(Poistunut julkaisusta)

Projektitutkija tai projekti-insinööri
Oulun yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 4.2.2019

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti hakee määräaikaiseen työsuhteeseen Tulevaisuuden tuotantoteknologiat (FMT) -tutkimusryhmään Nivalaan:

PROJEKTITUTKIJAA tai PROJEKTI-INSINÖÖRIÄ

Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutti on kansainvälinen tutkimusinstituutti, joka toimii aktiivisesti koko Pohjois-Suomessa ja arktisella alueella. Sen keskeisenä tehtävänä on uuden tiedon tuottaminen ja ympäröivän yhteisön kehittäminen yliopistollisella osaamisella. Tulevaisuuden tuotantoteknologiat (FMT - Future Manufacturing Technologies) -ryhmä on yksi kolmesta Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin tutkimusryhmästä. Tutkimuksessaan FMT-ryhmä keskittyy etupäässä modernien menetelmien ja materiaalien tehokkaaseen hyödyntämiseen koneenrakennuksessa. Tutkimusalueet kattavat tuotantotekniikan eri osa-alueita lähtien erikoisterästen tehokkaasta hyödyntämisestä ja päättyen kustannustehokkaaseen tuotantoautomaatioon ja ainetta lisäävään valmistukseen. Monitekninen ryhmä koostuu tuotantotekniikan, materiaalitekniikan, koneensuunnittelun ja tuotantoautomaation ammattilaisista. FMT-ryhmä on osa Oulun yliopistossa toimivaa Terästutkimuskeskus CASR:ia (Center for Advanced Steels Research) ja sen päätoimipaikka on Nivalassa metalli- ja konepajateknologian innovaatiokeskuksessa, ELME Studiossa. Muutama ryhmän tutkijoista työskentelee Oulussa yliopiston kampuksella.

Tutkijan/insinöörin tehtävät liittyvät FMT-ryhmän projektien toteuttamiseen. Akuutein tarve liittyy ainetta lisäävän valmistuksen tutkimukseen, erityisesti metallien 3D-tulostukseen ja sen hyödyntämiseen, sekä ultralujien teräsmateriaalien ja lasertekniikan hyödyntämiseen liittyvissä tutkimuksissa ja selvityksissä. Pidemmällä aikajänteellä myös muiden ryhmän tutkimusalueiden resurssien lisäämiseen on tarvetta. 

Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa (projekti-insinööriltä tehtävään soveltuvaa koulutusta tai muuten osoitettavaa ammattitaitoa), erinomaista suomen ja englannin kielien hallintaa sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja. Arvostamme monipuolista osaamista, itsenäistä työotetta, kehittämisaktiivisuutta ja kokemusta projektiluonteisesta työskentelystä.

Määräaikainen työsuhde alkaa sopimuksen mukaan huhtikuussa 2019 ja kestää vuoden loppuun. Tehtävässä noudatetaan TES:n mukaista koeaikaa.

Tehtävä sijoittuu yliopiston palkkausjärjestelmän muun henkilöstön vaativuustasoille 7-9. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka on enintään 50 % tehtäväkohtaisesta palkanosasta.

Lisätiedot:

Tutkimusjohtaja Kari Mäntyjärvi, kari.mantyjarvi(at)oulu.fi, p. 040 084 3050
Johtaja Matti Muhos, matti.muhos(at)oulu.fi, p. 0400 407590
Hakemus liitteineen (CV, julkaisuluettelo) pyydetään jättämään sähköistä hakulomaketta käyttäen viimeistään 1.3.2019 mennessä.