Puheterapeutti
Helsingin Kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 14.1.2021

Tehtävän kuvaus

Helsingin lasten puheterapiassa työtehtäviisi kuuluu lasten ja nuorten puheen, kielen sekä syömisen taitojen kehityksen tutkiminen, seuranta ja kuntoutus. Työsi sisältää asiakkaan ympäristön ohjauksen ja mahdollisten jatkotutkimusten järjestämisen moniammatillisessa yhteistyössä. Potilastietojärjestelmänämme on tällä hetkellä Pegasos, ja huhtikuussa siirrymme käyttämään Apottia yhdessä usean muun kunnan sekä HUSin kanssa.

Lasten puheterapiassa on 43 puheterapeutin vakanssia. Asiakkaamme ovat 0-16-vuotiaita ja tulevat palveluun terveydenhuollon lähettäminä. Valtaosa asiakkaistamme on alle kouluikäisiä ja lastenneuvolan lähettämiä. Useimmiten puheterapiatapaamiset aloitetaan tutkimuksista ja hoidon tarpeen arvioinnista, mutta jonkin verran asiakkaita tulee myös suoraan erikoissairaanhoidosta.

Yhteistyökumppaneitamme ovat lastenneuvolan lisäksi mm. neuvolan psykologit ja toimintaterapeutit sekä varhaiskasvatus, koulut ja sosiaalitoimi. Perhekeskusmalli tukee monialaisen yhteistyön tekemistä asiakkaan parhaaksi. Perhekeskuksia on toiminnassa kolme, ja samoja yhteisen työn toimintamalleja käytetään verkostomaisesti myös niillä alueilla, joille perhekeskusten tuloa vielä odotetaan.

Keskinäinen konsultointi toimii meillä hyvin. Meillä on esimerkiksi änkytyksen sekä monikielisten ja -kulttuuristen asiakkaiden kanssa työskentelyyn perehtyneiden puheterapeuttien vetämiä konsultaatioryhmiä. Aloittavana puheterapeuttina saat myös henkilökohtaisen mentorin ja tukenasi on kokeneiden puheterapeuttien vetämä tutor-ryhmä.

Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi hyvät koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä suuren työnantajan henkilöstöedut. Helsingin kaupungilla sinua odottaa edullinen työsuhdeasunto, jossa saat asua koko työsuhteesi ajan.

Jätä hakemuksesi osoitteessa helsinkirekry.fi.


Kelpoisuusehto:

Filosofian maisteri logopedian koulutusohjelmasta. Myös loppuvaiheen opiskelijat huomioidaan haussa.

Valmistuneilta edellytetään lisäksi terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994, 1200/2007) mukainen laillistus.

Kielitaitovaatimuksena suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Luemme eduksi kokemuksen työskentelystä moniammatillisessa työryhmässä.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Pia Isoaho, johtava puheterapeutti, p. 050 361 5838 Sari Parvamo, vastaava puheterapeutti, p. 09 310 48361 (ma ja to klo 12-13)

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1414395
  • Tehtäväalue: Sosiaaliala ja terveydenhuolto
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 28.1.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki