(Poistunut julkaisusta)

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kappalaisen virka
Hiippakunnat, Oulun hiippakunnan tuomiokapituli

Alkuperäinen julkaisupäivä 15.8.2019

Oulun hiippakunnan tuomiokapitulissa on haettavana Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kappalaisen virka.

Oulun tuomiokirkkoseurakunta on virkeä kaupunkiseurakunta Oulun seitsemän seurakunnan ja kuuden palveluyksikön joukossa. Oulun seurakuntien jäsenmäärä on noin 150 000. Päätoimisia työntekijöitä on noin 400. Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa on 16 000 jäsentä ja 25
työntekijää. Tuomiokirkkoseurakunnan työssä korostuu muuttuvassa ja moni-ilmeisessä ympäristössä eläminen ja seurakunnan sanoman sanoittaminen tähän päivään.

Viran erityisiä tarpeita ovat hyvät työyhteisötaidot sekä kyky toimia kaupunkiseurakunnan muuttuvassa toimintaympäristössä seurakuntalaislähtöisesti, kirkon perustehtävän mukaisesti ja diakonisella otteella. Tehtävän hoito edellyttää hyviä viestintä- ja vuorovaikutustaitoja sekä innostusta kehittää jumalanpalveluselämää. Papiston työnjaon mahdollisesti päivittyessä on viranhaltijan suostuttava mahdollisiin muutoksiin työtehtävissä.

Kappalaisen virkaa hakevan tulee olla pastoraalitutkinnon suorittanut pappi. Virka edellyttää suomen kielen erinomaista suullista ja kirjallista taitoa sekä ruotsin kielen tyydyttävää ymmärtämisen taitoa. Virkaan valitulta edellytetään KL 6:16 §:n mukaisen lääkärintodistuksen (T-lomake) esittämistä. Hakemukseen on liitettävä nimikirjaote. Omasta tuomiokapitulista saatava nimikirjanote liitetään hakemuslomakkeen kohtaan Liitetiedosto. Tehtävässä voidaan soveltaa 6 kuukauden koeaikaa.

Hakuaika päättyy 13.9.2019 klo 15. Oulun hiippakunnan tuomiokapitulille osoitetut hakemukset toimitetaan KirkkoHR-palvelun kautta.

Lisätietoja antavat tuomiorovasti Satu Saarinen, p. 040 5567 840, satu.saarinen(at)evl.fi sekä pappisasessori Kari Tiirola, p. 044 7698 233, kari.tiirola(at)evl.fi.