(Poistunut julkaisusta)

Purkutyöntekijän rekrykoulutus
Barona Rakennus Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 17.8.2020

Uusi ura rakennusalalla? Kouluttaudu nyt ytimekkään kolmen kuukauden koulutuksen kautta töihin monipuolisiin työtehtäviin rakennusalalle. Emme etsi valmiita osaajia vaan haluamme kouluttaa sinut alan ammattilaiseksi. Tavoitteena on vakituinen työpaikka ja pitkä ura alalla.

Rekrykoulutus starttaa lokakuun lopussa 2020 ja kestää yhteensä 75 koulutuspäivää eli helmikuun alkuun asti. Koulutus on maksuton. Koulutuksen tavoitteena on antaa perustaidot ja -tiedot monipuolisista rakennusalan työtehtävistä. Koulutukseen sisältyy työharjoittelu, jonka aikana opitaan työskentelemään eri työmailla. Pääset työskentelemään Barona Rakennuksen asiakasyritysten työmaille, joissa sinua ohjaa kokeneempi alan osaaja.

Barona Rakennus on rakennusalan suurin työllistäjä, joten Baronan kautta uran aloittaminen rakennusalalla on turvallista ja vaivatonta. Töitä riittää hyville tekijöille pääkaupunkiseudun yli 300 eri työmaalla.

Mitä koulutus pitää sisällään?

Koulutuksessa suoritat kaikki työmaalla tarvittavat kortit, kuten mm. työturvallisuuskortin.

Koulutuksessa opit erityisesti nykyaikaisesta purkutyöstä rakennustyömaalla ja sen eri osa-alueista, kuten suojauksista, purkualueen osastoinnista, alipaineistuksesta ja telineasen-nuksesta sekä korkealla työskentelystä. Koulutuksessa suoritat henkilönostinkoulutuksen ja käyt läpi eri haitta-aineet ja henkilöstösuojautumisen sekä yleisesti turvallisen työskentelyn purkutyössä.

Toimit tärkeänä osana työryhmää. Nykyaikainen purkutyö on huippu ammattilaisten työtä, jotka osaavat oikeat purkutavat, hallitsevat työkalut ja koneet sekä osaavat kierrättää purettavat hyötykäyttöön.

Millaista on purkutyöntekijän työ?

Purkutyöntekijän työ ei ole niin yksinkertaista, kuin usein kuvitellaan. Purkutyössä tulee olla huolellinen ja tietää mitä on tekemässä, jotta ei hajota tai pura mitään väärin. Saneerauskohteissa purkutyöntekijä purkaa vanhat sisätilat, piikkaa julkisivut piikkauskoneella, purkaa muotteja, piikkaa putkiremonttikohteissa vanhat kylpyhuoneet ja purkaa vanhat listat ja lattiat pois. Osaaville purkutyöntekijöille on paljon kysyntää saneerauskohteissa.

”Purkutyöntekijänkin pitää käyttää päätään, muuten syntyy vahinkoa, jos ei tiedä mitä on tekemässä. Kaikki on kuitenkin opittavissa, asenne on tärkein.” – Rain, 15 vuotta työntekijänä Baronalla

Kuka voi hakea koulutukseen?

Emme hae valmiita osaajia, vaan haluamme kouluttaa sinut alan ammattilaiseksi. Koulutuksen tavoitteena on vakituinen työsuhde ohjelman jälkeen. Koulutus on osallistujille maksuton.

Koulutusohjelmaan hakiessasi sinulta ei vaadita aiempaa kokemusta alalta, vaan oikea asenne ja halu oppia uutta ratkaisevat. Koulutukseen valittavalta edellytetään hyvää yleiskuntoa, halua tehdä fyysistä työtä sekä riittävää suomen kielen taitoa. Auttava englannin kielen taito on eduksi.

Miten koulutukseen voi hakea?

Rekrykoulutuksen haku on kaksivaiheinen ja molemmat hakemukset tulee täyttää. Täytäthän Rekrykoulutuksen hakemukset alla olevassa järjestyksessä, vaikka se voi tuntua hieman työläältä:

1.Täytä TE-toimiston koulutushakemus sähköisesti osoitteessa: https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/693797 (URA-numero: 693797, hakemaan pääset Tiedot -välilehdeltä)

2.Täytä hakemuksesi Baronan järjestelmään tästä painamalla ”Hae”

Koulutukseen valituksi tuleminen edellyttää hakemuksen täyttämistä TE-toimiston sivuilla.

Esivalinta tehdään hakemusten perusteella. Hakijoita pyydetään perustelemaan hakemuksensa huolellisesti. Esivalinnan jälkeen osa hakijoista kutsutaan haastatteluun.

Koulutuksen käytännön järjestelyistä voit kysyä lisää Baronan yhteyshenkilöltä Joonalta, joona.jokinen@barona.fi, puh: 050 572 4667

Työvoimakoulutuksen ajalta sinulla voi olla mahdollisuus saada työttömyysetuutta, työttömyysetuuden korotusosaa sekä kulukorvausta, joiden maksamisesta etuuden maksaja KELA tai työttömyyskassa päättää.

Lisätietoja taloudellisista tuista ja koulutuksen aikaisista etuuksista antaa te-hallinnon koulu-tusneuvonta puh. 0295 020 702 tai sähköpostitse: koulutusneuvonta@te-toimisto.fi