(Poistunut julkaisusta)

Opintosihteeri Aalto-yliopistoon
Aalto-yliopisto

Alkuperäinen julkaisupäivä 24.11.2020
Aalto-yliopisto on rohkeiden ajattelijoiden yhteisö, jossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Tunnistamme ja ratkaisemme yhteiskunnan suuria haasteita ja rakennamme innovatiivista tulevaisuutta. Yliopistossa on kuusi korkeakoulua, lähes 11 000 opiskelijaa ja henkilöstöä yli 4000.

Haemme nyt Perustieteiden korkeakoulun oppimispalveluihin

OPINTOSIHTEERIÄ

Oletko kiinnostunut opiskelijapalvelujen tehtävistä kansainvälisessä yliopistomaailmassa ja kansainvälisten opiskelijoiden kanssa? Nautitko monipuolisesta työstä, jossa päivääsi voi kuulua niin opiskelijoiden neuvontaa, opetushenkilöstön kanssa toimimista kuin opintohallinnon rutiinitehtäviäkin?
Haemme tiimiimme kollegaa määräaikaiseen työsuhteeseen. Työpiste sijaitsee Otaniemen vauhdilla kehittyvällä kampuksella erinomaisten liikenneyhteyksien päässä. Työn on tarkoitus alkaa mahdollisimman pian ja määräaikaisuus on 31.12.2022 asti.

Tehtäväsi

Opintosihteerin tehtävässä vastaat erityisesti maisteriopiskelijoiden ja kaksoistutkinto-opiskelijoiden tutkintohallintoon liittyvistä tehtävistä, kuten hakemusten käsittelystä, valmistumiseen ja diplomitöihin liittyvistä hallinnollisista prosesseista ja tutkintotodistusten tekemisestä. Asiakaspalvelu ja opintoneuvonta näihin liittyvissä asioissa on olennainen osa työnkuvaasi. Lisäksi tuet ohjelmien henkilökuntaa ja opiskelijapalveluita mm. opintotietojärjestelmiin, raportointiin ja seurantaan liittyvissä tehtävissä. Tehtäviisi voi myös kuulu henkilökohtaisten opintosuunnitelmien käsittelyä sekä avustavia tehtäviä maisterivaiheen valintojen toimeenpanossa ja valinnasta tiedottamisessa.

Teet myös laaja-alaisesti yhteistyötä sekä opiskelijapalveluiden että laitoksen akateemisen henkilöstön kanssa kuin myös kansainvälisten yliopistopartnereiden kanssa. Oppimispalveluissa on parhaillaan käynnissä muutosprosessi liittyen opintotietojärjestelmien uudistamiseen. Tämä muutostyö vaikuttaa myös oppimispalveluiden työnkuviin ja voi johtaa työtehtävien uudelleenjärjestelyyn.

Osaamisesi

Tässä tehtävässä tarvitset tarkkuutta ja kykyä oman työn suunnitteluun ja johtamiseen. Valmistumisprosessi noudattaa ennalta määriteltyä aikataulua, jonka puitteissa toimitaan. Tässä tehtävässä tarvitset hyviä valmiuksia toimia monikulttuurisessa ympäristössä kansainvälisten opiskelijoiden ja henkilökunnan kanssa. Kielitaidon osalta tarvitset erittäin hyvää suomen ja englannin kielen taitoa sekä riittävää ruotsin kielen taitoa. Tehtävässä on eduksi, jos sinulla on jo aiempaa yliopisto- ja korkeakouluhallinnon tuntemusta. Toivomme lisäksi, että sinulla on erinomaiset tietotekniikkataidot, ja että pystyt ottamaan nopeasti haltuun erilaiset opintohallinnon tietojärjestelmämme. Tehtävä voi sopia niin juuri valmistuneelle soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneelle, kuin pidemmän linjan hallinnon ja sihteerityön ammattilaiselle.

Tässä roolissa teet jatkuvaa yhteistyötä lähitiimisi, Aallon opiskelijapalveluiden sekä laitoksen akateemisen henkilöstön kanssa. Olet avainhenkilö opiskelijoiden neuvonnassa. Siksi on tärkeää, että nautit asiakaspalvelutyöstä, ja että sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot, jotka auttavat sinua työskentelemään monenlaisten ihmisten kanssa sekä ratkaisemaan erilaisia haasteita joustavasti ja hyvässä yhteistyössä. Lisäksi toivomme, että pidät rutiineista, jotka ovat myös olennainen osa tehtävänkuvaa opintohallinnon sihteerillä.

Työpäivät ovat vaihtelevia ja tehtävät monipuolisia, mikä edellyttää hyviä organisointitaitoja ja kykyä toimia ratkaisukeskeisesti muuttuvissa tilanteissa. Arvostamme myös aktiivista ja itsenäistä työotetta.

Tarjoamme

Meillä pääset työskentelemään innostavassa opiskelijoiden, tutkijoiden ja muiden ammattilaisten yhteisössä, jossa edistämme yhteiskunnallisesti merkittäviä tavoitteita tieteen ja koulutuksen saralla. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden olla mukana tekemässä ja kehittämässä opintohallinnon palveluita ammattitaitoisessa porukassa. Saat tehtäviisi hyvän perehdytyksen ja tiimin tuen, minkä lisäksi meillä on myös kattava henkilöstökoulutuksen tarjonta.

Tehtävän palkkaus on yliopistojen työehtosopimuksen mukainen. Tarjoamme myös joustavat työajat. Teemme tärkeää työtä opiskelijoidemme onnistuneen opintopolun eteen - tervetuloa mukaan!

Kiinnostuitko?

Jos haluat liittyä joukkoomme, lähetäthän vapaamuotoisen hakemuksesi ja CV:si aalto.fi-sivun hakuilmoituksen linkin kautta viimeistään 5.12.2020. Ks. hakuilmoitus: www.aalto.fi/fi/current/jobs/. Toivomme, että toimitat hakemuksesi pian, sillä haastatteluja voidaan pitää jo hakuaikana.

Vastaamme mielellämme mahdollisiin kysymyksiisi. Voit ottaa yhteyttä suunnittelija Elsa Kivi-Koskiseen, puh. 050 537 3352 tai opintoasianpäällikkö Mari Knuuttila puh. 050 537 3358. Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@aalto.fi.


aalto.fi
twitter.com/aaltouniversity
facebook.com/aaltouniversity
instagram.com/aaltouniversity