Pilviteknologia-arkkitehti
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.3.2019

ETSIMME PILVITEKNOLOGIA-ARKKITEHTIA

Tehtävän tavoitteena on kehittää Valtorin pilviteknologioihin perustuvaa palveluarkkitehtuuria. Tehtävässään pilviteknologia-arkkitehti suunnittelee, ohjaa ja tukee pilvipalveluarkkitehtuurin kehittymistä kokonaisuutena ja varmistaa sen tukevan Valtorin vastuulla olevien ICT-palvelujen yhteentoimivuuden toteutumista yhteistyössä Valtorin muiden toimintojen ja asiakkaiden kanssa. Pilviteknologia-arkkitehti määrittää muun muassa tietoliikenne-, integraatio- ja järjestelmäarkkitehtuuria yhdessä Valtorin muiden arkkitehtien kanssa.

Pilviteknologia-arkkitehti kehittää pilvistrategiaa ja ohjaa sekä tukee sen toteuttamista. Lisäksi arkkitehti johtaa organisaatiokulttuurin muutosta pilvipalvelujen näkökulmasta moderneja työvälineitä ja työtapoja tukevaksi.

Pilviteknologia-arkkitehti osallistuu yhtenäisesti ja monipuolisesti pilviteknologioita soveltamalla Valtorin uusien palvelukonseptien kehittämiseen sekä asiakkaiden tarpeisiin sopivien palvelujen ja ratkaisujen suunnitteluun. Suunnittelu kattaa ratkaisun arkkitehtuurin kuvaamisen sekä suunnitelman ratkaisun toteuttamiseksi.

Tehtävässä menestyminen edellyttää:
Teknisen alan ylempää korkeakoulututkintoa ja syvällistä osaamista erilaisista pilviteknologioista. Valittavalla henkilöllä tulee olla kokemusta pilviteknologioihin perustuvasta arkkitehtuurisuunnittelusta ja käyttöönotoista. Pilviteknologia-arkkitehdiltä edellytetään myös tietoturvallisuuden osaamista erityisesti liittyen julkisen hallinnon tehtäviin. Eri osapuolten tarpeiden yhteensovittaminen edellyttää hyviä yhteistyötaitoja.

Hakijalle luetaan eduksi:
Valtorin palvelujen tunteminen, TOGAF-sertifiointi ja kokemus arkkitehtuurityövälineiden (esimerkiksi QPR) käytöstä.

Muut tehtävään liittyvät tiedot:
Tehtävän toivottu aloitusajankohta on toukokuu tai sopimuksen mukaan. Tehtävään valittaviksi ehdotettavista henkilöistä tehdään hakijan suostumuksella turvallisuusselvitys.

Hakeminen:
Haethan tehtävää 30.4.2019 klo 16:21 mennessä www.valtiolle.fi-portaalin kautta (tehtävän ID nro: 28-328-2019).

Lisätietoja tehtävästä:

Virpi Mäkinen
Ryhmäpäällikkö
Puhelin: 0295 504 098
Sähköposti: virpi.makinen@valtori.fi

tai

Risto Rasimus
Kokonaisarkkitehti
Puhelin: 0295 505 667
Sähköposti: risto.rasimus@valtori.fi


 

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1252792
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki