(Poistunut julkaisusta)

Projektipäällikkö Business Intelligence
SOK

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.6.2019

Maailma muuttuu – siitä olemme kaikki yhtä mieltä. Datalla johtaminen ja sen kehittäminen on yksi painopistealueemme, kun suunnittelemme ja kehitämme nykyisiä sekä tulevia palveluitamme ja konseptejamme. Vaikka tämä kuulostaa etäiseltä sinun työsi kannalta, ei se sitä itseasiassa ole. Olet merkittävässä roolissa viemässä eteenpäin kehityshankkeita, jotka auttavat meidän vähittäiskauppaa ja palveluitamme tukemaan entistä paremmin asiakasomistajiemme arkea. Miksi uskallamme näin sanoa?

Olemme viime vuoden lopussa purkaneet siiloja talomme analytiikan, informaation hallinnan ja MDM:n saralla. Nyt toimintamme leikkaa läpi liiketoimintojemme ja on aika meidän lisätä kehitystyömme kierroksia. Hyppäät matkaamme siis juuri oikeassa kohdassa. On nimittäin aika kiihdyttää vanhoista legacy-järjestelmistä luopumista ja informaatioarkkitehtuurimme modernisointia.

Tästä on kyse

Haemme nyt BI ja suunnittelu -tiimiin osaajaa, joka ottaa sovitut projektit vetääkseen. Johdat projektiryhmiä ja viikkopalavereja, osallistut ohjausryhmätyöskentelyyn ja varmistat toteutuksen etenemisen aikataulussa. Otat siis vastuuta siitä, mikä on projektiemme tavoite, suunta ja keinot päästä maaliin, ja tuot näkemyksesi myötä omistajuutta projektinhallintaan ja projektiryhmän toimintaan. Rooliisi liittyy myös projektihallintaosaamisemme kehittämistä koko yksikkömme tarpeisiin ja kaipaamme näkemystäsi myös toiminnan kehittämisessä. Voit myös oman kiinnostuksesi mukaan osallistua joihinkin projekteihimme asiantuntijana.

Projektisalkkumme monimuotoisuuden johdosta, meidän on mahdollista huomioida sinun omia kiinnostuksen kohteita tietyssä määrin. Et ehkä aivan pääse poimimaan kaikkia haluamiasi projekteja mutta valinnanvaraa varmaan riittää.

Ainutlaatuinen tilaisuus projektipäällikölle?

Digitaalinen harppauksemme on parhaillaan sellaisessa vaiheessa, että se tarjoaa meille sitä eteenpäin vieville tilaisuuksia haastaa itsemme. Toki tämä on perusduunia ja kovaa työtä, mutta toisaalta teemme ja kokeilemme myös asioita, joita kukaan ei ole aiemmin tehnyt. Se voi olla lohkoketjulla kalan tuoreuden tarkkailua toimitusketjussa tai yhteiskunnassamme tapahtuviin muutoksiin reagoimista. Myös näistä syistä tämä tehtävä voisi olla sinua kiehtova:

1. Volyymimme ja liiketoimintamme moninaisuus asettaa työllemme kiehtovia ja pulmallisiakin haasteita, joita pääset kanssamme ratkomaan. Valjastamme jatkossakin palvelukehityksessämme miljardien rivien datamme yli 2 miljoonan asiakaskasomistajamme hyödyksi. Vain näin tarjoamme parhaita kokemuksia palveluidemme parissa, kun asiakkaamme yöpyvät Sokos Hotellissa Vuokatissa tai tankkaavat autonsa ABC:llä Pukkilassa.

2. Koska laiva, jota osaltamme ohjaamme, on iso, on meillä toimivat prosessit ja toimintamallit tekemisemme tukena. Myös poukkoilu loistaa poissaolollaan. Onkin paljon sinusta itse kiinni, kuinka projektimme ohittavat vaanivat karikot ja matalikot. Saat siis laittaa koko osaamisesi peliin tässä näytön paikassa.

3. Olemme ylpeitä osaamisestamme emmekä aseta rimaa lähtökorkeuteen. Meillä teet työtä parhaiden toimittajien kanssa ja liiketoimintamme rinnalla kehitystyön suuntaa määrittäen. Et ole juoksupoika, vaan arvostettu osaaja ja työkaveri.

4. Kehitysmyönteisyyteemme ja kehittämisemme mittakaava tarjoaa meille kaikille kiinnostavia ura- ja kehittymismahdollisuuksia. Meillä kehittymisesi ei tallaa paikallaan, vaan pääset itse vahvasti vaikuttamaan siihen, että työ, jota teet, on innostavaa ja palkitsevaa.

5. Meillä työskentelevää projektipäällikköä auttaa se, että panostamme kehitykseen tosissamme. Meillä on tyypillisesti riittävästi resurssoidut projektit, riittävä tietotaito sekä tahtotila muutoksen aikaansaamiseksi. Meidän työyhteisömme tarjoaa sinulle mielestämme turvallisen ympäristön olla sellainen kuin olet. Olemme kaikki tasavertaisia ja arvostamme toisiamme ja rehtiä työntekoa – töitä teemme tosissamme mutta emme totisesti. Työmme ja projektimme tarjoavat meille myös mahdollisuuden liiketoiminnan ymmärryksemme syventämiseen, mikä on monen meidän mielestä kiehtovaa.

Näillä taidoilla menestyt

Tässä tehtävässä onnistumisesi kannalta on ensiarvoista, että sinulla on projektijohtamisen kokemusta – näyttöjä onnistuneista projektien maaliin saattamisesta. Olet myös ollut mukana tai johtanut BI- tai DW-projekteja. Näin meidän kontekstimme on sinulle jo entuudestaan tuttu eikä tuo yllätyksiä. Sinulla voi olla myös kokemusta liiketoiminnan puolelta, eli olet niin sanotusti tällä puolella pöytää ennenkin istunut.

Työ vaatii sinulta tavoitehakuista työskentelyotetta. Olet määrätietoinen ja jämäkkä mutta samalla myös inhimillinen tekijä, joka ymmärtää jatkuva viestinnän merkityksen projektien onnistumisessa. Olet työssäsi suunnitelmallinen, ja liiketoiminta-arjen ja suuren mittaluokan kehitystyön toisinaan haastavatkin realiteetit ymmärtävä mahdollistaja.

Miltä kuulosti? Tulisitko työkaveriksemme?

Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 24.6.2019 mennessä. Käymme hakemuksia läpi ja mahdollisesti tapaamme tehtävästä kiinnostuneita jo hakuaikana, joten älä suotta odottele viime hetkeen asti.

Mikäli mielessäsi on kysymyksiä tehtävääsi tai meillä työskentelyyn liittyen, Petteri Heinonen juttelee mielellään niistä kanssasi lisää. Hänet tavoitat parhaiten 5.6. klo 8.00-9.00 ja 10.6. klo 15.00-16.00 numerosta 044 764 69 56. Voit myös laittaa sähköpostia petteri.heinonen@sok.fi.