OpsEngineer, AWS
SUOMEN OSUUSKAUPPOJEN KESKUSKUNTA

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 14.9.2021

Primary location:

HELSINKI

Meillä on kaksi pilvipohjaista, liiketoimintakriittistä järjestelmää, joille haemme uutta vastuuhenkilöä uudistaessamme nykyisiä roolituksiamme. 

Kysymyksemme sinulle kuuluukin: voisitko sinä olla oikea henkilö varmistamaan näiden järjestelmien tuottamien palveluiden jatkuvuuden ja liiketoiminnan tarvitsemien muutosten häiriöttömät käyttöönotot? Pääset tällöin tuomaan osaamisesi ja kehittämään sitä yhdessä Suomen suurimmista IT-ympäristöistä.

Toimiessasi tässä OpsEngineer -roolissa kehittyvä ympäristömme ja liiketoimintamme odotukset vievät sinut uuden äärelle mahdollistaessamme Jatkuvissa palveluissa S-ryhmän digitaalisia harppauksia. IT-palveluhallinnan osaajana hoidat nimettyjen järjestelmien palvelutuotantoa AWS-ympäristössä. Työskentelet virtuaalisessa palvelutiimissä, joka vastaa sovelluskohtaisesti sekä järjestelmäkehityksestä että tuotannosta. Mukana matkassasi ovat myös erinomaiset ulkoiset kumppanimme. 


Syvemmin tehtävästäsi

Vastuullesi tulevat järjestelmät ovat digitaalisten aineistojen hallintajärjestelmä sekä tuotehallinnan julkaisualusta vähittäiskaupan tuotetiedoille. Vastaat näiden AWS:n päälle rakennettujen sovellusten toimivuudesta ja jatkuvuudesta. Huolehdit, että sovelluksemme toimivat ympäristössä, joka on stabiili, kustannusoptimoitu ja kehittyvien liiketoimintatarpeiden mukainen.

Vastaat palveluiden ajokustannuksista, johdat ja valvot palveluiden tukipinon toimintaa ja siihen liittyvää toimittajayhteistyötä sekä osallistut myös yhteisten toimintamalliemme ja -prosessiemme kehittämiseen.  

Varmistat, että tuotannon prosessit ovat palvelutiimissä hallussa, ja että kehittämisessä tehdyt ratkaisut ovat myös tuotannon näkökulmasta järkeviä. Sinun työsi kannalta keskeistä on kokemusten ja palautteen kääntäminen oman kehityksemme askeleiksi.


Mitä seikkoja sinä painotat harkitessasi työpaikan vaihtamista?

Meistä on tärkeä auttaa sinua tässä kohtaa näkemään metsä puilta – mitä me konkreettisesti voimme sinulle tarjota? Vaikka työsi meillä vie sinut uusien teknologioiden äärelle jatkuvasti kehittyvässä IT-ympäristössä, on se paljon muutakin.

  • Maailmamme on kaikkea muuta kuin valmis, vaikka jatkuvista palveluita on kyse. Haasteet, joiden parissa työskentelemme, eivät ole niitä kaikista triviaaleimpia. Niinpä kanssamme opit ja koet uutta.

  • Moninaiset rajapinnat ja integraatiot, eri liiketoimintamme sekä teknologiatoimittajat varmistavat työsi monimuotoisuuden. Et toimi tikettikoneen valvojana vaan varmistat IT-palveluiden liiketoimintalähtöisen tuottamisen vähittäiskauppamme tarpeisiin yli sovellusrajojen.

  • Prosessimme ja toimintatapamme eivät ole kiveen hakattuja, saati sovelluksemme elinkaarensa ehtoopuolella. Pääset kontribuoimaan toimintaamme laajasti – et vain sovelluksen ominaisuuksien kehittämiseen vaan toimintatapojemme ja kokonaispalvelun parantamiseen. Työsi vaikuttavuus on laajempaa kuin mitä ensikädeltä ajattelisi.

  • Onnistuminen työssäsi näkyy aina kuluttajille asti. Vakaat järjestelmäympäristöt ovat liiketoimintamme onnistumisen edellytys. Tämä on yksi työsi merkittävyyden elementeistä.

  • Ja ennen kaikkea – jos teknisenä asiantuntija olet hakemassa roolia, jota voit kehittää hallinnoivampaan suuntaan – tässä on tilaisuutesi. Tästä tehtävästä on moneksi.

Miltä kuulosti? Vaikka isossa organisaatiossa on aina hieman kankeutta ja paljon muuttujia, ei meillä ole tapettu luovuutta ja kykyämme saada aikaan. Kokoluokkamme ei estä meitä olemasta ihmisen kokoinen, toisistamme välittävä ja huolta pitävä organisaatio. 

Meillä tulet työskentelemään inhimillisessä organisaatiossa. Kulttuurimme ja työskentelymme joustot varmistavat meille kullekin sopivan työn ja vapaan balanssin. Henkilökohtaista arkeamme tukevat ryhmämme mielekkäät henkilöstöedut sekä mielestämme työmme vaativuutta vastaava kompensaatio.


Etsimämme osaaja

Tässä tehtävässä menestymisen kannalta tekninen kompetenssisi AWS-pilvialustasta, erityisesti Cloudfrontista ja S3:sta, sekä API-rajapinnoista ja integraatioista ovat oleellisimpia. Näiden parissa olet jo aiemmin työskennellyt ja ne hallitset. Tärkeää on myös ymmärtää sovellusten toimintaa, sisällönhallintaa ja näiden tietoturvaa sekä linkittyminen liiketoiminnan prosesseihin. Näidenkään suhteen et ole täysin vieraalla maalla operoiva profeetta.

DevOps-toiminta on sinulle myös varmasti mallina tuttu ja ketterien menetelmien seremoniatkaan eivät tunnu sinusta vierailta. Tunnet tuotannon perusprosessit ITIL-viitekehyksestä, ja osaat soveltaa niitä ketterän kehityksen kontekstissa.

Koska työskentelet matriisissa ja monitoimittajaympäristössä, on tärkeää, että verkostoituminen on sinulle luontevaa, ja osaat rakentaa toimivaa yhteistyötä. Osaat siis kuunnella, vaikuttaa ja innostaa. Uskallat myös rohkeasti kysyä ja tuoda esiin omat näkemyksesi toisille, asioita niiden eri kanteilta tarkasteleville.

Työskentelyotteeltasi olet tekijä ja proaktiivinen toimeen tarttuja. Osaat määrittää työllesi suunnan ja toimissasi olet johdonmukainen. Näet edessäsi mahdollisuuksia uhkien sijaan ja uuden oppimiselle olet perso.

Koska työssäsi olet aktiivisesti tekemisissä myös ulkomaisten kumppanien kanssa, sinun täytyy hallita selkeä viestintä suomen lisäksi englanniksi niin suullisesti kuin kirjallisesti.


Mitä jos tulisit työkaveriksemme?

Tähän tehtävään voit hakea oheisen hakulomakkeen kautta 10.10.2021 mennessä. Käymme läpi hakemuksia ja tapaamme kiinnostavia osaajia jo hakuaikana. Älä siis suotta odota viimeiseen hakupäivään asti.


Mikäli sinulla on mielessä kysymyksiä tehtävääsi, sen tavoitteisiin tai meillä työskentelyyn liittyen, Samu juttelee mielellään kanssasi lisää niistä. Hänet tavoitat parhaiten 20.9. klo 14-16, 27.9. klo 14-16 ja 7.10. klo 14-16 numerosta 040 739 4393. Voit myös laittaa sähköpostia samu.huhtio@sok.fi 


#SOK

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot