(Poistunut julkaisusta)

Opetustoimen asiantuntija, oppivelvollisuuden laajeneminen
Vantaan kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 22.1.2021

Vantaan kaupunki, Kasvatus ja oppiminen, Toisen asteen koulutus
Kasvatus ja oppiminen/toisen asteen koulutuksen palvelualue

Silkkitehtaantie 5, 01300 Vantaa

Työsuhteen kesto: Määräaikainen 08.02.2021 - 31.12.2022


Haemme opetustoimen asiantuntijaa koordinoimaan oppivelvollisuuden laajenemiseen liittyvää suunnittelu- ja valmistelutyötä  8.2.2021 - 31.12.2022.

Oppivelvollisuuden laajeneminen on yksi suurimmista koulutuspoliittista muutoksista Suomessa. Vantaalla oppivelvollisuuden laajenemisen valmistelua varten on perustettu neljä työryhmää, joiden toimintaa oppivelvollisuuden laajentamista koordinoiva opetustoimen asiantuntija johtaa. Opetustoimen asiantuntijan tehtävään kuuluu oppivelvollisuuden laajenemisen valmistelun ohjaaminen ja työryhmien toiminnan johtaminen, tiedottamisen koordinointi, kehittämistoimenpiteiden organisointi ja kokonaisdokumentaatio sekä yhteydenpito osallistettaviin tahoihin niin Vantaalla kuin koko pääkaupunkiseudulla. 

Osana oppivelvollisuusuudistusta uudistetaan myös perusopetuksen jälkeisen nivelvaiheen koulutuskokonaisuus. Uusi tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (laki tutkintokoulutukseen valmistavasta koulutuksesta) antaa opiskelijalle valmiuksia hakeutua lukiokoulutukseen tai ammatilliseen tutkintokoulutukseen. Opetustoimen asiatuntijan vastuulle kuuluu nykyiset nivelvaiheen koulutukset ja  korvaavaan tutkintoon valmistavan koulutuksen uudistuksen suunnittelu ja organisointi.

Toisen asteen koulutuksen palvelualue vastaa perusopetuksen lisäopetuksen, maahanmuuttajille ja vieraskielisille järjestettävän lukiokoulutukseen valmistavan koulutuksen, suomenkielisen lukiokoulutuksen sekä ammatillisen koulutuksen järjestämisestä ja kehittämisestä. Palvelulaue huolehtii myös toisen asteen palveluverkon kehittämisestä sekä oppilaitosten työ- ja elinkeinoelämäyhteistyöstä ja korkeakouluyhteistyöstä.


Työsuhteen tietoja

Kelpoisuusvaatimus: Tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto

Kelpoisuusvaatimuksen lisäksi edellytämme: Tehtävässä edellytetään kattavaa toisen asteen koulutuksen asiantuntemusta sekä aikaisempaa kokemusta projektien koordinoinnista. Lisäksi edellytetään hyviä organisointitaitoja, oma-aloitteista ja vastuullista työotetta sekä kykyä työskennellä erilaisissa verkostoissa.

Luemme eduksi: Opetuksen järjestämistä ja hallintomenettelyä koskevan lainsäädännön ja määräysten tuntemus ja sovelluskyky.

Palvelussuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen (KVTES) mukaisesti

Työpaikkojen lukumäärä: 1

Koeaika: Tehtävässä noudatetaan  koeaikaa, joka on puolet palvelussuhteen kestosta

Kokoaika-/osa-aikatyö: Kokoaikainen

Palvelusuhteen muoto: Työsuhde

Työaika: 36 h 15 min/viikko 


Yhteystiedot:

Kehittämispäällikkö

Kukkonen Hanna

0503024916

hanna.kukkonen@vantaa.fiVantaa on vastuullinen työnantaja. Tuemme työntekijöidemme hyvinvointia ja osaamista sekä työyhteisöjen hyvää ilmapiiriä. Kehitämme jatkuvasti esimiestyötämme.

Lähetä hakemuksesi rekrytointijärjestelmämme kautta. Vantaan hakujen hakuaika päättyy klo 16:00.

Rekrytointiprosessissa saatetaan käyttää videohaastattelua.