(Poistunut julkaisusta)

Pelastuskomentaja
Helsingin kaupunki, Pelastuslaitos

Alkuperäinen julkaisupäivä 9.1.2020

Pelastuskomentajana johdat Helsingin pelastuslaitoksen toimintaa. Vastaat pelastuslautakunnan alaisuudessa pelastuslaitoksen toiminnan strategisesta ohjauksesta sekä suorituskyvyn ja toiminnan tuloksellisuuden kehittämisestä ja ylläpidosta. Vastuullasi on pelastuslaitoksen henkilöstön johtaminen ja toimintakulttuurin kehittäminen kaupungin yhteisten tavoitteiden mukaisesti, sekä toiminnan kehittäminen siten, että se ennakoi alalla ja toimintaympäristössä tapahtuvia muutoksia. Pelastuskomentaja raportoi kaupunkiympäristön toimialajohtajalle. Hän toimii virassaan pelastuslautakunnan alaisuudessa ja on pelastuslautakunnan esittelijä.

Sinulla on näyttöä suuren operatiivisen organisaation johtamisesta ja toimit sujuvasti muuttuvissa tilanteissa niin strategisella kuin käytännön tasolla. Olet taitava ihmisten johtaja, ja sinulta löytyy tahto ja taito johtaa myös henkilöstön työhyvinvointia sekä kyky rakentaa yhteistyötä. Esimiesvastuusi ohella toimit monissa eri verkostoissa ja useiden sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien kanssa, joten menestyäksesi sinulla tulee olla erittäin hyvät yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot ja kyky edistää luottamusta. Pidämme myös tärkeänä, että sinulla on kokemusta pelastus-, valmius- tai turvallisuusalan tehtävistä. Seuraat aktiivisesti alan kehitystä ja osallistut alalla käytävään keskusteluun.

Viran kelpoisuusvaatimus on ylempi korkeakoulututkinto sekä kokemus johtamistehtävistä. Kielitaitovaatimus on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito.

Tarjoamme näkymän maan suurimman alueellisen pelastuslaitoksen toimintaan ja sen kehittämiseen sekä mahdollisuuden vaikuttaa tehtävästä avautuvien verkostojen kautta laajemminkin pelastus- ja varautumistoiminnan tulevaisuuden suuntaviivoihin. Suurena ja vakaana työnantajana tarjoamme myös kaupungin monipuoliset henkilöstöedut.

Virasta maksettava kokonaispalkka määräytyy Helsingin kaupungin käytössä olevan johdon palkkausjärjestelmän vaativuusryhmän 23 mukaisesti. Lopullinen kokonaispalkka määräytyy tehtävän sisällön ja valittavan henkilön kokemuksen mukaan. Lisätietoja palkkausjärjestelmästä saa osoitteesta www.helsinkirekry.fi/vaativuusluokitus.

Ennen viran vastaanottamista valitun tulee esittää hyväksyttävä selvitys terveydentilastaan.

​Lisätietoja tehtävästä antaa to 16.1. klo 15.00-16.30 ja ti 21.1. klo 8.30-10.00 toimialajohtaja Mikko Aho, p. 050 350 2265.

Hakuaika päättyy 24.1.2020 klo 16.00.

Helsingin kaupunki edistää henkilöstön yhdenvertaisuutta ja laaja-alaista tasa-arvoa.