(Poistunut julkaisusta)

Onnistumisen johtamisen päällikkö
Helsingin kaupunki / Kaupunginkanslia

Alkuperäinen julkaisupäivä 10.9.2020

Saavatko ihmisten kanssa työskentely ja vaikuttavat vuorovaikutustilanteet sinut syttymään? Saatko onnistumisen elämyksiä sparraamalla ja valmentamalla esihenkilöitä? Haluatko auttaa henkilöstöä ja esihenkilöitä onnistumaan työssään? Haluatko olla mukana rakentamassa energisoivaa työyhteisöä ja toteuttamassa kaupunkistrategiaamme? Jos vastasit kysymyksiin myöntäväksi, saatat olla etsimämme henkilö!

Stadin HR etsii joukkoihinsa kokenutta

Onnistumisen johtamisen päällikköä

Haemme kokenutta ja intohimoisesti HR-työtään tekevää HR-osaajaa johtamaan onnistumisen johtamisen yksikköä.  Onnistumisen johtaminen on yksi Helsingin kaupungin strategisista HR-painopisteistä. Yksikkö on vastuussa Helsingin kaupungin yhtenäisestä toimintamallista arjen hyvässä henkilöstöjohtamisessa. Onnistumisen johtaminen sisältää laadukkaan tavoitteiden asettamisen, seurannan ja arvioinnin sekä yksilön kehittämisen suunnitelman ja uralla etenemisen tukemisen. Onnistumista tuetaan valmentavien vartti- ja työn sujuvuus -keskusteluiden kautta. Lisäksi palettiin kuuluvat ennakoivat keskustelut ja muut yksilön hyvinvoinnin tukemisen palvelut. Onnistumisen johtamisen yksikkö vastaa myös työhyvinvointiin, työkykyyn ja työturvallisuuteen liittyvien kaupungin yhteisten toimintamallien ja työkalujen kehittämisestä.

 

Onnistumiskeskusteluissa tuetaan valmentavalla otteella yksilön onnistumista ja hyvinvointia työssään. Näin nostamme kaupungin henkilöstön tuottaman palvelun laatua ja mahdollistamme henkilöstön työssä onnistumisen. Kaupungin onnistumisen johtamisen toimintamallia tukee Onni-työkalu, jonka kautta toimeenpanemme yhtenäisen toimintatavan ja koulutamme toimialojen ja liikelaitosten HR-asiantuntijoita ja esihenkilöitä. Lisäksi Onnistumisen johtamisen yksikön vastuulla on kehittää työhyvinvoinnin johtamiseen kaupungin yhteistä mallia, joka sisältää HR:n, työterveyden ja työsuojelun yhteistyön tiivistämisen sekä yhtenäisen toimintatavan ja mittariston luomisen. Niitä tukevat uudistetut työhyvinvointikoulutukset ja -valmennukset.

 

Onnistumisen johtamisen päällikkönä olet avainasemassa kehittämässä välittävää ja sujuvaa työkulttuuriamme. Olet myös varmistamassa, että kaupungin työntekijöillä on maailman vaikuttavin työympäristö. Toimit myös kaupungin HR-verkoston ja johdon sparrauskumppanina valmentaen onnistumisen johtamisen kokonaisuudessa. Tehtävässä on tärkeää hahmottaa toimintaympäristöä ja sen mahdollisuuksien hyödyntämistä. Se sisältää kokonaisvaltaista johdon ja esihenkilöiden tukemista sekä ratkaisujen löytämistä erilaisiin etenemispolkuihin.

 

Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää ennakoivaa suunnittelua ja vaikuttavaa toimeenpanoa. Jokaisessa asiakaskohtaamisessa tuet ja valmennat johtoa strategian mukaisen uudistumisen teemoissa mahdollistaen esihenkilöiden onnistumisen ja henkilöstömme työssä menestymisen. Kaupungin yhteisten toimintatapojen ja kehityshankkeiden lisäksi tarjoat kaupungin HR-verkostolle vaikuttavaa palvelua ja sitä kautta mahdollistat henkilöstökokemuksen kehittymisen.


Tehtävässä menestymisen edellytykset
Olet HR-työn rautainen ammattilainen, sinulla on vankka kokemus johtamisen ja esihenkilötyön kehittämisestä ja palat halusta kehittää HR:n palvelutarjoomaa yli odotusten. Ymmärrät toimintaympäristön lainalaisuuksia, sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja osaat yhdistää oman tekemisesi osaksi koko organisaation tavoitteiden toteutumista. Toimintatavoiltasi olet yrittäjämäinen ja saat asiat tapahtumaan. Nautit johtamisesta ja ihmisten kanssa työskentelystä, olet positiivinen, järjestelmällinen ja energisoiva henkilö. Kanssasi on mukava tehdä töitä!

Sinulla on ylempi korkeakoulututkinto ja kokemusta ihmisten johtamisesta 5-10 vuotta. Toimisto-ohjelmien lisäksi hallitset sujuvasti myös suullisen ja kirjallisen suomen ja englannin kielen. Toimit saumattomasti toimialojen ja liikelaitosten johtoryhmien, HR-osaajien ja esihenkilöiden tukena ja autat heitä valmentavalla otteella menestymään.

 
Tarjoamme sinulle
Tarjoamme hienon mahdollisuuden rakentaa kanssamme maailman toimivinta kaupunkia ja sen henkilöstön tulevaisuutta kaupunkilaisten parhaaksi. Tarjoamme erinomaiset urakehitys- ja koulutusmahdollisuudet, loistavan työyhteisön ja HR-verkoston, mahdollisuuden monipuoliseen työssä oppimiseen sekä laaja-alaiset työhyvinvointia tukevat palvelut. Tehtävä on vakituinen. Raportoit kaupungin henkilöstöjohtajalle ja olet HR-johtoryhmien jäsen. Tehtävässä teet tiivistä yhteystyötä toimialojen ja liikelaitosten johdon ja HR-verkoston kanssa.


Lisätietoja tehtävästä antaa kaupungin henkilöstöjohtaja Nina Gros nina.gros(a)hel.fi.

Tartu tilaisuuteen!