Pelastuspäällikkö, Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 14.5.2020

Vantaan kaupunki, Kaupunkistrategia ja johto, Keski-Uudenmaan pelastuslaitos
Keski-Uudenmaan pelastuslaitos

Turbiinitie 14, 01530 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen 03.08.2020 tai sopimuksen mukaan - 

Haemme joukkoomme 

vuorovaikutustaitoista ja on kehittämisorientoitunutta pelastuspäällikköä. Tehtävässä pääset mielenkiintoiseen työympäristöön johtamaan ja kehittämään pelastuslaitoksen toimintamalleja keskelle uudistuvaa toimintaympäristöä.

Palveluyksikön päällikkönä toimit pelastustoiminnan ydinprosessin omistajana, lisäksi yksikkösi vastuualueelle kuuluu varautumisen koordinointi, tilannekeskus ja tekniset tukipalvelut. Työssäsi pääset kehittämään pelastustoimintaan liittyviä prosesseja ja toimintamalleja yhdessä kokeneiden asiantuntijoittemme sekä valtakunnallisten yhteistyökumppanien kanssa.

Pelastuspäällikkönä toimenkuvaasi kuuluu lisäksi tarvittaessa päällystövarallaoloon osallistuminen. Johtoryhmän jäsenenä osallistut pelastuslaitoksen strategiseen suunnitteluun. 

Laaja-alainen pelastustoimen ja sidosryhmien tunteminen katsotaan Sinulle eduksi. Esimiehenä odotamme sinulta avointa ja valmentavaa työotetta ja kykyä kirkastaa henkilöstölle yhteisten tavoitteiden merkityksen. Edellytämme osaamista ja kokemusta pelastustoimen tehtäväkentästä, esimiestyöstä sekä kehittämistyöstä.

Odotamme sinun kykenevän avoimeen vuorovaikutukseen ja toimivaan yhteistyöhön erilaisten ihmisten kanssa. Olethan valmis oppimaan uutta ja haastamaan myös omia näkemyksiäsi tarpeen vaatiessa. Työtäsi teet yhdessä henkilöstön ja erilaisten sidosryhmien kanssa, joten tarvitset hyviä neuvottelutaitoja. Tehtävässä menestyminen edellyttää hyvää suullista ja kirjallista ilmaisua sekä hyviä viestintä- ja esiintymistaitoja sekä tietoteknistä osaamista.

Työssä vaaditaan joustavuutta, hyvää paineensietokykyä sekä erinomaisia valmiuksia töiden priorisointiin.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos toimii kahdeksan kunnan alueella suurten liikenneväylien ja kansainvälisen lentokentän kupeessa. Palveluksessamme on noin 460 turvallisuusalan ammattilaista. Keskeisenä tehtävänämme on onnettomuuksien ehkäisy sekä pelastus- ja ensihoitotoiminta onnettomuustilanteissa. Lisäksi huolehdimme varautumiseen ja väestönsuojeluun kuuluvista tehtävistä. 

Meillä on vahva yhdessä toimimisen kulttuuri ja Kunta10 tutkimuksen mukaan suurin osa henkilöstöstämme suosittelisi työnantajaansa kavereilleen. Vahvuuksiamme ovat innovatiivinen kehittämistoiminta ja hyvä työnantajamaine. Meillä pääset tekemään työtä, jolla on merkitystä yhteiskuntamme turvallisuuden edistämisessä.

Pelastuspäällikön viran kelpoisuusvaatimus: Ylempi korkeakoulututkinto, pelastuslainsäädännön edellyttämä kelpoisuus päällystövirkaan ja kokemusta pelastustoimen johtamistehtävistä.

Lisäksi  edellytämme: B- luokan voimassaolevaa ajokorttia. 

Ennen valinnan vahvistamista on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta, todistus suoritetusta huumausainetestistä sekä  suostumus turvallisuusselvitykseen.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen teknisen henkilöstön virka- ja työehtosopimus (TS) mukaisesti.

Palkkaus: 4272,87 euroa/kk, lisäksi mahdollinen aikaisempaan työkokemukseen perustuva lisä.

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Virka

Työaika: 36 h 45 min / viikko 


Yhteystiedot:

Pelastusjohtaja, Jyrki Landstedt, puh. 0503145385, jyrki.landstedt@vantaa.fi

Pelastuspäällikkö, Jorma Alho, puh. 0407181884, jorma.alho@vantaa.fi


Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot