Omaisuudenhallintayksikön johtaja
Helsingin kaupungin liikennelaitos -liikelaitos

Alkuperäinen julkaisupäivä 19.5.2020

Haluatko tehdä merkityksellistä työtä, jossa vaikutat kaupunkilaisten arjen sujuvuuteen? Tervetuloa HKL:n matkaan!

Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos HKL on metron ja raitioliikenteen liikennöitsijä ja Helsingin joukkoliikenneinfran omistaja ja ylläpitäjä. Me pidämme Helsingin liikkeellä! Noin puolet kaupungin joukkoliikennematkoista kuljetaan HKL:n kyydissä.
Etsimme nyt johtajaa perustettavaan uuteen yksikköön. Haemme HKL:lle omaisuudenhallintayksikön johtajaa vakinaiseen virkasuhteeseen 1.9.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Omaisuudenhallintayksikön johtajana vastaat Helsingin joukkoliikenneinfrastruktuurin sekä raitiovaunu- ja metrojunakaluston omaisuuden hallinnasta ja kehittämisestä. Lisäksi vastaat raitiovaunu- ja metrojunakalustoon liittyvistä uushankinnoista. Joukkoliikenneinfrastruktuuri kattaa mm. raitio- ja metroradat, metroasemat, raitiotiepysäkit ja raitio- ja bussipysäkkikatokset, Helsingin kaupungin omistamat juna-asemat, bussiterminaalit, varikot sekä liityntäpysäköintialueet. Omaisuudenhallintayksikön keskeinen tehtävä on tämän omaisuuden koko elinkaaren aikainen hallinta joukkoliikenteen palvelukyvyn ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi ja toisaalta kustannustehokkuuden parantamiseksi.

Yksikön rooli on koko HKL:n onnistumisen kannalta keskeinen. Omaisuuden tarkoituksenmukainen elinkaarihallinta on myös Helsingin kaupungin toimivuuden kannalta merkittävässä asemassa. Omaisuudenhallintayksikkö toteuttaa pieniä ja keskisuuria uusinvestointeja, peruskorjauksia ja korvausinvestointeja, joita vuosittain on käynnistä tyypillisesti noin 100-200 kpl. Kokonaisuutena yksikön vastuualueelle kuuluu vuosittaisen noin 40-80 milj. euron investointibudjetin vastuullinen kohdistaminen mm. metroasemien peruskorjauksiin, raitiotieratojen peruskorjauksiin ja pienehköihin laajennuksiin sekä kalustohankintoihin.

Omaisuudenhallintayksikössä tulee työskentelemään arviolta 30-40 henkilöä. Yksikön johtaja on osa HKL:n johtoryhmää ja raportoi HKL:n toimitusjohtajalle. Yksikön johtaja johtaa oman yksikkönsä johtoryhmää, johon tulee kuulumaan mm. arviolta 3-5 esimiesasemassa toimivaa alaista.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, johtamiskokemus ja riittävä kokemus yksikön toimialalta. Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen erinomainen ja ruotsin kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito. Olet johtajana ratkaisukeskeinen ja töihin tarttuva, joka tunnetaan kannustavana ja ihmisistä välittävänä. Vuorovaikutustaidot ovat vahvuusaluettasi ja onnistut yksikkösi asiantuntijaorganisaation johtamisessa. Ennen viran vastaanottamista valitun on esitettävä hyväksyttävä selvitys terveydentilastaan.

Virasta maksettava kokonaispalkka määräytyy Helsingin kaupungin käytössä olevan johdon palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tehtävän HAY-vaativuusluokka on 22. Lisätietoja johdon palkkausjärjestelmästä saa osoitteesta www.helsinkirekry.fi/vaativuusluokitus.

Hakemukset ovat julkisia eikä niitä palauteta.

Jätä hakemuksesi 2.6.2020 klo 16:00​ mennessä kaupungin sähköiseen rekrytointipalveluun osoitteessa www.helsinkirekry.fi. Työavain hakemukselle on HKL-01-12-20.

HKL - Kaupungin paras liike

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1362449
  • Tehtäväalue: Johtotehtävät, Tekniikka
  • Työsuhde: Vakinainen virka
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Helsinki
  • Lisätietoja antaa: Lisätietoja tehtävästä antavat HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski (ville.lehmuskoski@hel.fi, p. 040 520 6710) ja InHunt Groupin senior headhunter Jyrki Hämäläinen (p. 0400 467 792)