Rakennusperinnön suunnittelija, Lappi
Metsähallitus

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 20.11.2020

Metsähallitus työskentelee luonnonvarojen vastuullisen käytön ja hoidon sekä luonnon monimuotoisuuden ja kulttuuriperinnön puolesta. Henkilöstöä meillä on yhteensä noin 1300 henkilöä ympäri Suomen, arvostamme monimuotoisuutta työyhteisössä.

Haemme nyt joukkoomme rakennusperinnön suunnittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen Lapin luontopalvelut -yksikköön, ajalle 1.2.-31.12.2021.

Rakennusperinnön suunnittelijana vastaat rakennusperintökohteiden hoitoon ja suojeluun liittyvistä asiantuntijatehtävistä. Tehtäviisi kuuluu rakennusperintökohteiden kuntoseuranta, korjaussuunnittelu, rakennusinventointi ja mahdollisesti korjaustöiden johto. Osallistut myös suojelualueiden käytön toimenpidesuunnitteluun sekä rakennusperinnön hoitoon liittyvien ostopalvelujen valmisteluun, kilpailutukseen ja työmaiden valvontaan. Toimipaikkana on Metsähallituksen Ivalon toimipiste tai muu keskeinen Metsähallituksen Lapin toimipaikka, mutta työkohteita on koko Lapin alueella. Monet työkohteista sijaitsevat erämaisilla alueilla tieverkoston ulkopuolella. 

Tehtävässä menestyminen edellyttää kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusperintökohteiden hoitoon soveltuvaa korkeakoulututkintoa (esim. rakennuskonservaattori AMK, rakennusrestauroinnin artenomi, rakennusarkkitehti) ja kokemusta kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden puurakennusten kuntoarvioinnista, korjaussuunnittelusta ja inventoinnista sekä perinteisten työmenetelmien tuntemusta. Työssä tarvitset hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa, hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä itsenäistä ja joustavaa työotetta. Työ edellyttää B- ajo-oikeutta sekä mahdollisuutta useiden päivien työmatkoihin (majoitus myös vaatimattomissa kämpissä tai teltassa) ja itsenäisiin maastotöihin. Paikkatieto-ohjelmien hallitseminen ja Lapin rakennusperinnön tuntemus katsotaan eduksi. 

Tarjoamme sinulle monipuolisen tehtäväkuvan yhteiskunnallisesti merkityksellisessä organisaatiossa. Metsähallitus tukee henkilöstön hyvinvointia liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin, terveydenhuoltoon ja vapaa-aikaan liittyvillä henkilöstöeduilla. Palkkaus määräytyy Metsähallituksessa noudatettavan palkkausjärjestelmän mukaan työn vaativuuden ja henkilökohtaisen työsuorituksen perusteella.

Täytäthän sähköisen hakemuksen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 7.12.2020 osoitteessa www.metsa.fi/avoimet-tyopaikat

Pyydämme liittämään mukaan myös CV:si.

Annamme mielellämme lisätietoja tehtävästä. Kysymyksiisi vastaa tehtävän sisällön osalta kulttuuriperinnön erikoissuunnittelija Siiri Tolonen, siiri.tolonen@metsa.fi, puh. 040 860 3800 sekä yleisellä tasolla luonnonsuojelupäällikkö Päivi Paalamo, puh. 0400 193 781.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1401639
  • Tehtäväalue: Rakennusala
  • Työsuhde: Määräaikainen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 7.12.2020
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Yhteyshenkilö: Siiri Tolonen (Siiri.Tolonen (a) metsa.fi)
  • Puhelin: 0408603800
  • Sijainti: Ivalo, Lappi