(Poistunut julkaisusta)

Projektiasiantuntija, lukukoordinaattori
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 22.5.2020

Vantaan kaupunki, Kasvatus ja oppiminen, Varhaiskasvatus
Vantaan varhaiskasvatuksen hallinto
Silkkitehtaantie 5 C, 01300 Vantaa

Työsuhteen kesto: Määräaikainen 01.08.2020 - 31.07.2022

Haluatko olla kehittämässä lukemisen kulttuuria ja lasten lukutaidon vahvistamista? Kiinnostaako sinua toimintakulttuurin kehittäminen lukemaan innostavaksi?

Etsimme joukkoomme innostunutta ja kehittämismyönteistä lukuinnostajaa työskentelemään lukukoordinaattorina Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaan Lukunen – Lumoudu lukemisesta! -hankkeeseen.

Vantaan on rohkea edelläkävijä. Meidät tunnetaan osallistavasta ja kehittävästä työotteesta, verkostoyhteistyöstä, ketterästä uudistamisesta sekä asiakaslähtöisyydestä. Vastuullisuuden ja yhteisöllisyyden periaatteet ohjaavat toimintaamme.

Oletko sinä etsimämme lukukoordinaattori, joka haluaisi lähteä kehittämään yhdenvertaista, monipuolista ja laadukasta lukemisen kulttuuria. Hankkeen tavoitteena on lukemaan innostaminen ja lukutaidon vahvistaminen päiväkodeissa, kouluissa ja kirjastoissa huoltajia unohtamatta. Hankkeessa vahvistetaan eri toimijoiden suunnitelmallista yhteistyötä.

Tehtävänäsi on luoda myönteiset olosuhteet lukemisen edistämiselle sekä innostaa henkilöstöä, lapsia ja huoltajia lukemaan. Tehtäviisi kuuluu henkilöstön osaamisen kehittäminen innovatiivisin ja toiminnallisin menetelmin. Hankkeen koordinaattorina vastaat toimintakulttuurin kehittämisestä ja monipuolistamisesta lukemaan innostavaksi yhdessä hankkeen toimijoiden kanssa. Hankkeen toimenpiteitä kohdennetaan erityisesti alueille, jossa lukutaidon vahvistamisen tarve on tunnistettu. Kehittämistyötä tehdään ajankohtaisen tutkimustiedon perusteella kielellisesti vastuullisen pedagogiikan avulla. Hankkeessa tuetaan lasten monikielisyyttä. Koordinaattorina vastaa hankkeen monikanavaisesta viestinnästä yhteistyössä toimialojen viestintäyksikön kanssa ja jaat hankkeen tuloksia verkostoissa. Työtehtäviisi sisältyy hanketoiminnan toteuttamiseen, arviointiin, kehittämiseen, raportointiin sekä sisäiseen projektista tiedottamiseen liittyviä tehtäviä sekä vastaat budjetin seurannasta. 

Tehtävä sopii sinulle, varhaiskasvatuksen, esi- ja alkuopetuksen tavoitteiden ja toiminnan vankka osaaja, joka osaat seurata ja hyödyntää uusinta tutkimustietoa. Tärkeää on, että motivoidut monipuolisesta työstä ja ajan ilmiöistä. Työssä tarvitaan myös rohkeutta uudistua ja uudistaa. 

Tulevassa työyhteisössäsi meitä yhdistää vahva tahto tehdä vaikuttavaa ja vastuullista työtä lasten oppimisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Meillä on töissä myös todella mukavaa! Työpaikka sijaitsee Tikkurilassa erinomaisten kulkuyhteyksien äärellä, upouusissa Silkin tiloissa.

Tutustu valtionavustuksen käyttötarkoitukseen tästä.

Vantaan kaupunki tarjoaa hyvät koulutusmahdollisuudet oman työn ja ammatillisuuden kehittämiseen. 

Vantaan kaupungin henkilöstöedut löydät täältä.

Rekrytointiprosessi on kaksivaiheinen. Haastattelut pidetään 5.6. klo 13-16.00, 10.6.2020 klo 13.00-16.00 ja 12.6.2020 klo 13.30-16.00. Haastattelut pyritään toteuttamaan lähihaastatteluina Vantaan Tikkurilassa Silkkitehtaantiellä. Poikkeusolojen vaatiessa varaudumme toteuttamaan haastattelut etäyhteydellä. 

Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus:  Tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: 

  • Lukemisen kulttuurin, lukutaidon, lukemaan innostavien menetelmien ja lastenkirjallisuuden tuntemusta
  • Laaja-alaista käytännön kokemusta kasvatuksen ja opetuksen toimialalta
  • Osaamista uusien opetussuunnitelmien mukaisesta oppimisympäristöajattelusta

Luemme eduksi: 

  • Hallinnollisten prosessien tuntemuksen ja hankeosaamisen
  • Hyvän vuorovaikutus- ja viestintätaidon
  • Käytännön kokemuksen henkilöstön osaamisen kehittämisestä
  • Itsenäisen työskentelyotteen

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti

Palkkaus: 3053,71 euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Työsuhde

Työaika: 36 h 45 min/viikko 


Yhteystiedot:
Varhaiskasvatuksen kehittämispäällikkö, Katjamaria Halme
p. 043 825 8522
katjamaria.halme(at)vantaa.fi

Perusopetuksen opetuspäällikkö, Pepita Kaskentaus
p. 040 720 2962
pepita.kaskentaus(at)vantaa.fi

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.