Präst i Australien
Etelän Ristin seurakunta i Sydney

Alkuperäinen julkaisupäivä 31.10.2019

Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland betjänar finländare i cirka 40 olika länder i samarbete med sina utländska systerkyrkor och finländska kristna organisationer. Vår samarbetspartner i Australien är Lutherska kyrkan i Australien (LCA), med vilken Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland har ett samarbetsavtal. Vi bistår därför de finskspråkiga församlingarna i Lutherska kyrkan i Australien när de rekryterar medarbetare från Finland. Till Etelän Ristin seurakunta i Sydney söks en

PRÄST I AUSTRALIEN

som kan arbeta självständigt, vill satsa på församlingsarbetet och kan anpassa sig till nya omständigheter och uppgifter. Prästen betjänar de cirka tvåtusen finländare som bor i Sydneyområdet. Stationeringsorten är Sydney och gudstjänster hålls för närvarande åtminstone i Bass Hill, St. Paul, Woy Woy ja Wollongong.

Av den som söker befattningen som emigrantpräst krävs behörighet för prästtjänst i Evangelisk-lutherska kyrkan i Finland. För uppgiften behövs utmärkta skriftliga och muntliga kunskaper i finska och flytande skriftliga och muntliga kunskaper i engelska. För att kunna sköta arbetet framgångsrikt krävs erfarenhet av församlingsarbete, goda sociala och administrativa färdigheter, erfarenhet av att leda frivilligverksamhet, kreativitet och organisationsförmåga. Arbetet kräver också storstadskörning. Erfarenhet av kyrkligt arbete bland finländare utomlands eller av att leva utomlands räknas som merit. Etelä Ristin Seurakunta fattar det slutliga beslutet om vem som väljs.

Lönen bestäms enligt Lutherska kyrkan i Australiens (LCA) lönerekommendationer. I LCA är prästämbetet öppet endast för män. Innan befattningen tillträds ska den som valts visa ett godtagbart intyg över sitt hälsotillstånd. Anställningsperioden är 4 år och tillträds senast i maj 2021 eller enligt överenskommelse. På grund av de utdragna arbetstillstånds- och visumprocesserna ledigförklaras tjänsten redan nu.

Ansökning:
Ansökan riktas till Kyrkostyrelsen och lämnas inklusive bilagor via den elektroniska rekryteringstjänsten på adressen evl.fi/rekrytering. Ansökan ska vara framme senast fredag 22.11.2019 klockan 15.00. Ansökningshandlingarna returneras inte. På basis av ansökningarna kallas en del av de sökande till intervjuer tisdag 3.12.2019 i Kyrkans hus (Södra Kajen 8).

Frågor besvaras av:
· Chefen för kyrkans arbete bland finländare utomlands Mauri Vihko, tfn +358 40 688 1443, mauri.vihko@evl.fi
· Pastor Aapo Kaivosoja i Etelän Ristin seurakunta, aapo.kaivosoja@lca.org.au
· Presidenten för Suomi Conference i Australien Ian Vainikka, ian.vainikka@gmail.com

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1312341
  • Tehtäväalue: Julkishallinto/järjestöt
  • Työsuhde: Määräaikainen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Ulkomaat Kaikki