(Poistunut julkaisusta)

Puheterapeutti
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 20.10.2020

Tehtävän kuvaus

Haemme Kehitysvammapoliklinikalle kokopäiväistä puheterapeuttia sijaisuuteen ajalle 18.12.2020 - 12.3.2021.

Kehitysvammapoliklinikalla puheterapeutti arvioi asiakkaan vuorovaikutukseen, kommunikointiin ja syömiseen liittyvän kuntoutuksen tarpeen sekä vastaa kuntoutuksen suunnittelusta, järjestämisestä ja seurannasta.
Suurin osa puheterapiakuntoutusjaksoista toteutuu Kelan kustantamina yksityisten palveluntuottajien toteuttamina.

Kehitysvammapoliklinikalla työtä tehdään moniammatillisesti asiakkaiden ja heidän lähipiiriensä kanssa. Puheterapeutti ohjaa asiakkaan lähi-ihmisiä vuorovaikutukseen, kommunikointiin ja syömiseen liittyvissä asioissa sekä puhetta tukevien ja korvaavien kommunikointikeinojen (AAC) käytössä. Työhön sisältyy myös pienten kehitysvammaisten lasten varhaiskuntoutus ohjaten perheitä ja varhaiskasvatuksen henkilöstöä tukemaan lapsen kehitystä moniammatillisesti. Kehitysvammapoliklinikan työntekijöillä on erityisosaamista mm. yhteisöjen ohjaamisessa ja voimauttavassa vuorovaikutuksessa.

Työtilat ovat Sofianlehdossa, mutta työskentelet myös asiakkaiden arkiympäristöissä eri puolilla kaupunkia. Kehitysvammapoliklinikalla sinulle on tarjolla hyvä kollegoiden tuki, perehdytys ja ohjaus. Voit suunnitella työpäiväsi joustavasti. Helsingin kaupungilla on hyvät työsuhde-edut, mm. työsuhdematkalippuetu. Avustamme tarvittaessa työsuhdeasunnon saamisessa.

Työyhteisömme on kehitys- ja koulutusmyönteinen työpaikka. Meillä on hyvä henki ja tekemisen meininki. Tule mukaan työstään innostuneeseen puheterapeuttitiimiimme!

Kelpoisuusehto:

Filosofian maisteri logopedian koulutusohjelmasta.

Lisäksi edellytetään terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994, 1200/2007) mukainen laillistus Suomessa.

Kielitaitovaatimuksena suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Luemme eduksi aiemman työkokemuksen kehitysvammaisten ihmisten parissa, mutta työ sopii myös vastavalmistuneelle. Myös pian valmistuvat voidaan kutsua haastatteluun.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Johtava puheterapeutti Meri Santaholma, meri.santaholma@hel.fi p. 09 310 52543

Lisätietoa

https://www.hel.fi/vammaiset/fi/terveyspalvelut/kehitysvammapoliklinikka/