Palvelussuhdepäällikkö, kasvun ja oppimisen toimiala
Espoon kaupunki

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 7.9.2021

Tule rakentamaan kasvun ja oppimisen yhtenäistä polkua! Espoon kaupungin kasvun ja oppimisen toimialan HR-palvelut uudistuvat toimialan organisoitumisen yhteydessä. Haemme joukkoomme kehitysmyönteistä ja vankan virka- ja työsuhdeasiantuntemuksen omaavaa palvelussuhdepäällikköä.

Palvelusuhdepäällikkönä toimit palvelussuhde-palvelualueen päällikkönä ja lähiesimiehenä. Vastaat palvelualueen toiminnasta, kehittämisestä, asiakkuuksista ja yhteistyöstä. Valmentavalla johtamisotteellasi autat johtoa sekä esihenkilöitä työssään ja teet tiivistä yhteistyötä johtamiesi henkilöstöasiantuntijoiden sekä muun kaupungin HR-henkilöstön kanssa.

Toimit vaativissa sopimusoikeudellisissa asioissa. Linjaat ja ohjaat palvelussuhdeasioita, palkkapolitiikkaa sekä kehität palkitsemisen käytäntöjä toimialalla. Tehtäviisi kuuluvat virka- ja työehtosopimusten laaja-alaiset tulkinnat, ohjeistukset ja linjaukset sekä osallistuminen yhteistoimintaan. Tuet johtoa ja esimiehiä vaativissa palkka- ja palvelussuhdeasioissa sekä edustat työnantajaa neuvotteluissa.

Tarjoamme tilaisuuden kehittää HR-palveluita ja mahdollisuudet jatkuvaan oppimiseen. Pääset toimimaan osana yhteistyöverkostoja osaavien kumppanien kanssa.

Työaika: 36 h 15 min viikossa.

Haettava tehtävä on virkasuhteinen.

Sopimusala: KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus.

Kelpoisuusvaatimukset: Soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja alan tuntemus.

Odotamme sinulta erinomaisia neuvottelu- ja vuorovaikutustaitoja, kokemusta esihenkilönä toimisesta sekä palkka-, virka- ja työehtosopimuksista. Ymmärrät toimintaympäristön reunaehtoja ja osaat yhdistää oman tekemisesi osaksi koko organisaation tavoitteiden toteutumista. Nautit johtamisesta ja ihmisten kanssa työskentelystä. Olet ratkaisuhakuinen ja taitava priorisoimaan.

Arvostamme osaamistasi erityisesti OVTES:n, KVTES:n ja juridiikan soveltamisessa.

Aloitamme haastattelut jo hakuaikana videohaastatteluilla, joissa pyydämme tallentamaan videovastaukset valmiisiin kysymyksiin. Ensimmäinen suora haastattelukierros toteutetaan Teams-etähaastatteluina perjantaina 1.10. ja maanantaina 4.10. Tämän jälkeen seuraa henkilöarviointi, johon osallistuvat kutsutaan myös 15.10. pidettävään toiseen haastatteluun kasvun ja oppimisen toimialan tiloihin Espoon Karaporttiin.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1496087
  • Tehtäväalue: HR
  • Työsuhde: Vakituinen työsuhde
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Espoo