(Poistunut julkaisusta)

Process Owner, Data Management
OP

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.9.2020

PROCESS OWNER, DATA MANAGEMENT

 

Meille OP:lla tieto ei ole vain palvelutuotannon raaka-aine tai sivutuote. Se on OP:n tärkeimpiin kuuluvaa pääomaa, jonka hallintaa ja laatua parannamme jatkuvasti ja jota pyrimme hyödyntämään mahdollisimman tuottavasti. Olemme Suomen asiakasmäärältään suurin finanssialan toimija, joten voit vain kuvitella, kuinka suuria määriä dataa käsittelemme. Haluaisitko sinä vaikuttaa käytännössä siihen, miten finanssialalla hallitaan tietoa ja parannetaan tiedon laatua? Lue lisää avoimesta tiedonhallinnan Process Ownerin tehtävästä pääkonttorillamme Helsingin Vallilassa, johon voit hakea vaikka tältä istumalta. Tervetuloa mukaan aktiivisesti kehittämään tiedon johtamista OP:lla!

 

 

MILTÄ TYÖSI TIEDONHALLINNAN PROCESS OWNERINA NÄYTTÄÄ?

 

Tässä Process Ownerin tehtävässä Tiedonhallinta-heimossa pääset viemään parhaita tiedonhallinnan käytäntöjä OP Ryhmän päivittäiseen työhön ja liiketoiminnan kehittämiseen. Pääset tehtävässä ottamaan keskeisen roolin myös tiedon hallintamallin ja tiedon laadunhallinnan kehittämisessä omalla vastuualueellasi. Lisäksi tehtävässä korostuu proaktiivinen sidosryhmäyhteistyö kehittämisen ja liiketoiminnan kanssa ja tätä kautta koko ryhmän merkittävimpien hankkeiden tukeminen. Tehtävään kuuluu myös tiedonhallinnan regulaatioidenmukaisuuden varmistaminen yhdessä Tiedonhallinta-heimon muiden asiantuntijoiden kanssa. Tiivistetysti voisi sanoa, että kyseessä on tehtävä, jossa onnistuessasi tiedon omistajat pystyvät menestyksekkäästi kehittämään ja käyttämään OP Ryhmän tietopääomaa (jota muuten löytyy toiseksi eniten valtion jälkeen Suomessa). Mukava lisä on se, että nämä ovat vain uuden roolisi suuret linjat; tiedonhallinnan Process Ownerin tehtävä on nimittäin meillekin vielä uudenkarhea, joten sinulla on tilaisuus olla itse mukana vaikuttamassa siihen, minkälainen roolistasi muodostuu.

 

Process Ownerina pääset työskentelemään osana OP Tiedon laatu -tiimiä, joka vastaa tiedon laadusta ja tiedonhallinnasta. Tiimissä työskennellään sekä suomeksi että englanniksi. Tehtävässä menestyminen edellyttää näkemystä ja kokemusta menestyksekkäistä tiedonhallinnan hankkeista sekä kykyä kyseenalaistaa; Process Ownerin tehtävä sopiikin erinomaisesti esim. sinulle, joka olet toiminut aikaisemmin data governance -kehityksen parissa, toteuttanut tiedonhallintamallia, ollut mukana tiedon laadun kehittämisessä. Jotta pystyt tukemaan liiketoimintaamme ja tärkeimpiä sidosryhmiäsi parhaalla mahdollisella tavalla, tehtävässä tarvitaan ”myyvää” ja proaktiivista otetta – Process Ownerina pääset kertomaan sidosryhmillesi tiedon laadun tärkeydestä, tuomaan avaintoimijoita yhteen ja vastuuttamaan heitä.

 

 

SINULTA TOIVOMME ENSISIJAISESTI:

 

 • Aikaisempaa kokemusta menestyksekkäistä tiedonhallinnan hankkeista ja alan parhaiden käytäntöjen viemisestä organisaatiosi arkeen
 • Tunnet tiedonhallinnan viitekehyksiä ja tiedät, miten soveltaa niitä käytäntöön, esim. DAMA International
 • Kykyä argumentoida, miksi tiedon hallintamalli ja tiedon laadunhallinta on tärkeää liiketoiminnalle
 • Nautit yhteistyöstä lukuisten erilaisten sidosryhmien kanssa (esim. IT, liiketoiminta, riskienhallinta, talous)
 • Kokemusta ketterillä menetelmillä kehittämisestä
 • Sujuvaa suomen ja englannin kielitaitoa

 

 

KATSOMME EDUKSI:

 

 • Aikaisemman finanssialan työkokemuksen

 

 

MITÄ TARJOAMME SINULLE?

 

OP:n sisäisissä kyselyissä työntekijämme mainitsevat usein työnsä parhaaksi puoleksi työyhteisön ja huippuosaavat kollegansa, mistä olemme ylpeitä. Meillä olet mukana kehittämässä toimialan parhaita tuotteita ja palveluita. Arjessa on tietenkin mukavaa työskennellä arkkitehtonisesti vaikuttavassa ympäristössä ja hyvien kulkuyhteyksien päässä lähes mistä vain. OP:laisena sinulle on tarjolla:

 • Vakaa työympäristö, jossa vastuullisuus, ihmisläheisyys ja yhdessä menestyminen ovat keskeisiä arvoja.
 • Mahdollisuus työskennellä valtavien tietomäärien kanssa ja sellaisten mallien parissa, jotka koskettavat koko OP Ryhmää
 • Mahdollisuuden vaikuttaa itse siihen, millaiseksi roolisi meillä muodostuu
 • Kilpailukykyinen kompensaatio
 • Rahanarvoiset henkilökuntaedut ja alennukset OP:n omista tuotteista
 • Strukturoitu asiantuntijan urakehitysmalli, joka tukee kasvua urallasi
 • Kattava työterveyshuolto, laaja hoitokuluvakuutus ja myös vapaa-ajan kattava tapaturmavakuutus
 • Liikunta- ja kulttuurietu sekä mahdollisuus edulliseen lomailuun OP:n lomaosakkeissa

 

 

NÄIN HAET TEHTÄVÄÄ:

 

Voisitko juuri sinä olla etsimämme Process Owner? Tutustutaan ihmeessä lisää! Voit hakea tehtävää suoraan viimeistään sunnuntaina 4.10.2020 tai kysyä lisätietoa sähköpostitse IT Talent Acquisition Specialist Erkko Vanhakartanolta (erkko.vanhakartano[at]op.fi) tai Competence Lead Susanna Vasaralta (susanna.vasara[at]op.fi), mikäli jokin jäi mietityttämään.

 

Olemme sinuun yhteydessä heti käsiteltyämme hakemuksesi, joten sinun ei tarvitse odotella turhia. Tätä ennen voit vaikkapa ottaa mukavan asennon nojatuolissasi ja ottaa kuunteluun OP Tech -podcastin, jossa jutellaan finanssialan teknologiasta meidän näkökulmastamme. Sinua saattaa hyvinkin kiinnostaa myös OP:n Tietotilinpäätös vuodelta 2019.

 

OP:n rekrytointeja edistetään normaalisti koronaviruksesta huolimatta. Voit siis hakea avointa työpaikkaa kuten ennenkin - me pidämme huolen rekrytoinnin sujuvasta etenemisestä ja autamme sinua valmistautumaan rekrytointiprosessin eri vaiheisiin. Rekrytointiprosessiin kuuluvat kasvokkaiset haastattelut on korvattu toistaiseksi videotapaamisilla. Huomioithan, että täytämme tehtävät heti sopivien henkilöiden löydyttyä.