(Poistunut julkaisusta)

Oppilaitospappi
Helsingin seurakuntayhtymä

Alkuperäinen julkaisupäivä 9.1.2020

Helsingissä oppilaitostyötä tekevät sekä seurakuntien yhteinen seurakuntatyö että seurakunnat. Yhteisissä työmuodoissa työskentelee yhteensä seitsemän oppilaitospappia ammatillisissa kouluissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa.

Yhteisessä seurakuntatyössä Kasvatuksen ja seurakuntapalvelun tehtäväalueella julistetaan haettavaksi

OPPILAITOSPAPIN VIRANSIJAISUUS 1.3.2020 - 31.8.2021

Oppilaitoksissa toimitaan tulevaisuuteen suuntautuvassa maailmassa, jossa ajan ilmiöt usein havaitaan ensimmäisenä. Oppilaitospappi toimii yhteistyössä oppilaitoksen, opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa yhteisesti sovituin pelisäännöin. Työ vaatii itsenäistä ja aloitteista työotetta, sosiaalista rohkeutta ja spirituaalista syvyyttä ja avaruutta.
Tämänhetkisen työnjaon mukaan pääasiallinen toimipaikka on Taideyliopisto ja sen lisäksi oppilaitostyön kenttään liittyviä muita tehtäviä.

Edellytämme, että sinulla on
- Teologian maisterin tutkinto ja pappisvihkimys,
- Riittävä toimintaympäristön tuntemus ja kirkollisen työn kokemus,
- Suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito,
- Olet konfirmoitu evankelis-luterilaisen kirkon jäsen

Eduksesi katsotaan
- Kyky toimia aloitteellisesti ja rohkeasti, ajatella avarakatseisesti sekä kohdata ihmiset ja opiskelijamaailman ilmiöt ennakkoluulottomasti oppilaitosten arjessa,
- Kokemus oppilaitostyöstä ja muusta seurakuntatyöstä,
- Verkostotyön osaaminen,
- Hyvä englanninkielen taito ja muu kielitaito,
- Hyvät vuorovaikutus-, esiintymis- ja ryhmätyötaidot,
- Sielunhoidollinen ja kriisityön osaaminen,
- Hyvät viestintätaidot

Viran palkkaus määräytyy vaativuusryhmän 602 mukaan (peruspalkka 3250,44 €/kuukausi). Virka täytetään 1.3.2020 lukien tai sopimuksen mukaan. Virkaan valitun tulee suostua kuuden kuukauden koeaikaan ja esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan ennen virkasuhteen vakinaistamista sekä rikosrekisteriote (alaikäisten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämistä varten) ennen viran vastaanottamista.

Lisätietoja antaa ja tiedusteluihin vastaa johtava oppilaitospappi Leena Huovinen, leena.huovinen@evl.fi, p. 050 301 9613. Osa hakijoista kutsutaan haastatteluun, jotka pidetään Seurakuntien talolla, Kolmas linja 22 B, 00530 Helsinki, keskiviikkona 5.2.2020 klo 9 - 14. Hakijoiden tulee varautua myös soveltuvuusarviointiin.

Hakeminen tapahtuu vain sähköisen rekrytointiohjelmamme kautta. Yhteiselle kirkkoneuvostolle osoitetut hakemukset ansioluetteloineen tulee lähettää 24.1.2020 klo 15.00 mennessä.