(Poistunut julkaisusta)

Rådgivare inom projektstyrning och bidragshantering/stödförvaltning (tilskudsadministration) till avdelningen för HR, administration och juridik
Nordiska ministerrådets sekretariat

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.10.2019

Cirka 600 miljoner av Nordiska ministerrådets (NMR) årliga budget går till finansiering av projekt och till ministerrådets strategiska partners. NMR söker nu en rådgivare som kommer att arbeta med strategisk styrning och utveckling av denna process.

Arbetsuppgifter

Tjänsten som rådgivare tillhör avdelningen för HR, administration och juridik (HRAJ), med ca 30 medarbetare som ger service och stödjer olika processer på sekretariatet. Avdelningen ansvarar bland annat för att förvalta och utveckla Nordisk Ministerråds bidragshantering/stödförvaltning och projektstyrningsprocess. I detta arbete ingår förvaltning och tillsyn av ett nyligen implementerat ERP-system samt uppdatering och effektivisering av mallar, projektmodeller, instruktioner och interna regelverk.

I teamet för bidragshantering/stödförvaltning och projektstyrning ingår tre personer som arbetar i nära samarbete med avdelningens övriga medarbetare inom HR, controlling, ekonomi och juridik. Den rådgivare vi nu söker kommer framförallt att arbeta med bidragshantering/stödförvaltning och projektförvaltning, kontraktadministration och ekonomisk styrning. Tyngdpunkten ligger på den finansiella och administrativa delen av projektstyrning där ERP-systemet utgör ett fundament.

I rollen ingår allt från att hålla samman processer till att identifiera systemfel eller sammanställa rapporter för att kunna ge en aggregerad bild av ministerrådets arbete och rapportera tillbaka på den Nordiska visionen.

Kvalifikationer

Vi söker en serviceinriktad medarbetare som bör ha lätt för att kommunicera. Du ska på ett pedagogiskt sätt kunna förklara en ibland abstrakt process i operativa termer och kunna utbilda i processens alla delar. Du bör även tycka om att agera i en komplex struktur då det nordiska samarbetet är mångfacetterat. Dessutom ska du kunna hålla många bollar i luften och på olika höjd då processen är bred och uppgifterna både strategiska och operativa.

Vidare vill vi att du har:

  • Gedigen kunskap om hur projektstyrning fungerar i ett ERP-system och god systemförståelse generellt. Kunskap om Unit4:s IT-system Business World är meriterande
  • God erfarenhet av IT-implementeringsarbete och förändringsarbete generellt
  • God erfarenhet av utvärderingsarbete och rapportering på aggregerad nivå
  • Erfarenhet av målnedbrytning och omsättning av strategiska mål i en operativ verklighet.

Det är meriterande med tidigare ansvar för ett team eller erfarenhet från att ha arbetat i team då projektstyrningen försiggår i ett team där du förväntas skapa förutsättningar för alla att göra sitt bästa.

Vi erbjuder

Ett utvecklande och meningsfullt arbete i en nordisk och internationell miljö med kollegor från hela Norden. Våra anställningskontrakt är tidsbegränsade till fem år, med möjlighet till förlängning med ytterligare högst tre år. Vi erbjuder speciellt stöd för etablering till dem som flyttar till Danmark på grund av anställningen. Den som har en statlig anställning i ett av de nordiska länderna har rätt till tjänstledighet för att arbeta hos oss.

Se mer om En karriär i det nordiska samarbetet, samt en Kortfilm om relocation service.

Mer information om tjänsten

Om du vill veta mer om tjänsten kan du kontakta avdelningschef Anya Strøm, telefon +45 20 99 66 82, eller e-post anystr@norden.org. För information om anställningsvillkor vänligen kontakta hr@norden.org.

Sista datum för ansökan är den 28 oktober 2019. Tillträde sker per den 1 februari 2020 eller enligt avtal.

Vi ser fram emot din ansökan!