(Poistunut julkaisusta)

Palveluesimies, kuntouttava työtoiminta, Kasvupalvelut Valmennustalo Koutsi
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 9.11.2020

Vantaan kaupunki, Kaupunkistrategia ja johto, Kasvupalvelut
Valmennustalo Koutsi

Tuupakantie 4, 01740 Vantaa

Työsuhteen kesto: Vakituinen 01.01.2021 tai sopimuksen mukaan - 


Palveluesimiehen tehtävänä on vastata Valmennustalo Koutsin toiminnan suunnittelusta, toteuttamisesta ja kehittämisestä sekä taloudesta sekä toimia henkilöstön lähiesimiehenä. Yksikössä on vuosittain n 500 asiakasta ja  15 työntekijää. 

Palveluesimies vastaa valmennustalolla toteuttettavista aktivointipalveluista, työpajatoiminnasta ja asiakkaiden eteenpäin polutuksesta sekä polutukseen liittyvistä työllistämistä ja opiskelua edistävistä palveluista. Tehtävänä on toteuttaa Vantaan strategiaa työllisyyden edistämisessä.

Haemme Valmennustalolle  innostunutta, ennakkoluulotonta, joustavaa ja kehittämismyönteistä esimiestä. Kokemus työllistämistä edistävistä palveluista, sen lainsäädännöstä ja erityisesti kuntouttavasta työtoiminnasta on eduksi.

Teet tiivistä yhteistyötä muiden Valmennustalojen esimiesten ja kuntouttavan työtoiminnan henkilöstön kanssa. Osallistut työllisyyden kuntakokeilun tuomiin kehittämisten haasteisiin nykyisissä palveluissa.

Arvostamme kokemusta erimiestyöstä, hyviä vuorovaikutus- ja verkostotaitoja sekä ratkaisukeskeistä työotetta sekä valmiuksia arvioida toiminnan taloudellisuutta ja vaikuttavuutta.

Vantaan kaupunki on innovatiivinen edelläkävijä työllisyyden edistäjänä. Työllisyyspalveluiden tehtävänä on aktiivinen työllisyyden edistäminen ja työllistäminen.  Työllisyyspalveluissa tarjoamme työttömille vantaalaisille kuntouttavan työtoiminnan palveluja muun muassa valmennustalojen eri työpajoilla ja kaupungin eri toimialoilla. Osana palvelua tarjoamme asiakkaille myös henkilökohtaista sosiaaliohjausta ja uravalmennusta.

Vantaan kaupungilla työskentelee yhteensä lähes 11 000 eri alojen ammattilaista. Meistä noin puolet on töissä opetus- ja kasvatustehtävissä, kolmannes hoito- ja hoiva-aloilla sekä loput teknisissä tehtävissä ja hallinnossa. Vantaa on rohkea ja rento työnantaja, joka tarjoaa:

  • avoimen työilmapiirin
  • mahdollisuuden kokeilla uusia työ- ja toimintatapoja
  • vastuullista ihmisläheistä työtä

Kannustamme monenlaisista taustoista tulevia hakemaan. Rekrytoinnissa käytetään anonyymin rekrytoinnin menetelmää. Anonyymissa rekrytoinnissa työhakemuksesta on poistettu kaikki henkilöön viittaava tieto, minkä ansiosta hakija pysyy nimettömänä työhaastatteluun saakka. Ethän tuo hakemuksessasi esiin henkilökohtaisia tietoja esimerkiksi perhetilanteesta, terveydentilasta, iästä tai sukupuolesta. Haethan paikkaa vain sähköisesti.  

Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Soveltuva korkeakoulututkinto ja riittävä työkokemus vastaavista aloista sekä kyky esimiestehtävään.

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: riittävät esimies- ja johtamistaidot 

Luemme eduksi: Verkostoitumisosaamisen ja hyvät tietotekniset taidot.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti

Edellytettävät luvat: Ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Työsuhde

Työaika: Sovellettavan virka- ja työehtosopimuksen mukaan 


Yhteystiedot:

Palvelupäällikkö Kauranen Ulla

Tehtävään liittyvät kyselyt voit toimittaa osoitteeseen rekrytointi@vantaa.fi, josta ne ohjataan rekrytoivalle esimiehelle.


Vantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.