(Poistunut julkaisusta)

Perhekumppani, SOS-barnby
Academic Work

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.2.2020
Syftet med SOS-barnbyar är att öka välbefinnandet bland barnfamiljer i Finland och runt om världen. Organisationen söker nu efter en varmhjärtad och kommunikativ familjepartner till Kimitoön för att erbjuda stöd till familjer som har inträffats av utmaningar. Utöver de betydelsefulla och mångsidiga arbetsuppgifterna blir du en del av det innovativa SOS-barnby -kollektivet som består av 200 anställda. Ifall du har en lämplig universitetsutbildning, arbetslivserfarenhet inom social- och hälsovården, kunskaper inom svenska och finska samt tycker om att hjälpa andra, kan det här arbetet vara något för dig! Vi arbetar med löpande urval så sök tjänsten redan idag!
ABOUT THE ROLE
SOS-barnbyar familjepartner -tjänsten är ett av samarbetspartnerna i Kimitoöns Barn SIB-projekt. Kimitoöns Barn SIB-projekt stöder familjer i utmaningar som handlar om föräldraskap och andra familjespecifika problem. Familjer på Kimitoön stöds av en familjepartner som hjälper familjer att sätta upp mål och hantera utmaningar. Målet med Barn SIB-projektet är att erbjuda hjälp till familjer redan i ett tidigt skede. Projektet riktar sig till småbarn och deras familjer, stödet erbjuds alltid till hela familjen. Projektet baseras på SOS-barnbyar familjepartner-modell. För tillfället erbjuds Familjepartner-tjänsten i en del av Barn SIB-program i Varkaus och Lohja. Mer info finns här.

Arbetet som familjepartner är förebyggande verksamhet. Din uppgift är att vara en opartisk partner som stöder familjer att uppnå deras gemensamma mål och lyfter upp sådana saker som är viktiga för dem. Din typiska arbetsvecka består av möten med din familj, antingen hemma hos dem eller på någon plats som känns naturlig för dem. Du lyssnar och diskuterar med din familj, tillsammans sätter ni mål för framtiden. I ditt arbete ingår även att skriftligt rapportera om de överenskomma målen, samt vad som har gjort för att kunna uppnå dem. Du kommer att kartlägga familjesituationer, agera som expert på servicesystemet och hjälpa familjen att få det stödet de behöver. Vi önskar att du är flexibel och att du kan styra din arbetstid efter familjens behov. I denna rollen kommer du att boka möten och planera dina arbetstider själv, du förväntas att kunna arbeta på kvällar och under helger till viss del. Din bas ligger i centrum av Kimitoön, men du kommer att åka med bil till dina familjer, som bor i närområdet. Ditt arbete kommer att organiseras av SOS-barnbyar i St. Karins som även stöder dig i ditt arbete. Den här rollen är heltid och varar tills vidare. Du kommer att bli direkt anställd hos SOS-barnbyar.

Du erbjuds


* Ett mångsidigt och ansvarsfullt uppdrag i en berömd och traditionell men ständigt utvecklande organisation
* Kontinuerligt stöd av din chef och ditt arbetskollektiv
* Omfattande introduktion och träning
* Stöd och mentorskap från andra familjepartner i det finska nätverket
* Trevliga arbetsförmåner

JOB DUTIES

* Agera som stöd för familjer, sätta upp mål tillsammans med familjen och främjande arbete mot de överenskomna målen
* Träffa familjer, t.ex. hemma hos dem eller i någon annan miljö som är naturlig för dem.
* Hjälpa familjer att söka nödvändiga tjänster, t.ex. förmåner
* Övrig kommunikation med familjen, t.ex. via telefonen
* Rapportera om mål som överenskommits med familjen och vad som har gjorts för att uppnå dem

WE ARE LOOKING FOR
Personen vi letar efter har


* Högskoleutbildning inom pedagogik eller social- och hälsovård
* Minst två till tre års arbetslivserfarenhet inom social- och hälsovård (t.ex. tjänster för barnfamiljer och / eller barnskydd)
* Förståelse för lagstiftning om socialtjänster
* Flytande finska och svenska
* Tillgänglighet till egen bil under arbetsdagar


Som person du är:
* Öppen, kommunikativ och samarbetsvillig
* Varmhjärtad och empatisk
* Modig
* Har god organisationsförmåga och kan arbeta självständigt

Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid, 37,5t/vecka, tillsvidare
* Placering: Kimitoön
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work men du kommer att bli direkt anställd hos SOS-barnbyar och deras önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
OTHER INFORMATION
Syftet med SOS-barnbyar är att öka välbefinnandet bland barn och barnfamiljer i Finland och runt om världen. SOS-barnbyar agerar som expert och stöd för barnfamiljer och barnskydd redan i ett tidigt skede. SOS-Barnbyar Finland grundades år 1962 och är medlem i den internationella SOS-barnbyorganisationen SOS Childrens Villages International som har verksamhet i över 130 länder.