(Poistunut julkaisusta)

Radioverkkoasiantuntija
Viestintävirasto

Alkuperäinen julkaisupäivä 12.10.2018

Haemme Viestintävirastoon radioverkkoasiantuntijaa vakinaiseen virkaan taajuussuunnittelun ja taajuuksien tulevan käytön asiantuntija- ja kehittämistehtäviin.

Tavoitteenamme on taata toimivat ja häiriöttömät taajuudet sekä nykyisille että tulevaisuuden radiojärjestelmille. Radioverkkoasiantuntijana pääset osaksi asiantuntevaa ja aktiivista joukkoamme, joka vastaa Suomen kansallisesta ja kansainvälisestä taajuussuunnittelusta sekä tekee tiivistä yhteistyötä niin kotimaisten kuin kansainvälisten sidosryhmien kanssa. Tehtäviimme kuuluvat myös taajuuksien käyttöä koskevien lausuntojen, päätösten sekä teknisten määräysten valmistelu.

Radioverkkoasiantuntijana pääasiallisiin tehtäviisi kuuluu langattomien verkkojen taajuussuunnittelu, taajuussuunnittelumenetelmien kehittäminen, taajuuksien tulevan käytön suunnittelu ja näihin liittyvä kansainvälinen yhteistyö. 

Työhön kuuluu myös langattomien viestintäverkkojen teknologioiden ja standardoinnin seuraaminen ja näihin vaikuttaminen sekä yhteistyö sidosryhmiemme ja asiakkaidemme kanssa. Työssäsi pääset osallistumaan myös Taajuushallinnon muihin asiantuntija- ja kehittämistehtäviin. Toimenkuvasi tarkentuu osaamisesi ja kykyjesi mukaan.

Odotamme sinulta

  • soveltuvaa teknistä korkeakoulututkintoa tai vastaavia tietoja ja taitoja
  • hyvää radiotekniikan tuntemusta
  • kykyä ja halua oppia uusia asioita sekä kehittää toimintaa
  • hyvää yhteistyökykyä sekä neuvottelutaitoa
  • kykyä itsenäiseen ja pitkäjänteiseen työskentelyyn
  • sujuvaa kirjallista ja suullista ilmaisutaitoa myös englanniksi
  • erinomaista suomen ja riittävää ruotsin kielen taitoa.

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää kiinnostusta radioteknisiin haasteisiin sekä kansainväliseen toimintakenttään. Esimerkiksi 5G, 6G, robotiikka, automaatio, IoT, älyliikenne, satelliitit ja keinoäly eivät ole sinulle vieraita aiheita. Arvostamme taajuussuunnittelun tuntemusta sekä analyyttistä ja tarkkaa otetta ja laajojen asiakokonaisuuksien hallintaa. Odotamme myös halukkuutta ja valmiutta matkustaa työtehtäviin liittyviin kokouksiin.

Palkkaus määräytyy vaativuusluokan H (4026,98 €/kk) mukaan. Lisäksi maksamme henkilökohtaiseen työsuoritukseen perustuvaa lisää enimmillään 38 % peruspalkasta. Virka on viraston yhteinen ja sijoitettu Taajuushallinto-toimialalle.

Virkaan valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Virkaan valittavan henkilön tulee olla Suomen kansalainen (Valtion virkamieslaki 7§).

Lisätietoja tehtävästä

Lisätietoja tehtävästä antavat Mobiiliverkot -ryhmän päällikkö Petri Lehikoinen, p. 0295 390 453 ja apulaisjohtaja Suvi Juurakko-Lehikoinen, p. 0295 390 446. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)viestintavirasto.fi.

Tallenna hakemuksesi 29.10.2018 klo 16.15 mennessä valtion työnhakusivustolle osoitteeseen www.valtiolle.fi (ID 31-164-2018). Voit myös toimittaa hakemuksesi meille osoitteella Viestintävirasto, Kirjaamo, PL 313 (Erik Palménin aukio 1), 00561 Helsinki. Merkitse kuoreen tunnus " Radioverkkoasiantuntija, ID 31-164-2018". Hakemuksia ei palauteta.

Haastattelut voidaan aloittaa jo hakuaikana, mutta ne pidetään pääsääntöisesti viikoilla 44 - 45. Palvelussuhteen alussa on koeaika, jonka pituus on enintään kuusi kuukautta.

Lisää tietoa Viestintävirastosta

Meillä Viestintävirastossa on kehittämistä ja kehittymistä tukeva kulttuuri. Panostamme jatkuvaan osaamisen kehittämiseen ja työhyvinvoinnin tukemiseen. Joustava työaika ja etätyö helpottavat työn ja vapaa-ajan tasapainon säilyttämistä. Lisäksi meillä on käytössämme mm. työmatkaetu, kulttuuri- ja liikuntaetu, kuntosali, ohjattua liikuntaa sekä kattava työterveyshuolto.

Lisää tietoa Viestintävirastosta löydät osoitteesta: https://www.viestintavirasto.fi