(Poistunut julkaisusta)

Rahoitusekonomisti
Suomen Pankki

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.4.2018

Riskienvalvonnan ja ulkoisen laskennan toimiston tehtäviin kuuluu hallita ja valvoa Suomen Pankin rahoitusvarallisuuden sijoitustoiminnan markkina-, luotto- ja likvidiysriskejä, ylläpitää sijoitustoiminnan vertailuindeksejä ja laskea sijoitustoiminnan tuotot. Toimisto vastaa Suomen Pankin ulkoisesta laskennasta ja tilinpäätösraportoinnista. Lisäksi toimisto raportoi Suomen Pankin taseeseen kohdistuvista rahoitusriskeistä sekä arvioi rahoitusvarallisuuden ja rahapolitiikan operaatioiden taseriskejä. 

Haemme riskienvalvonnan ryhmään

RAHOITUSEKONOMISTIA

Vastuualueeseesi kuuluu Suomen Pankin rahoitusvarallisuuteen sekä eurojärjestelmän operaatioihin liittyvien taloudellisten riskien analysointi. Rahoitusriskeistä merkittäviä ovat valuutta-, korko- ja luottoriski.

Tehtäviisi kuuluvat riskienvalvonnan prosessien, analyysimenetelmien ja raportoinnin kehittäminen sekä käytännön toteutus. Pääset myös osallistumaan eurojärjestelmätasoiseen riskienhallinnan kehitystyöhön kansainvälisissä työryhmissä. 

Hakemallamme henkilöllä on

  • soveltuva ylempi korkeakoulututkinto esim. rahoituksessa tai taloustieteessä
  • vankka työkokemus rahoitusalalta, esim. markkina- tai luottoriskien hallinnasta, treasurysta tai varainhoidosta
  • rahoitusteorian, kvantitatiivisten menetelmien ja tilastomatemaattisten mallien osaamista
  • oma-aloitteinen työskentelyote, hyvät yhteistyötaidot sekä selkeä suullinen ja kirjallinen ilmaisu
  • kiinnostus keskuspankkitoimintaan ja korkomarkkinoihin.

Arvostamme lisäksi osaamista nykyaikaisista riskilaskenta- ja BI-välineistä sekä taseanalyysivalmiuksia.

Tarjoamme sinulle ainutlaatuisen mahdollisuuden työskennellä keskuspankin ja eurojärjestelmän riskienhallinnan ytimessä sekä perehtyä keskuspankin varallisuuden hallintaan. Lisäksi tarjoamme kannustavan työilmapiirin sekä erinomaiset mahdollisuudet soveltaa ja kehittää osaamistasi.

Virkasuhde on vakinainen. Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 17) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. Tarkka toimenkuva ja tehtävän vaativuusluokka täsmentyvät valitun henkilön osaamisen ja kokemuksen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antaa riskienhallintapäällikkö Antti Nurminen, p. 09 183 2285, antti.nurminen@bof.fi. Tavoitat Antin parhaiten ti 10.4. klo 9-10, pe 13.4. klo 9-10 ja ma 16.4. klo 15-16.
 
Lue osaston esittely Suomen Pankin verkkopalvelusta.

Suomen Pankki on Suomen kansallinen rahaviranomainen ja eurojärjestelmän jäsen. Pankki rakentaa taloudellista vakautta. Vakaa hintataso, turvalliset maksujärjestelmät ja luotettava rahoitusjärjestelmä edistävät kestävää talouskasvua, työllisyyttä ja suomalaisten hyvinvointia. Keskuspankki on arvostettu työnantaja, joka panostaa henkilöstönsä työhyvinvointiin ja tarjoaa haasteita sekä mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. Suomen Pankissa työskentelee noin 370 eri alojen asiantuntijaa. Päätoimipisteemme sijaitsevat Helsingin ydinkeskustassa.