(Poistunut julkaisusta)

Perhehoitaja (2 jobb)
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 12.3.2020

Beskrivning av jobbet

Haettavana on kaksi perhehoitajan (sijaisvanhemman) tehtävää sosiaali- ja terveystoimialan tarjoamissa tiloissa. KYSEESSÄ OVAT TOIMEKSIANTOSOPIMUSSUHTEISET TEHTÄVÄT, JOTKA EIVÄT OLE TYÖSUHTEITA!

Vallilassa sijaitsevassa huoneistossa asuva perhehoitaja sitoutuu ottamaan vastaan kaksi sijaishuoltoa tarvitsevaa lasta ja yhden perhekuntoutusta tarvitsevan perheen (yleensä vanhempi ja yksi lapsi) erilliseen asuntoon.

Toinen perhekoti sijaitsee Pikku-Huopalahdessa, ja siellä on 3-4 paikkaa sijoitettaville lapsille.

Perhehoitaja maksaa oman perheensä asumisesta kohtuullisen vuokran ja muilta osin kaupunki vastaa asunnon vuokrasta ja osin myös kalustamisesta. Kustakin sijaishuoltoon tulevasta lapsesta tai perheestä tehdään erillinen toimeksiantosopimus kaupungin ja perhehoitajan välillä. Sopimukseen perustuen perhehoitajalle maksetaan palkkio ja kulukorvaus.

Perhehoitajalle kertyy myös vapaata, joka korvataan rahana ellei perhehoitajalle ole tarjolla sijaishoitajaa. Perhehoitajille nimetään oma vastuutyöntekijä, joka tukee perhehoitajaa tehtävässään ja järjestää mahdollisia muita tukitoimia. Perhehoitajalle on tarjolla myös mm. koulutusta ja työnohjausta.

Lisää tietoa perhehoitajuudesta löytyy osoitteesta: https://www.perhehoitoliitto.fi/perhehoito


Kelpoisuusehto:
soveltuva sosiaali-, kasvatus- tai terveydenhoitoalan koulutus, josta on vähintään opistoasteinen tutkinto.

Lisäksi edellytämme:
-ymmärrystä lapsen varhaiseen vuorovaikutukseen liittyvistä tarpeista, kykyä arvioida lapsen hyvinvointia ja lapsen vanhemman sitoutumista lapsesta huolehtimiseen.
-kykyä eläytyä sijoitetun lapsen kokemuksiin ja tunteisiin sekä sitoutumista traumatisoituneen lapsen kuntouttamiseen.
-hyviä vuorovaikutus-, verkostoitumis- ja yhteistyövalmiuksia sekä kykyä selviytyä psyykkisestä kuormituksesta ja monitahoisista ongelmista.

Luemme eduksi: aikaisemman kokemuksen sijaisvanhemmuudesta tai lastensuojelutyöstä.

Avtalsbransch

Muu sopimus

Upplysningar om jobbet ges av

Alli Uusijärvi, johtava sosiaalityöntekijä, 040 620 4365 Maarit Koskinen, erityissosiaalityöntekijä, 040 507 9486