(Poistunut julkaisusta)

Rakennuslogistiikan moniosaaja Rekrykoulutus
Barona Rakennus Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 16.12.2019

Kouluttaudu rakennuslogistiikan moniosaajaksi kolmessa kuukaudessa ja pääset mukaan rakentamaan Tampereen uutta Kansi-hanketta.

Suomen Rakennuslogistiikka, Barona Rakennus, TTS ja TAKK yhdessä kouluttavat ja rekrytoivat 15 uutta rakennustyömaan logistiikan ammattilaista! Koulutus tarjoaa mahdollisuuden hankkia uuden uran rakennuslogistiikkatyöntekijänä ilman aikaisempaa alan kokemusta.

Kuvaus koulutuksesta:

Koulutuksen tavoitteena on antaa perustaidot ja -tiedot työmaapalvelujen hoitamiseen, sekä itsensä ammatilliseen kehittämiseen. Koulutukseen sisältyy työharjoittelu, jonka aikana opitaan työskentelemään talonrakennuskohteissa työmaalogistiikkaa ja työmaapalveluita hoitavan henkilön monipuolisissa työtehtävissä turvallisesti ja ergonomisesti. Pääset työskentelemään Suomen Rakennuslogistiikan työmaille Tampereen Kansi-hankkeen pariin.

Koulutus alkaa 3.2.2020 ja loppuu 30.4.2020, kestäen yhtään 62 päivää. Emme hae valmiita osaajia, vaan haluamme kouluttaa sinut alan ammattilaiseksi. Koulutuksen tavoitteena on vakituinen työsuhde ohjelman jälkeen ja koulutuksen hyväksytysti suorittaneet opiskelijat työllistyvät työnantajan palvelukseen.

Koulutusohjelmaan hakiessasi sinulta ei vaadita aiempaa kokemusta alalta, vaan oikea asenne ja halu oppia uutta ratkaisevat. Koulutukseen valittavalta edellytetään hyvää yleiskuntoa, ympäristön huomioimiskykyä, ajokorttia sekä riittävää suomen kielen taitoa. Auttava englannin kielen taito on eduksi.

Kyseessä on työvoimakoulutus ja se on kohdennettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille. Esimerkiksi määräaikaisessa työsuhteessa oleva, keikkatyötä tekevä tai irtisanottu henkilö voi hakea koulutukseen. Koulutus on osallistujille maksuton.

Koulutuksen osiot:

  • Orientointi, korttikoulutukset ja yleiset työelämävalmiudet rakennustyömaalla
  • Työmaalogistiikka ja työmaapalvelut
  • Piha- ja ulkoalueiden hoitaminen
  • Rakennussiivous
  • Työssäoppiminen työmailla

Mitä on logistiikkatyöntekijän työ rakennustyömaalla?

Työmaalla rakennuslogistiikkaan kuuluvat muun muassa kuormien aikataulutus, materiaaliensuojaukset, erikoissiirrot ja -haalaukset, työmaapalvelut ja työturvallisuuden ylläpito. Logistiikkatyöntekijän tehtävänä on siirtää materiaalit työpisteelle ja varmistaa, että työkohteet ovat kunnossa. Rakennuslogistiikan tavoitteena on, että työvaiheet voidaan aloittaa aikataulussa ja mahdollistaa koko projektin läpimenoajan lyhentäminen. Rakennustyömaan logistiikkatyöntekijän työtehtäviin voi kuulua lisäksi työmaasta riippuen liikenteen ohjausta, nostotöitä trukilla, kurottajalla tai nosturilla.

Koulutukseen hakeminen ja valinnat:

Rekrykoulutuksen haku tapahtuu seuraavasti: Täytäthän Rekrykoulutuksen hakemukset alla olevassa järjestyksessä, vaikka se voi tuntua hieman työläältä:

1. Täytä TE-toimiston koulutushakemus sähköisesti osoitteessa: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/689557 (URA-numero 689557) ja tiedot-välilehdeltä "Hae tähän koulutukseen".

  1. Täytä hakemuksesi Baronan järjestelmään painamalla alla ”Hae”.

Täytäthän huolellisesti myös tämän Baronan järjestelmän hakemuksen. Koulutukseen valituksi tuleminen edellyttää hakemuksen täyttämistä te-toimiston sivuilla.

Esivalinta tehdään hakemusten perusteella. Hakijoita pyydetään perus telemaan hakemuksensa huolellisesti. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, jotka pidetään alustavasti Tampereella 23.1. tai 24.1.2020.

Koulutuksen yhteyshenkilöt

Pirkanmaan TE-toimisto, Jari Hintsanen, puh. 0295 045 692, jari.hintsanen@te-toimisto.fi ja Eero Ojanen, puh. 0295 045 720, eero.ojanen@te-toimisto.fi (vastaa tiedusteluihin 13.-27.12.2019 välisenä aikana). Koulutuksen käytännön järjestelyihin vasteaa Baronan Antti Hölli, puh. 050 502 5158, antti.holli@barona.fi

Lue lisää koulutuksesta sekä logistiikkatyöntekijän uratarina hakusivustoltamme:

https://insights.barona.fi/rakennuslogistiikkatyontekija-koulutus-tre

Työvoimakoulutuksen ajalta sinulla voi olla mahdollisuus saada työttömyysetuutta, työttömyysetuuden korotusosaa sekä kulukorvausta, joiden maksamisesta etuuden maksaja KELA tai työttömyyskassa päättää.

Lisätietoja taloudellisista tuista ja koulutuksen aikaisista etuuksista antaa te-hallinnon koulutusneuvonta puh. 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi