinen merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa – pidämme teollisuuden pyörät pyörimässä. 
 2. Pienennämme toiminnallamme yhteiskunnan hiilijalanjälkeä. 
 3. 6 000 mukavaa työkaveria ja ammattilaista.
 4. Monenlaisia koulutus- ja oppimismahdollisuuksia sekä erilaisia urapolkuja.
 5. Kilpailukykyinen kuukausipalkka ja kannustavat palkitsemismallit. 
 6. Olemme luotettava työnantaja. 
 7. Erinomaiset vapaa-ajan matkustamisen edut kotimaan raiteilla sekä monipuolisia matkailu- ja virkistysmahdollisuuksia Suomessa ja ulkomailla.
 8. Tukea liikunta- ja kulttuuriharrastuksiisi sekä päivittäiseen lounasruokailuun.
 9. Laajat työterveyshuollon palvelut.
 10. Modernit työvälineet ja työtilat.

Millaista on työskennellä ratapihalla? Katso videolta ratapihatyöntekijä Juho Pajarin ajatuksia.

Koulutuksen kautta pätevyys

 Koulutus alkaa 25.1.2021 ja kestää noin viisi kuukautta. Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy KRAO vastaa koulutuksen teoriaosuudesta, joka kestää yhteensä noin 8 viikkoa. Teoriaosuus käynnistyy 1.2.2021 Kouvolassa. Työnopastus järjestetään joko rekrytointivaiheessa kerrotulla paikkakunnalla tai suunnitellulla työskentelypaikkakunnalla. Ratapihatyöntekijän koulutus antaa sinulle pätevyyden radio-ohjauskuljettajan tehtävään. Tavoitteenamme on tarjota työsopimus koulutuksesta valmistumisen jälkeen.

Koulutuksen suorittaneille viranomainen myöntää lupakirjan, jonka kustannuksista vastaat opiskelijana itse. Koulutuksen ajalta ei makseta palkkaa, mutta opiskelijana sinulla on mahdollisuus hakea opinto- tai aikuiskoulutustukea opintojesi ajaksi.

Kiinnostuitko?

Hienoa! Haluaisimme ehdottomasti kuulla sinusta ja osaamisestasi lisää, joten jätä hakemus 22.10.2020 mennessä oheisen linkin kautta.

Kaipaatko lisätietoa?

Lisätietoja tehtävästä antaa ryhmäesimies Veikko Malinen puhelimitse 040-8663761 tai sähköpostitse veikko.malinen@vrtranspoint.fi

Tutustu ratapihatehtäviin tarkemmin>>

 VR Transpoint on logistiikan kokenut moniosaaja – raiteilla ja renkailla. Tarjoamme kattavat rautatielogistiikan sekä kotimaan ja kansainvälisen maantielogistiikan palvelut teollisuuden tarpeisiin. Meillä tehdään työtä, jolla on keskeinen merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa, sillä toimimme teollisuuden tukijalkana pitäen sen pyörät pyörimässä. Olemme osa VR Groupia, sen uudistuva ja vastuullinen logistiikan ammattilainen.