(Poistunut julkaisusta)

Osaamisen kehittämisen asiantuntija
Senaatti-kiinteistöt

Alkuperäinen julkaisupäivä 24.9.2019

Haluatko työskennellä vastuullisessa ja innostavassa työyhteisössä? Olemme valtionhallinnon työympäristökumppani ja kiinteistöomaisuuden haltija. Kanssamme pääset vaikuttamaan alan kehitykseen ja olet mukana luomassa työympäristöjä, joissa innostutaan, onnistutaan ja viihdytään.

Pyrimme monin eri tavoin varmistamaan, että henkilöstöllämme on edellytykset onnistua työssään. Edistämme henkilöstömme suorituskykyä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, yksilölliset tarpeet ja odotukset huomioiden. Liity osaavaan joukkoomme Helsinkiin.

Haemme kahta osaamisen kehittämisen asiantuntijaa Henkilöstöresurssit ja kehittäminen yksikköön. Toinen on vakinainen työsuhde ja toinen äitiyslomansijaisuus n 1,5 vuoden ajanjaksolle, aloitus sovittavissa, viimeistään vuoden vaihteessa.

Osaamisen johtamisen erityisasiantuntijana päätehtävänäsi on Senaatin johtamiskartaston ylläpitäminen ja kehittäminen sekä esimiehisyyden kehittäminen, mukaan lukien esimiehille suunnatut valmennukset ja kehittämistoimenpiteet. Kehität talotasoisen rekrytointiprosessin toimivuutta ja osallistut yksittäisiin rekrytointeihin esimiesten tukena. Toteutat myös erikseen nimettäviä valmennusohjelmia ja urapolutusta Senaatin strategian tarpeisiin.

Henkilöstön kehittämisen asiantuntijan äitiyslomasijaisuudessa päätehtäväsi on osaamispuun ja osaamiskartoitusten mukaisten kehittämistoimenpiteiden suunnittelu ja toteutus Senaatin asiantuntijoille mm sisäilmavalmennus ja rakennuttamisen traineeohjelma. Vastaat myös vuosittaisen henkilöstötutkimuksen ja sisäisen asiakastyytyväisyystutkimuksen toteuttamisesta sekä valtiohallinnon ja kansainvälisen henkilökierto-ohjelman onnistumisesta.

Mielekkään työn ja ammattitaitoisten kollegojen lisäksi tarjoamme Sinulle:

  • joustavat työajat ja uusimmat työnteon tavat
  • mahdollisuuden oman ammattitaidon ja osaamisen jatkuvaan kehittämiseen
  • tietotyötä tukevan työympäristön
  • mahdollisuuden vaikuttaa valtionhallinnon kehitykseen.


Odotuksemme ovat

  • soveltuva akateeminen tutkinto, ml. amk ja opisto
  • kokemus osaamisen kehittämisen valmennus- ja kehittämisprojektien toteutuksista
  • käsitys uusimmista Hr kentän käytännöistä ja menetelmistä
  • analyyttinen ja systemaattinen työtapa sekä kokonaisuuksien hahmotuskyky
  • hyvät projektityöskentelyvalmiudet ja halu olla vuorovaikutuksessa.


Arvostamme myös laajempaa kiinnostusta henkilöstöhallinnon eri osa-alueisiin ja halua perehtyä uusiin työnteon tapoihin.

Lisätietoja tehtävästä antavat henkilöstöjohtaja Tina Karike, p. 040 550 6114 ja henkilöstön kehittämisen asiantuntija Iida Salminen, p. 044 336 3399.

Jätäthän hakemuksesi rekrytointijärjestelmässämme viimeistään 13.10.2019.