(Poistunut julkaisusta)

Psykologi Espoon perheneuvolan terapeuttiseen vauvaperhetyöhön
Espoon kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.2.2021

Haemme psykologia uuteen vakinaiseen tehtävään Espoon perheneuvolan terapeuttiseen vauvaperhetyöhön.

Perheneuvolan terapeuttinen vauvaperhetyö on tarkoitettu lasta odottaville vanhemmille ja alle 1-vuotiaiden vauvojen perheille, jotka tarvitsevat terapeuttista apua vanhemmaksi kasvamiseen ja vuorovaikutukseen vauvansa kanssa. Vauvan synnyttyä työskentely tapahtuu usein kotikäynneillä. Työ on pääosin itsenäisesti tehtävää terapeuttista työtä.

Tavoitteenamme on tarjota oikea-aikaista tukea kuntalaisille ja yhteistyökumppaneillemme. Työskentelyn tavoitteet asetamme yhdessä asiakkaan ja tarvittavan verkoston kanssa. Teemme aktiivista yhteistyötä lapsiperheiden palvelujen verkostossa asiakasyhteistyönä ja konsultoiden.

Työryhmän työpiste sijaitsee Etelä-Espoon perheneuvolan yhteydessä Pihatörmä 1:ssä lähellä Isoa Omenaa, josta käsin palvelua tarjotaan koko Espoon alueelle.

Pätevyysvaatimuksena laillistettu psykologi. Työaika 37h 45min / vko.

Tehtävässä edellytetään riittäviä tietoja raskausajan psyykkisistä prosesseista, vauvan kehityksestä sekä aikuisen mielenterveysongelmista ja niiden vaikutuksesta vanhemmuuteen. Edellytämme myös valmiuksia vanhemman ja vauvan välisen vuorovaikutuksen arvioimiseen, sekä hoidollisten interventioiden toteutukseen vuorovaikutuksen parantamiseksi. Edellytämme myös aikaisempaa kokemusta tai valmiuksia koko perheen tilanteen arvioimiseen ja vanhempien yhteistyön tukemiseen. Myös joustavuus ja kyky toimia moniammatillisissa verkostoissa sekä myönteinen ote työn kehittämiseen on edellytyksenä tehtävässä onnistumiseen.

Tehtävään valittavan on esitettävä nähtäväksi rikosrekisterilain 6.2 §:n tarkoittama rikosrekisteriote. Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa.

Eduksi luemme soveltuvan erikoispsykologikoulutuksen, soveltuvan psykoterapiakoulutuksen tai kasvatus- ja perheneuvonnan erikoistumiskoulutuksen. Lisäksi arvostamme aikaisempaa kokemusta varhaisen vuorovaikutuksen terapeuttisesta työskentelystä vauvaperheiden ja pikkulapsiperheiden kanssa.

Arvostamme myös kokemusta maahanmuuttajataustaisten ja vieraskielisten asiakkaiden kanssa työskentelystä, kokemusta sähköisten palvelujen tai sosiaalisen median käytöstä asiakastyössä sekä kykyä työskennellä suomen lisäksi englannin ja ruotsin kielellä.