Perhekumppani, SOS-Lapsikylä
Academic Work

Alkuperäinen julkaisupäivä 27.1.2020
SOS-Lapsikylän tavoitteena on edistää lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Järjestö etsii nyt joukkoonsa lämminhenkistä ja vuorovaikutustaitoista Perhekumppania Kemiönsaarelle tarjoamaan varhaista tukea haasteita kohdanneille perheille. Merkityksellisen ja monipuolisen työnkuvan lisäksi pääset osaksi lähes 200 työntekijän SOS-Lapsikyläyhteisöä hyvämaineiseen ja uudistushalua huokuvaan järjestöön. Jos omaat soveltuvan korkeakoulututkinnon, työkokemusta sosiaali- tai terveysalalta, taidat sekä suomen että ruotsin ja nautit toisten auttamisesta sekä ihmisläheisestä työstä, tämä työtehtävä voi olla juuri sinua varten! Hae tehtävään pikimmiten, sillä täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä.
KUVAUS
SOS-Lapsikylän perhekumppani -palvelu on valikoitunut Kemiönsaaren Lapset SIB -hankkeen yhdeksi toteutuskumppaniksi. Kemiönsaaren Lapset SIB -mallissa tuetaan perheitä, joiden haasteet liittyvät etenkin vanhemmuuteen, vanhempien jaksamiseen sekä muihin perheen yksilöllisiin ongelmiin. Perheet saavat Kemiönsaarella tuekseen Perhekumppanin, joka kulkee perheen rinnalla ja auttaa perheitä eteenpäin. Lapset SIB -ohjelman perheitä pyritään tukemaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Ohjelmaan ohjataan alle kouluikäisiä lapsia ja heidän perheitään, ja tuki kohdistuu aina koko perheeseen. Toiminnan pohjana on SOS-lapsikyläsäätiön kehittämä Perhekumppani -malli. Perhekumppani -palvelu toimii tällä hetkellä Varkauden kaupungissa sekä osana Vantaan ja Lohjan Lapset SIB -ohjelmaa. Lapset SIB:stä voit lukea lisää täältä."

Perhekumppanin työskentely on ennaltaehkäisevää toimintaa, jossa henkilö toimii perheiden tukena, edistää heitä kohti yhdessä asetettuja tavoitteita ja tukee vaikuttavien palveluiden saamisessa. Roolissa työllistyt suoraan SOS-Lapsikylän palkkalistoille kokoaikaiseen ja vakituiseen työsuhteeseen. Olet perheiden puolueeton rinnallakulkija ja viet eteenpäin niitä asioita, jotka perhe kokee keskeisiksi. Tyypillisenä työviikollasi käyt perheiden kotona tai tapaat heitä muissa heille luontaisissa paikoissa. Kuuntelet, keskustelet ja asetat perheen kanssa yhteisiä tavoitteita tulevaisuuden varalle. Teet kirjallisia raportteja perheiden kanssa sovituista edistettävistä asioista sekä siitä, mitä asioiden eteen on tehty. Toimit perheen tilanteen kartoittajana, palvelujärjestelmän asiantuntijana sekä avustat perhettä oikeanlaisen tuen saannissa. Olet joustava ja pystyt säätelemään työaikaasi perheiden tarpeiden mukaan; Suunnittelet tapaamisaikasi itse, ja työ sisältää jossain määrin myös ilta- ja viikonlopputöitä. Tukikohtasi sijaitsee Kemiönsaaren keskustassa, mutta päivien aikana liikut autoillen perheiden luona lähiympäristössä. Työsi organisoidaan Kaarinan SOS-Lapsikylän kautta, josta sinulle tarjotaan myös muu työnjohdollinen tuki.

Tarjoamme


* Monipuolisen ja vastuullisen tehtävän maineikkaassa ja perinteikkäässä, mutta jatkuvasti uudistuvassa järjestössä
* Lähiesimiehen ja työyhteisön jatkuvan tuen
* Kattavan perehdytyksen
* Suomen perhekumppaniverkoston tuen ja mentorointia muilta perhekumppaneilta
* Mukavat työsuhde-edut

TYÖNKUVA

* Perheiden tukena toimiminen, tavoitteiden asettaminen yhdessä perheen kanssa sekä näiden jatkuva edistäminen
* Perheiden tapaaminen esim. heidän kotonaan tai muussa heille luontaisessa ympäristössä
* Perheiden avustaminen tarpeellisten palveluiden ja esim. etuuksien saamisessa
* Muu yhteydenpito perheiden kanssa esim. puhelimitse
* Raportointi perheiden kanssa sovituista tavoitteista sekä siitä, mitä niiden saavuttamiseksi on tehty

ETSIMÄMME HENKILÖ ON

* Sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan (yhteisöpedagogi) AMK-tutkinto
* Vähintään 2-3 vuotta työkokemusta sosiaali- ja terveyspuolen työtehtävistä (esim. lapsiperhepalveluista ja/tai lastensuojelusta)
* Ymmärrys sosiaalialan lainsäädännöstä
* Sujuva suomen sekä ruotsin kielitaito
* Oma auto ja sen käyttömahdollisuus työpäivinä


Etsimämme henkilö on:


* Avoin, vuorovaikutustaitoinen ja yhteistyökykyinen
* Lämminhenkinen ja empatiakykyinen
* Rohkea
* Hyvät organisointitaidot omaava ja itsenäiseen työskentelyyn kykenevä


Muuta tietoa


* Aloitus: Mahdollisimman pian/sopimuksen mukaan
* Kesto: Toistaiseksi voimassa oleva
* Työmäärä: Kokoaikainen, 37,5h/viikko
* Sijainti: Kemiönsaari (Kaarinan SOS-Lapsikylän osoite: Luhtikatu 2, Kaarina)
* Yhteystiedot: Tästä rekrytointiprosessista vastaa Academic Work asiakasyrityksensä SOS-Lapsikylän puolesta ja kaikki positioon liittyvät tiedustelut tulee lähettää Academic Workille.


Käymme hakijoita jatkuvasti läpi ja jos olemme jo edenneet haastatteluvaiheeseen, saattaa ilmoitus poistua sivuiltamme ennen kuin rekrytointiprosessi on saatu päätökseen.
MUUTA TIETOA
SOS-Lapsikylän tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Olemme lastensuojelun ja lapsiperheiden varhaisen tuen asiantuntija ja palveluntuottaja. Toimimme myös kehittämiskumppanina kunnille ja maakunnille lapsiperheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 ja se on kansainvälisen SOS Childrens Villages -järjestön jäsen. Järjestöllä on toimintaa yli 130 maassa.
Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1335275
  • Tehtäväalue: Muu
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Salo