(Poistunut julkaisusta)

Pankkitarkastaja luottoriskimallien arviointiin
Finanssivalvonta

Alkuperäinen julkaisupäivä 24.1.2020

Onko sinulla on osaamista ja kokemusta pankkitoiminnasta ja erityisesti pankkien riskienhallinnasta? Tervetuloa Finanssivalvontaan hankkimaan uutta ja erilaista näkökulmaa urallesi.

Haemme

PANKKITARKASTAJAA

luottoriskimallien arviointiin 

Vastaat pankkien vakavaraisuuslaskennassa käytettävien sisäisten mallien arvioinnista. Työssäsi arvioit sääntelyn noudattamista Finanssivalvonnan ja EKP:n tarjoamien työkalujen ja menetelmien avulla. Haastat tarvittaessa pankin toimintatavat ja löydät ratkaisuja vaativissakin tilanteissa.

Sinulla on jo kokemusta pankkien luottoriskien mittaamisesta ja hallinnasta sekä vakavaraisuussääntelystä. Olet työskennellyt pankkien riskienhallinnan tai sisäisen tarkastuksen parissa. Arvostamme kvantitatiivisiin menetelmiin painottuvaa akateemista tutkintoa sekä osaamista pankkien IRB-menetelmistä ja mahdollisesti myös muista riskialueista. 

Olet tavoitteellinen asiantuntija, joka etsii aktiivisesti parhaita ratkaisuja. Siedät paineita ja olet innostunut laajentamaan osaamistasi. Toimintatapasi ryhmässä on rakentava ja ratkaisukeskeinen. Olet aktiivinen ja esiintymistaitoinen asiantuntija ja viestit sujuvasti suomeksi ja englanniksi. 

Asiantuntijoillamme on mahdollisuus työskennellä laajojen kokonaisuuksien parissa ja saada kattava kansainvälinen näkemys finanssimarkkinoiden valvonnasta. Pääset kehittämään valvontatyötämme ja osaamistasi osana eurooppalaista pankkivalvontaa. Vaativissa työtehtäväsissä sinua tukevat osaavat kollegat. 

Tehtävän palkkaus (vaativuusluokka 17) ja muut edut määräytyvät Suomen Pankin palkkauskäytäntöjen mukaan.

Kiinnostuitko? Lisätietoja antaa toimistopäällikkö Sami Tiainen perjantaina 7.2. ja maanantaina 17.2. , p. 09 183 5278 tai sami.tiainen(at)finanssivalvonta.fi.

Finanssivalvonnassa edistämme finanssimarkkinoiden vakautta ja luottamusta sekä asiakkaiden, sijoittajien ja vakuutettujen suojaa. Valvomme noin tuhatta kotimaista finanssimarkkinoiden toimijaa ja osallistumme aktiivisesti eurooppalaiseen valvontayhteistyöhön. Toimimme Suomen Pankin yhteydessä, mutta olemme päätöksenteossamme itsenäisiä. Meitä fivalaisia on noin 210, ja toimipisteemme sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa.

Finanssivalvonta.fi | Twitter.com/FIN_FSA