(Poistunut julkaisusta)

Pelastuspäällikkö
Espoon kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 15.4.2019

Pelastuspäällikkö

Työavain 1-54-19
Vakinainen virkasuhde
Hakuaika päättyy 29.04.2019 kello 15:45
Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos , Palomiehentie 1 02750 Espoo
Konsernihallinto, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos
Palo- ja pelastusala

Tehtävän kuvaus: Pelastustoiminnasta vastaava pelastuspäällikkö toimii pelastustoiminnan palveluyksikön päällikkönä ja omistaa pelastustoiminnan pääprosessin. Pelastuspäällikkö vastuualueenaan johtaa ja kehittää pelastustoiminnan kokonaisuutta: suunnittelua, valmiuden rakentamista ja ylläpitoa, suorituskyvyn käyttöä sekä toiminnan arviointia. Hänen tulee olla myös kehittämässä muita pelastuslaitoksen prosesseja, ja hänen tulee kyetä johtamaan projekteja. Pelastuspäällikkö on johtoryhmän jäsen ja yksi pelastusjohtajan sijaisista. Tehtävään kuuluu toimiminen lähiesimiehenä. Tehtävään ei sisälly varallaoloa. Ensisijaiset haastattelupäivät ovat tiistai 7.5. ja keskiviikko 8.5. Haastatteluun kutsuttavia pyydetään vastaamaan Wopi-työtapa-analyysiin ennen haastattelua.


Kelpoisuusvaatimus: Päätoimiselta päällystöltä vaadittava kelpoisuus ja soveltuva korkeakoulu- tai insinöörin tutkinto.

Tehtävässä edellytetään vahvaa osaamista yhdeltä tai useammalta seuraavista osa-alueista: pelastustoiminta ja sen johtaminen, strategiatyö, prosessit ja niiden kehittäminen, projektiosaaminen, tutkimus- ja kehittämistoiminta. Lisäksi edellytämme kokemusta pelastustoiminnan johtamisesta, B-luokan ajokorttia ja että hakija antaa pyydettäessä luvan turvallisuusselvityslain (726/2014) mukaisen henkilöturvallisuusselvityksen tekemiseen ja suostuu huumetestaukseen ennen viran vastaanottoa.

Arvostamme kielitaitoa (ruotsi, englanti, muu kielitaito), monipuolista soveltuvaa työkokemusta ja koulutusta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja päätöksentekoon, hyvää yhteistyökykyä ja vuorovaikutustaitoja, sujuvaa suullista ja kirjallista esittämiskykyä sekä kykyä työskennellä verkostoissa.


Palvelussuhteeseen liittyviä tietoja
Tehtäväkohtainen palkka: 4592,92 €/kk
Sopimusala: TS Kunnallinen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus
Työaika: 36 h 45 min viikossa, liukuva työaika


Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos tuottaa pelastustoimen palvelut alueen 10 kunnan noin 472 000 asukkaalle ja ensihoitopalveluja sopimusten mukaisesti. Palveluksessamme on noin 600 päätoimista henkilöä. Pelastuslaitos toimii kunnallisena liikelaitoksena ja on osa Espoon kaupungin organisaatiota. Espoon kaupunki on savuton työpaikka.

Lisätietoja tehtävästä
Linkki lisätietoihin

Pelastusjohtaja Veli-Pekka Ihamäki
050 406 5498
etunimi.sukunimi@espoo.fi