(Poistunut julkaisusta)

Psykologi
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 3.8.2020

Tehtävän kuvaus

Haemme psykologia vakituiseen toimeen Helsingin kaupungin lastensuojelun palveluihin.

Nyt haettavana oleva tehtävä kohdentuu pääasiassa Nuorten vastaanoton Malminkartanon yksikköön, jossa on kaksi osastoa ja asiakkaat ovat 13-17-vuotiaita kriisitilanteissa olevia nuoria. Asiakaspaikkoja osastoilla on yhteensä kaksitoista. Tarvittaessa psykologin työpanosta voidaan kohdentaa myös perhekuntoutuksen ympärivuorokautiseen perhearviointiin asiakasperheen yksilöllisen suunnitelman mukaan.

Nuori sijoitetaan Nuorten vastaanottoon lastensuojelulain mukaisella sijoituspäätöksellä, usein kiireellisenä sijoituksena. Vastaanotto-osastojen tehtävänä on turvata nuoren tilanne, tukea häntä ja perhettä, sekä arvioida nuoren kokonaistilannetta yhteistyössä eri tahojen kanssa. Psykologi tekee asiakastyötä nuorten, vanhempien ja verkostojen kanssa. Työssä painottuvat psykologiset arviot ja tutkimukset sekä kriisityö ja tukea antava työskentely. Psykologi toimii oman alansa ja erityisesti lapsen kehityksen asiantuntijana moniammatillisessa työryhmässä. Psykologi osallistuu työn ja osaamisen kehittämiseen sekä kouluttamiseen. Työ edellyttää hyvää organisointikykyä ja paineensietokykyä.

Tarjoamme yhteisöllisen ja innostavan työympäristön. Lastensuojelun palveluissa työskentelee vastaava psykologi ja viisi psykologia. Työhön sisältyy tiivis perehdytys vastaavan psykologin ohjauksessa sekä erillinen ryhmätyönohjaus.

Kelpoisuusehto:

Psykologian maisteri (ylempi korkeakoulututkinto) ja laillistus Suomessa.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään rikostaustaotteen esittämistä (laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 504/2002).

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Lisäksi edellytämme:
Hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä kykyä tehdä nopeatempoista ja kriisiluonteista työtä.

Luemme eduksi:
Kokemuksen perheiden kanssa työskentelystä, vanhemmuuden psykologian ymmärryksen ja kiintymyssuhdeteorian tuntemuksen.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Satu Tuhkanen, vastaava psykologi, satu.tuhkanen@hel.fi, p. 050 567 6227

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi