(Poistunut julkaisusta)

Palvelupäällikkö HR-osastolle (TOK)
Turun Osuuskauppa, HR

Alkuperäinen julkaisupäivä 15.6.2018

Etsimme henkilöstöresurssitiimiimme esimiestehtävään

PALVELUPÄÄLLIKKÖÄ

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen. Tehtävä on kokoaikainen.

Turun Osuuskaupan henkilöstöresurssitiimi toteuttaa, kehittää ja johtaa pitkän ja lyhyen aikavälin henkilöstöresurssisuunnittelua.

HR-osaston palvelupäällikkönä organisoit, koordinoit ja johdat alueellisten resurssipoolien toimintaa market-toimialalla yhdessä toisen palvelupäällikön kanssa ja toimit esimiehenä vastuualueesi poolin työntekijöille. Liikkuva työ pitää sisällään jatkuvaa yhteydenpitoa ja vuorovaikutusta tiimisi työntekijöiden, alueen toimipaikkojen esimiesten sekä rekrytoijan ja työvuorosuunnittelijoiden kanssa. Työssäsi seuraat päivittäin työntekijöidesi työssä suoriutumiseen ja osaamiseen liittyviä asioita, ja käytät aktiivisesti eri viestintävälineitä ja HR-järjestelmiä. Lisäksi tarjoat HR-asiantuntijapalvelua organisaatiollemme. Tehtävä edellyttää oman auton käyttöä sekä mahdollisuutta työskennellä joustavasti eri vuorokauden aikoina. Sinulla on tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto sekä kokemusta ja osaamista esimiestyöstä.

Tulet työskentelemään osana vauhdikasta HR-tiimiä, jossa saat haasteellisen tehtäväkokonaisuuden hoitaaksesi. Työ HR-osastolla tarjoaa sinulle jatkuvan oppimishaasteen ja osaamisen kehittymisen. Lisäksi Turun Osuuskauppa tarjoaa sinulle TOK:n ja S-ryhmän laajat henkilöstöedut, jotka pääset katsomaan täältä: http://bit.ly/2HRMoRo.

Tunnistitko tästä kuvauksesta itsesi? Me haluamme kuulla sinusta 15.7.2018 mennessä.

Kysy lisätietoja tehtävästä tiimin esimieheltä Ollilta (Olli Saarinen, henkilöstöresurssipäällikkö p. 010 764 4059) 19.6. klo 12-14, 20.6. klo 15-17 tai 21.6. klo 9-11 tai mahdolliselta kollegaltasi Päiviltä (Päivi Kandolin, palvelupäällikkö p. 0107643072) 18.6. klo 9-11 ja to 21.6. klo 9-11.

Saatamme olla sinuun yhteydessä jo ennen hakuajan päättymistä toisen vaiheen osalta. Hakuprosessi etenee videotehtävän, ryhmätehtävän, haastattelun sekä henkilöarvioinnin kautta valintoihin, jotka pyrimme tekemään 31.8.2018 mennessä.