Ratapihatyöntekijä (koulutushaku), Kouvola
VR Transpoint

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 6.9.2021

Sinun ei tarvitse olla supersankari liikuttaaksesi kymmeniä tonneja terästä, meillä sen tekevät ratapihojen ammattilaiset. Tule koulutukseen – haku on nyt auki!

Ratapihatyöntekijä on ratapihojen ammattilainen, joka huolehtii ratapihoilla vaihtotöistä eli junien ja vaunuryhmien kokoamisesta radio-ohjattavan veturin avulla. Jopa tuhansia tonneja terästä liikkuu kevyesti ratapihatyöntekijän käsissä. Yksittäisistä vaunuista kootaan junia ja vaunuryhmiä, jotka toimitetaan asiakkaalle, satamiin ja tehtaille. Yhdellä veturilla voidaan toimittaa asiakkaalle kerralla vaunumäärä, joka vastaa kymmeniä rekkakuormia. Asiakas ja luotettavuus, massojen hallinta, ennakointi sekä turvallinen työskentely ovat avainasioita ratapihalla työskennellessä.

Millaista on työskennellä ratapihalla? Tutustu tarkemmin >>

Sinulla on loistavat edellytykset tähän tehtävään, jos

 • olet tottunut vuorotyöhön – tavarajunat kulkevat vuorokauden ympäri vuoden jokaisena päivänä
 • et kaihda ulkotöitä – tutuksi tulevat myös vuodenaikojen vaihtelut
 • olet tiimityöskentelijä ja sinulla on peruskunto kohdillaan – yhdessä vuorossa kävelyä voi tulla useita kilometrejä
 • sinulla on lukio-/ammatillinen peruskoulutus, mieluiten tekniseltä alalta ja tehtävään soveltuva terveys (mm. virheetön värinäkö ja hyvä kuulo) – tutustu tarkemmin tehtävän edellytyksiin ja terveydentilavaatimuksiin Liikenne ja viestintävirasto Traficomin sivuilla.

10 syytä valita meidät

 1. Työ, jolla on keskeinen merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa – pidämme teollisuuden pyörät pyörimässä. 
 2. Pienennämme toiminnallamme yhteiskunnan hiilijalanjälkeä - katso lisätietoa >>
 3. 5 800 mukavaa työkaveria ja ammattilaista.
 4. Monenlaisia koulutus- ja oppimismahdollisuuksia sekä erilaisia urapolkuja.
 5. Kilpailukykyinen kuukausipalkka ja kannustavat palkitsemismallit. 
 6. Olemme luotettava työnantaja. 
 7. Erinomaiset vapaa-ajan matkustamisen edut kotimaan raiteilla sekä monipuolisia matkailu- ja virkistysmahdollisuuksia Suomessa ja ulkomailla.
 8. Tukea liikunta- ja kulttuuriharrastuksiisi sekä päivittäiseen lounasruokailuun.
 9. Laajat työterveyshuollon palvelut.
 10. Modernit työvälineet ja työtilat.

Koulutuksen kautta pätevyys

Koulutus alkaa 31.1.2022 perehdytyksellä joko rekrytointivaiheessa kerrotulla paikkakunnalla tai suunnitellulla työskentelypaikkakunnalla. Koulutus kestää yhteensä noin viisi kuukautta ja Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy (KRAO) vastaa koulutuksen teoriaosuudesta, joka kestää yhteensä noin 8 viikkoa. Työnopastus järjestetään joko rekrytointivaiheessa kerrotulla paikkakunnalla tai suunnitellulla työskentelypaikkakunnalla. Ratapihatyöntekijän koulutus antaa sinulle pätevyyden radio-ohjauskuljettajan tehtävään. Tavoitteenamme on tarjota työsopimus koulutuksesta valmistumisen jälkeen.

Koulutuksen suorittaneille viranomainen myöntää lupakirjan, jonka kustannuksista vastaat opiskelijana itse. Koulutuksen ajalta ei makseta palkkaa, mutta opiskelijana sinulla on mahdollisuus hakea opinto- tai aikuiskoulutustukea opintojesi ajaksi.

Kiinnostuitko?

Hienoa! Haluaisimme ehdottomasti kuulla sinusta ja osaamisestasi lisää, joten jätä hakemus 19.9.2021 mennessä oheisen linkin kautta.

Kaipaatko lisätietoa?

Lisätietoja tehtävästä antaa ryhmäesimies Kimmo Vajamaa puhelimitse 040-8634 590 tai sähköpostitse  kimmo.vajamaa@vrtranspoint.fi

VR Transpoint on logistiikan kokenut moniosaaja – raiteilla ja renkailla. Tarjoamme kattavat rautatie- ja maantiekuljetukset sekä räätälöidyt logistiikkaketjut lisäpalveluineen. Toimimme sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Meillä tehdään työtä, jolla on keskeinen merkitys suomalaisessa yhteiskunnassa – toimimme teollisuuden tukijalkana huolehtien, että tavarat liikkuvat teollisuuden tarpeisiin ja yhteiskunta toimii. Olemme osa VR Groupia, sen uudistuva ja vastuullinen logistiikan ammattilainen. Mitä paremmin me onnistumme, sitä enemmän yhteiskunta ympärillämme hyötyy – olemme yhteisellä matkalla maailman parhaaksi. Lisätietoja: www.vrtranspoint.fi

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

 • Ilmoitusnumero: 1495685
 • Tehtäväalue: Liikenne ja logistiikka
 • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
 • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
 • Hakuaika päättyy: 19.9.2021
 • Hakuosoite: www-osoite
 • Yhteyshenkilö: Kimmo Vajamaa
 • Sijainti: Kouvola, Kymenlaakso