(Poistunut julkaisusta)

Rakennuttajapäällikkö, Soukan asema / Länsimetro, Espoo
MPS

Alkuperäinen julkaisupäivä 2.11.2018

Metro jatkaa länteen, tule rakentamaan sitä kanssamme!

Länsimetro Oy:n tehtävänä on metron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään ja edelleen Kivenlahteen.  Ensimmäinen osuus, Ruoholahti-Matinkylä, luovutettiin liikennettä operoivalle HKL:lle lokakuussa 2017, ja metron matkustajaliikenne alkoi 18.11.2017. Projekti jatkuu rakentamalla metro Matinkylästä Kivenlahteen. Uudelle osuudelle rakennetaan viisi uutta metroasemaa (Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti) sekä maanalainen metrovarikko Sammalvuoreen. Länsimetron omistavat Espoon ja Helsingin kaupungit.

Hankkeen johtamisjärjestelmää on parannettu ykkösvaiheen oppien mukaisesti ja kehitetty Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen tilannejohtamisen malli, jonka keskeinen elementti on tilannehuone. Tilannehuoneessa seurataan paitsi projektin aikataulua ja kustannuksia, myös riskejä, laatua, yhteistyön sujuvuutta ja työturvallisuutta. Tiedonkulkua on parannettu luomalla uusia sisäisen viestinnän toimintamalleja ja kanavia. Tiedonkulkua, luottamusta ja yhteistyön sujuvuutta sekä Länsimetron ”big roomissa” että rakennusurakoissa myös mitataan säännöllisesti.

Rakennuttajapäällikkö / Soukan asema

Aseman rakennuttajapäällikön vastuulla on aseman toteuttamisen (rakentaminen ja käyttöönotto) kokonaisvaltainen johtaminen. Soukan asema on tällä hetkellä vaiheessa, jossa louhintatyö on tehty ja rakennusurakka hankittu ja rakennustyöt ovat käynnistyneet kesällä 2018. Rakennusurakka on projektinjohtourakka (PJU), johon sisältyy mm. rakennustekniset ja talotekniset työt.

Aseman rakennuttajapäällikkö vastaa aseman toteuttamisen laadusta, aikataulusta ja kustannuksista. Rakennuttajapäällikön apuna tehtävässä on ns. kohdeorganisaatio, johon kuuluu kohdepäällikkö, suunnittelupäällikkö, projekti-insinööri ja 3 valvojaa (rakennustyöt, sähkö, LVI). Rakennuttajapäällikkö toimii kohdeorganisaation projektiesimiehenä.

Aseman rakennuttajapäällikkö toimii tiiviissä yhteistyössä sekä oman aseman urakoitsijoiden että myös muiden asemien ja ratalinjan rakennuttajapäälliköiden ja kohdeorganisaatioiden kanssa. Luonnollisesti rakennuttajapäälliköllä on aktiivinen yhteistyö Länsimetro-projektin tukitoimintojen kanssa, kuten laatu, talous, aikatauluohjaus ja riskienhallinta. Hän raportoi kohteen etenemisestä rakentamisjohtajalle ja muulle Länsimetro-projektin johdolle. Tehtävän sijoituspaikka on sekä Espoon Matinkylässä sijaitseva Länsimetron big room että Soukan asemalla sijaitseva kohdetoimisto.

Erityisen tärkeää rakennuttajapäällikön tehtävässä on yhteistyö omaan asemaan liittyvien muiden rakennushankkeiden, maankäytön suunnittelun (Espoon kaupunki), viranomaisten (pelastuslaitos, rakennusvalvonta) ja muiden sidosryhmien kanssa.

Odotamme valittavalta henkilöltä tehtävään soveltuvaa rakennusalan koulutusta ja vahvaa kokemusta rakennuttamisesta ja/tai urakoinnista talo-, infra- tai teollisuusrakentamisen alalta. Arvostamme erityisesti näyttöä laajojen rakennusprojektien onnistuneesta läpiviennistä. Aikaisempi kokemus maankäyttö- ja kaavoitusasioista, samoin kuin kiinteistöihin liittyvien sopimusasioiden tuntemus on tehtävässä eduksi. Tehtävässä on tarpeen sujuva kielen taito, minkä lisäksi englannin kielellä tulee tulla toimeen.

Lisätietoja tehtävästä antaa MPS-konsultti Jaana Jaatinen, puh. 020 746 9690. Täytä hakemuslomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan hakemuksesi ja CV:si hakupainikkeen kautta 18.11.2018 mennessä.