(Poistunut julkaisusta)

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntapastorin (70 %) viransijaisuus
Hiippakunnat, Oulun hiippakunnan tuomiokapituli

Alkuperäinen julkaisupäivä 24.2.2020

Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa on haettavana Oulun tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntapastorin (70 %) 31.12.2024 saakka kestävä viransijaisuus.

Oulun tuomiokirkkoseurakunta on virkeä kaupunkiseurakunta Oulun seitsemän seurakunnan ja kuuden palveluyksikön joukossa. Oulun seurakuntien jäsenmäärä on noin 150 000. Päätoimisia työntekijöitä on noin 400. Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa on 16 000 jäsentä ja 25 työntekijää. Tuomiokirkkoseurakunnan työssä korostuu muuttuvassa ja moni-ilmeisessä ympäristössä eläminen ja seurakunnan sanoman sanoittaminen tähän päivään.

Viran painopisteitä ovat jumalanpalveluselämän ja kirkollisten toimitusten lisäksi erityisesti papiston päivystystoiminnan organisointi, kirkon aukiolon kehittäminen ja vapaaehtoistyöntekijöiden varustaminen tähän työhön yhdessä seurakunnan viranhaltijoiden kanssa. Valitulla tulee olla valmiudet ihmisten kohtaamiseen sielunhoidollisella otteella sekä valmius kehittää kaupunkiseurakunnan hartauselämää esimerkiksi kaupunkiretiriittien ja hiljaisuuden viljelyn suuntaan. Kiinnostus ja kokemus retriittityöstä ja sielunhoitotyöstä katsotaan eduksi. Valitun tulee suostua mahdollisiin työnjakokirjan muutoksiin papiston työnjaon muuttuessa.

Palkkaus on KirVESTES vaativuusryhmä 601 mukainen. Lisäksi voidaan maksaa euromääräistä kokemuslisää siihen oikeuttavan palvelusajan täyttyessä (5, 10 ja 15 vuotta).

Seurakuntapastorin viransijaisuutta hakevan tulee olla virkaan vihitty pappi. Virka edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa. Virkaan valitulta edellytetään KL 6:16 §:n mukaisen lääkärintodistuksen (T-lomake, enintään 6 kk vanha) esittämistä. Omasta tuomiokapitulista saatava nimikirjanote liitetään hakemuslomakkeen kohtaan Liitetiedosto. Tehtävässä sovelletaan 6 kuukauden koeaikaa.

Hakuaika päättyy 12.3.2020 klo 15. Oulun hiippakunnan tuomiokapitulille osoitetut hakemukset toimitetaan KirkkoHR-palvelun kautta.

Lisätietoja antavat kappalainen Anna-Mari Heikkinen, p. 0405752718 sekä vs. hiippakuntapastori Päivi Liiti, p. 044 755 5512. Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@evl.fi