Psykologi, perheneuvolaan (2 tehtävää)
Helsingin Kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 3.6.2021

Tehtävän kuvaus

Haemme Helsingin perheneuvolaan kahta psykologia, Lännen (Kaupintie 11 A) sekä Kampin työryhmiin (Malminkatu 3 F).

Helsingin perheneuvola tarjoaa helsinkiläisille lapsiperheille sosiaalihuoltolain mukaista kasvatus- ja perheneuvontaa sekä siihen liittyvää palvelutarpeen arviointia ja tarvittaessa erityisen tuen sosiaalityötä. Perheneuvolassa psykologi työskentelee osana moniammatillista tiimiä yhdessä sosiaalityöntekijöiden kanssa. Lisäksi käytössämme on konsultoiva lastenpsykiatri. Työsi tukena on paitsi työryhmän vankka ja monipuolinen osaaminen myös ammatillinen työnohjaus, ryhmätyönohjaus, perheneuvolan oma perehdytyskoulutus ja jatkuva täydennyskoulutus.

Perheneuvolan asiakkaita ovat perheet, joilla on huolta lapsen kasvusta ja kehityksestä, vanhemmuudesta, perheen vuorovaikutuksesta sekä perhettä kohdanneista kriiseistä. Yhteistyössä perheen ja huoleen liittyvän verkoston kanssa luomme työskentelysuunnitelman tilanteen korjaamiseksi tai helpottamiseksi.

Perheneuvolan psykologi toimii lapsen ja nuoren psyykkisen kehityksen erityisasiantuntijana tehtävänään tunnistaa ja ehkäistä kehitystä vaarantavia riskitekijöitä sekä vahvistaa suojaavia tekijöitä. Hän käyttää psykologisen arvioinnin menetelmiä sekä erilaisia psykodiagnostisia välineitä lapsen, nuoren ja perheen psyykkisen toimintakyvyn kartoittamiseksi ja hoidon tarpeen arvioimiseksi sekä hoitaa kehityksellisiä ja traumaattisia kriisejä sekä tukee perheenjäsenten selviytymistä psykologisin ja psykoterapeuttisin menetelmin.

Perheneuvolapsykologi antaa psykologista asiantuntija-apua erilaisissa yhteistyöverkostoissa sekä ottaa kantaa lapsen psyykkiseen terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttavissa päätöstilanteissa. Lisäksi tehtäviin kuuluu perheneuvolapalvelujen sisällöllinen kehittäminen.

Kelpoisuusehto:

Psykologian maisteri (ylempi korkeakoulututkinto) ja laillistus Suomessa (Valvira).

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito sekä ruotsin kielen tyydyttävä suullinen taito.

Valitun on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Luemme eduksi työkokemuksen lasten, nuorten ja perheiden kanssa tehdystä psykososiaalista tukea sisältäneestä työstä sekä perheneuvolan erikoistumiskoulutuksen tai
muun lasten ja perheiden kohtaamiseen valmiuksia antavan lisäkoulutuksen.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Kampin johtava psykologi Lilli Daruish, puh: 09 310 42 758, lilli.daruish@hel.fi Lännen johtava sosiaalityöntekijä Aija Aromaa, puh: 09 310 47461, aija.aromaa@hel.fi

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1463468
  • Tehtäväalue: Sosiaaliala ja terveydenhuolto
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 18.6.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki