(Poistunut julkaisusta)

Psykologi
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.11.2019

Tehtävän kuvaus

Haemme psykologia perheneuvolaan vakinaiseen tehtävään 1.1.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Perheneuvolassa psykologi työskentelee osana moniammatillista tiimiä, johon pohjoisen työryhmässä kuuluu viisi sosiaalityöntekijää ja viisi psykologia. Lisäksi käytössämme on lastenpsykiatrin ja toimistotyön palvelut. Työsi tukena on paitsi työryhmän vankka ja monipuolinen osaaminen myös ammatillinen työnohjaus, ryhmätyönohjaus, perheneuvolan oma perehdytyskoulutus ja jatkuva täydennyskoulutus.

Perheneuvolan asiakkaita ovat perheet, joilla on huolta lapsen kasvusta ja kehityksestä, vanhemmuudesta, perheen vuorovaikutuksesta sekä perhettä kohdanneista kriiseistä. Yhteistyössä perheen ja huoleen liittyvän verkoston kanssa luomme työskentelysuunnitelman tilanteen korjaamiseksi tai helpottamiseksi.

Psykologina toimit lapsen ja nuoren psyykkisen kehityksen erityisasiantuntijana tehtävänäsi tunnistaa ja ehkäistä kehitystä vaarantavia riskitekijöitä sekä vahvistaa suojaavia tekijöitä. Käytät psykologisen arvioinnin menetelmiä sekä erilaisia psykodiagnostisia välineitä lapsen, nuoren ja perheen psyykkisen toimintakyvyn kartoittamiseksi ja hoidon tarpeen arvioimiseksi. Lisäksi hoidat kehityksellisiä ja traumaattisia kriisejä sekä tuet perheenjäsenten selviytymistä psykologisin ja psykoterapeuttisin menetelmin.

Annat psykologista asiantuntija-apua erilaisissa yhteistyöverkostoissa sekä otat kantaa lapsen psyykkiseen terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavissa päätöstilanteissa. Perheneuvolapalvelujen sisällöllinen kehittäminen kuuluu myös tehtäviisi.

Kelpoisuusehto:
Psykologian maisteri (ylempi korkeakoulututkinto) ja laillistus Suomessa (Valvira).

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Luemme eduksi:
Työkokemuksen kasvatus- ja perheneuvonnasta sekä muun lapsiperheiden parissa tehdyn vanhemmuuden ja perhesuhteiden tuen sekä lapsen/nuoren mielenterveyttä edistävän psykologin työn.

Kasvatus- ja perheneuvonnan erikoistumiskoulutuksen sekä muun lasten/nuorten ja perheiden hoidolliseen kohtaamiseen valmiuksia antavan lisäkoulutuksen.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

johtava sosiaalityöntekijä Helena Forsberg, 09 310 58259 johtava psykologi Johanna Lainekivi, 09 310 58697

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi