(Poistunut julkaisusta)

Palvelupäällikkö, erityisasuminen
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 5.12.2019

Vantaan kaupunki, sosiaali- ja terveydenhuollon toimiala, vanhus- ja vammaispalvelut
Erityisasuminen palveluyksikkö

Työsuhteen kesto: Vakituinen 02.01.2020 - 


Haemme Vantaan Vanhus- ja vammaispalveluihin erityisasumisen palvelupäällikköä vakituiseen virkaan. 

Vantaan Vanhus- ja vammaispalvelujen palvelualueeseen kuuluu neljä tulosyksikköä: Vantaan sairaala, Kotona asumisen tuki, Erityisasuminen ja Ostopalvelut. Henkilöstöä koko palvelualueella on n. 1 200, joista suurin osa hoitohenkilöstöä. Talousarvioin mukainen budjetti vuodelle 2020 on n. 200 milj. euroa.  

Me Vantaan vanhus- ja vammaispalveluissa kehitämme johtamisjärjestelmäämme. Haluamme panostaa johtamiseen sekä palveluidemme ja toimintamme kehittämiseen. Haemme nyt uudistettuun ja mielenkiitoiseen tehtävään palvelupäällikköä, joka tulee johtamaan erityisasumisen palveluyksikköä. Palvelupäällikkö toimii palvelualueen johtajan suorassa alaisuudessa ja on palvelualueen johtoryhmän jäsen. 

Palvelupäällikkö vastaa vanhus- ja vammaispalvelujen erityisasumisen palveluyksikön toiminnan uudelleen organisoinnista ja kehittämisestä. Palvelupäällikön tehtäviin kuuluu palveluyksikkönsä strategian johtaminen, yksikön toiminnan ja kehittämisen johtaminen sekä talous- ja henkilöstöjohtaminen. Erityisasumisen palveluyksikkö tulee jakaantumaan kolmeen vanhusten ja vammaisten asumisen vastuualueeseen, joita jokaista johtaa päällikkö. Talousarvion mukainen budjetti vuodelle 2020 on noin 50 milj. euroa. 

Haemme palvelupäällikön virkaan avarakatseista, ennakkoluulotonta ja rohkeaa erityisasumisen johtajaa ja kehittäjää. Erityisasumisen palvelupäällikön tehtävä edellyttää vahvaa johtajuutta ja kykyä hahmottaa vanhusten ja vammaisten erityisasumisen ja sote-alan tulevaisuuden toimintaympäristöä strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi ja toiminnan kehittämiseksi. Tehtävässä korostuvat myös vahva talouden johtamiskyky ja valmius arvioida toiminnan vaikuttavuutta. Sote-alan toimintaympäristön jatkuva muutos edellyttää palvelupäälliköltä vahvoja ja vakuuttavia verkostoitumis- ja kommunikointitaitoja. Muutosten johtaminen edellyttää vahvaa stressin- ja paineensietokykyä sekä kykyä hallita ja ohjata nopeasti muuttuvia tilanteita. 

Tervetuloa meille töihin!


Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Laki 817/ 2015 7 § mukainen laillistus tai tehtävään soveltuva Suomessa suoritettu ylempi korkeakoulututkinto ja alan tuntemus sekä riittävä johtamistaito ja suomen kielen hyvä kirjallinen ja suullinen taito ja ruotsin kielen tyydyttävä kirjallinen ja suullinen taito.

Luemme eduksi: Sosiaali- ja terveydenhuollon tutkinnon.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti.

Edellytettävät luvat: Ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Virka

Työaika: 36 h 45 min/viikko 


Yhteystiedot:

Vs. vanhus- ja vammaispalvelujen johtaja
Lahnalampi-Lahtinen, Minna
050 312 1815
minna.lahnalampi-lahtinen@vantaa.fi

Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.