(Poistunut julkaisusta)

Projekti-insinööri
Valokuitunen Oy

Alkuperäinen julkaisupäivä 15.5.2020

Valokuitunen Oy rakentaa valokuitua ympäri Suomea taajamien pientaloalueille. Valokuitu on meille sydämen asia ja olennainen osa niin tämän päivän kuin tulevaisuudenkin Suomea. Tavoitteemme on tehdä valokuituverkosta kotien ilahduttava itsestäänselvyys aina valinnasta ja kaivamisesta käyttöön asti. Olisiko sinulla paloa, sydäntä ja taitoa ajaa rajattomien nettiyhteyksien asiaa kanssamme? Oletko edelläkävijä, joka ei arkaile pitää jalkoja (ja kaapeleita) maassa ja käsiä savessa? Tervetuloa perheeseen.

Meillä on innostava paikka rohkealle ja tekevälle kollegalle,

PROJEKTI-INSINÖÖRI

Meistä:

Valokuitunen on ensimmäinen yhtiö, joka investoi valokuituun valtakunnallisesti laajassa mittakaavassa. Niinpä voimmekin kutsua itseämme edelläkaivajiksi! Työskentely-ympäristössämme vallitsee innostava start up-henki ja omistuspohjamme, CapMan Infra ja Telia Company, tuo toimintaan vakauden. Tuomme valokuidun jo 20 000 kotiin, ja lähivuosina investoimme 200–300 miljoonaa euroa taajamien pientaloalueiden nopeisiin ja varmoihin nettiyhteyksiin.  Tänä vuonna rakennamme uutta verkkoa Turun seudulla, Uudellamaalla ja pääkaupunkiseudulla. Tarkoituksenamme on laajentua koko Suomeen.

Kollegoinasi olemme

 • energinen porukka, jonka työn ytimessä on suomalaisten kotitalouksien arjen sujuvoittaminen huipputeknologian avulla
 • laadukkaasti, vastuullisesti ja lujasti mutta rennosti työskentelevä joukko
 • itsenäisiä, mutta yhteisöllisiä: toimimme tiiviissä käsikynkässä sisäisten ja ulkoisten kumppaneiden kanssa
 • kehittävällä otteella, kunnianhimolla ja lämmöllä tekeviä: valtakunnallisen tiedonsiirron tulevaisuuden lisäksi saamme rakentaa työyhteisömme toimintatapoja ja kulttuuria

Työskentelemme modernein menetelmin ja työkaluin. Toimitilamme Hämeentiellä Helsingissä tarjoavat mukavat puitteet, mutta luonnollisesti meillä on myös erinomaiset etätyön mahdollisuudet ja joustavat työajat. Kattava työterveys, liikuntaetu, puhelinetu ja muut tarvittavat työvälineet kuuluvat työntekijöillemme. Valokuidun lisäksi rakennamme uudenlaisia toimintatapoja toimialalle. Meillä kasvetaan tehtävien kautta, yhdessä yrityksen ja ihmisten kanssa.

Tehtävästä: 

Olet valokuituverkkojen rakennuttamista johtavan hankepäällikön työpari.  Tärkeimmät sidosryhmäsi ovat oman organisaation myynnin, markkinoinnin ja rakentamisen kollegat sekä rakennuttajakumppanimme. Liikut jonkin verran työmailla, joten työhösi kuuluu myös matkustamista. Työtäsi ohjaavat projektien etenemisen tavoitteet, laatuun ja työn turvallisuuteen liittyvät tavoitteet sekä asiakastyytyväisyys.

Työtonttisi päävastuut

 • teknisen esisuunnitelman eli feasibility studyn tuottamiseen osallistuminen: vastaat osaltasi suunnitelman ja muun dokumentaation läpikäymisestä, tarkistamisesta ja kommentoinnista
 • rakentamisvaiheessa vastuullesi kuuluu projektinhoidollisia tehtäviä, kuten projektien eri osa-alueisiin ja vaiheisiin liittyvien analyysien tekemistä, projektikohtaisten tietojen ja tuotosten tarkistamista sekä dokumentointia ajantasaisesti järjestelmiin, laskutusta ja muutostöiden tarkistamista
 • toimit myös tarvittaessa myyntimme teknisenä asiantuntijana
 • tehtäväkenttään tulee todennäköisesti sisältymään myös tuleviin ylläpitovaiheisiin liittyviä vastuita

Toimimme valtakunnallisesti ja haluamme olla edelläkävijöitä, joten tehtävätonttisi ja näköalasi tekemiseen on laaja. Sinulla on mahdollisuus olla mukana tekemässä itsesi näköistä työpaikkaa. Kehitämme kunnianhimoisesti teknisiä ratkaisuja ja toteutustapoja, sekä menetelmiä esimerkiksi myös sille, miten kuituliittymän toimittamisesta saadaan mahdollisimman sujuvaa ja mahdollisimman vähän pientaloalueiden elämää häiritsevää.

Sinusta:

Olet valokuitu-, muiden tietoliikenneverkkojen tai infran rakennuttamisessa mukana ollut insinööritaustainen ammattilainen. Projektienhallinta ja analyyttisuus ovat toinen luonteesi, mutta nautit myös kanssakäymisestä eri sidosryhmien kanssa.  Ratkaisuhakuisuutesi perustuu osaltaan rohkeuteesi hakea asioiden edistämisen mahdollisuuksia sekä hyviin yhteistyö- ja neuvottelukykyihisi. Valokuitusen rakentaminen ei ole vain rakentamista, vaan teemme töitä asiakkaille, kirjaimellisesti heidän kotipihoillaan, asiakaspalveluasenteella. Olemme innostuneita valokuidun potentiaalista viedä meitä yhteiskuntana eteenpäin, toivomme samaa sinulta.

Arvostamme

 • televerkkojen teknistä osaamista
 • kokemusta ja näyttöjä rakennuttamisprojekteista (tietoliikenneverkot tai muu infra)
 • analyyttisuutta ja tarkkuutta
 • tehtävään soveltuvaa koulutusta, esim. insinööri (AMK), eduksi on rakennuttamisen orientaatio
 • erinomaista suomen kielen taitoa ja sujuvaa englannin kielen taitoa
 • office-osaamista sekä verkkotietojärjestelmien ja projektinhallintajärjestelmien osaamista

Istuisitko joukkoomme?

Tule toteuttamaan tiedonsiirron tulevaisuutta ja kerro meille itsestäsi hakemalla tehtävää 31.5. mennessä.

Lue lisää Valokuitusesta