(Poistunut julkaisusta)

Rahoitusekonomisti markkinaoperaatiot-osaston vastapuolet ja vakuudet -toimistoon
Suomen Pankki

Alkuperäinen julkaisupäivä 22.11.2019

Markkinaoperaatiot-osaston vastapuolet ja vakuudet-toimisto vastaa rahapolitiikan toteuttamiseen liittyvän vastapuoli- ja vakuuskehikon kehittämisestä eurojärjestelmässä ja sen toimeenpanosta Suomessa. Toimisto tuottaa vastuualueeltaan korkealaatuista analyysia päätöksenteon tueksi.

Haemme joukkoomme 

RAHOITUSEKONOMISTIA

Tehtävässä menestyäksesi edellytämme sinulta

  • tehtävään soveltuvaa ylempää akateemista korkeakoulututkintoa esim. rahoituksen tai taloustieteen alueelta
  • käytännön työkokemusta vakuuksien hallinnan, yritys-/pankkianalyysin tai riskienhallinnan tehtävistä
  • eurojärjestelmän toimintojen ja rahoitusmarkkinoiden toiminnan tuntemusta, kokemus eurojärjestelmän komitea- ja työryhmätyöstä katsotaan eduksi
  • data-analytiikka- ja datavisualisointiosaamista sekä intoa työskennellä tietojärjestelmien parissa
  •  sujuvaa suomen ja englannin kielen kirjallista ja suullista taitoa
  • valmiutta esiintyä sisäisissä ja ulkoisissa tilaisuuksissa 

Arvostamme aloitteellista ja energistä työotetta. Tarjoamme mielenkiintoisen ja haastavan näköalapaikan eurojärjestelmän rahapolitiikan toimeenpanon kentällä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä sekä erinomaiset mahdollisuudet soveltaa ja kehittää henkilökohtaista osaamistasi. Teemme työtä vahvalla yhteistyöllä pienessä tiimissä positiivisessa ja kannustavassa ilmapiirissä. 

Virkasuhde on vakinainen. Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 17) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan. Toivomme, että voit aloittaa työn mahdollisimman pian.

Lähetä hakemuksesi 13.12.2019 mennessä. Liitä mukaan CV ja hakemuskirje. 

Lisätietoja tehtävästä antaa toimistopäällikkö Marjaana Hohti, puh. +358 9 183 2265. marjaana.hohti@bof.fi

Lue osaston esittely Suomen Pankin verkkopalvelusta.

Suomen Pankki on Suomen kansallinen rahaviranomainen ja eurojärjestelmän jäsen. Pankki rakentaa taloudellista vakautta. Vakaa hintataso, turvalliset maksujärjestelmät ja luotettava rahoitusjärjestelmä edistävät kestävää talouskasvua, työllisyyttä ja suomalaisten hyvinvointia. Keskuspankki on arvostettu työnantaja, joka panostaa henkilöstönsä työhyvinvointiin ja tarjoaa haasteita sekä mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen. Suomen Pankissa työskentelee noin 370 eri alojen asiantuntijaa. Päätoimipisteemme sijaitsevat Helsingin ydinkeskustassa.