Pankkivalvoja ja -tarkastaja luottoriskin sisäisten mallien valvontaan
Finanssivalvonta

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 4.11.2021

Oletko kiinnostunut analysoimaan ja arvioimaan pankkien toimintaa ja riskejä sekä suomalaisessa että kansainvälisessä toimintaympäristössä?

Haemme

PANKKIVALVOJAA JA KAHTA PANKKITARKASTAJAA

Tulet työskentelemään osastolla, joka vastaa yhteistyössä Euroopan Keskuspankin (EKP) kanssa pankkien vakavaraisuus- ja maksuvalmiusvalvonnasta sekä arvioi eri riskien vaikutuksia pankin toimintaan. 

Pankkivalvojana tai pankkitarkastajana työskentelet luottoriskin sisäisten mallien valvonnan parissa analysoiden riskejä, riskienhallintaa ja menetelmiä. Työssäsi arvioit pankin toimintaa suhteessa sääntelyyn käyttäen Finanssivalvonnan ja Euroopan keskuspankin tarjoamia työkaluja ja menetelmiä. Haastat tarvittaessa pankin menettelyt ja toimintatavat etkä pelkää vaikeitakaan tilanteita. Olet valmis työskentelemään kansainvälisessä valvontatiimissä englannin kielellä. 

Olet kartuttanut kokemusta pankkien luottoriskin mittaamisesta ja hallinnasta sekä pankkisääntelystä. Lisäksi sinulla on osaamista luottoriskien sisäistä malleista sekä innokkuutta ja kykyä laajentaa osaamistasi tällä alueella. Sinulla on pankkitoiminnan tuntemusta, käytännön kokemusta riskienhallinnasta tai sisäisestä tarkastuksesta sekä soveltuva korkeakoulututkinto. Olet paineensietokykyinen tavoitteellinen asiantuntija, joka sitoutuu sovittuihin aikatauluihin ja etsii aktiivisesti parhaita ratkaisuja. Omaksut sujuvasti pankkitoiminnan vakavaraisuussääntelyä. Lopullinen tehtävänkuva muodostuu osaamisesi mukaisesti.

Olet yhteistyökykyinen tiimipelaaja, ja sinulla pysyvät langat käsissä erilaisissa tilanteissa. Kyky jäsentää, viestiä ja argumentoida selkeästi oleelliset asiat laajoista kokonaisuuksista sekä rakentava ja ratkaisukeskeinen toimintatapa ovat työssä menestymisen takeita. 

Tarjoamme mielenkiintoisen tehtäväkokonaisuuden kotimaisessa ja eurooppalaisessa valvontayhteisössä sekä mahdollisuuden vaikuttaa finanssimarkkinoiden valvontaan ja sen kehittämiseen. Meillä on mukavan työskentelyilmapiirin lisäksi keskustelevan asiantuntijajoukon tuki ja mahdollisuus jatkuvaan osaamisen kehittämiseen myös kansainvälisiä verkostoja hyödyntäen. 

Virka on vakinainen.  Tehtävä sijoittuu palkkausjärjestelmässä vaativuusluokkaan 17. Muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Lisätietoja tehtävästä antavat toimistopäällikkö Marko Myller, p. 09 183 5544 tai marko.myller(at)finanssivalvonta.fi sekä toimistopäällikkö Sami Tiainen, p. 09 183 5278 tai sami.tiainen(at)finanssivalvonta.fi.

Finanssivalvonta työllistää noin 230 rahoitus- ja vakuutusalan asiantuntijaa. Toimintamme tavoitteena on finanssimarkkinoiden vakauden edellyttämä luotto-, vakuutus- ja eläkelaitosten ja muiden valvottavien vakaa toiminta. Tavoitteenamme on myös vakuutettujen etujen turvaaminen ja yleisen luottamuksen säilyminen finanssimarkkinoiden toimintaan. Lisäksi tehtäviimme kuuluu edistää hyvien menettelytapojen noudattamista finanssimarkkinoilla ja yleisön tietämystä finanssimarkkinoista.

Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1520925
  • Tehtäväalue: Pankki ja rahoitus
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuaika päättyy: 12.12.2021
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Yhteyshenkilö: Marko Myller (marko.myller (a) finanssivalvonta.fi)
  • Puhelin: 09 183 5544
  • Sijainti: Helsinki, Uusimaa