OMA-valmentaja / Työllisyys- ja kasvupalvelut
Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualue / Työllisyys- ja kasvupalvelut

Hae työpaikkaa
Alkuperäinen julkaisupäivä 15.9.2021

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut ovat osa elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualuetta. Tuotamme tavoitteellisia, yksilöllisiä ja työelämälähtöisiä kumppanuuteen perustuvia palveluita työnhakija- ja yritysasiakkaille. Tavoitteenamme on kehittää työnhakijoiden osaamista ja työelämätaitoja sekä edistää työnantajien osaavan työvoiman saatavuutta Tampereella ja Pirkanmaalla. Lisäksi koordinoimme Tampereen kaupungin maahanmuuttotyötä sekä kansainvälisten osaajien houkutteluun liittyviä yrityspalveluita. Kasvupalvelukokonaisuuteen kuuluu myös Tampereen kaupungin yritys- ja työnantajapalvelujen järjestäminen ja kehittäminen.

Haemme OMA-valmentajaa määräaikaiseen virkasuhteeseen ajalle 25.10.2021- 30.6.2023 Maahanmuuttajien kansainväliseen osaamiskeskukseen.

OMA-valmentajan tehtävänä on edistää työttömien työnhakijoiden työllistymistä ja koulutukseen ohjautumista. Palveluprosessi sisältää palvelutarpeen arvioimisen, työllistymissuunnitelman laatimisen, kokeilulain mukaisten palvelujen toteuttamisen ja ohjaamisen palveluihin, joilla edesautetaan asiakkaiden työllistymistä sekä työllistymissuunnitelman toteutumisen seurannan. Tehtävä sisältää laaja-alaista julkisen vallan käyttöä asiakkaan koko palveluprosessissa. Tehtävässä suoriutuminen edellyttää kykyä hallita ja osata soveltaa työtä ohjaavaa lainsäädäntöä (Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta, työttömyysturvalaki, laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta, laki kuntouttavasta työtoiminnasta).

Tehtävä sisältää neuvonta- ja ohjaustehtäviä sekä koulutus-, yritys- ja verkostoyhteistyötä eri toimijoiden kanssa. OMA-valmentaja työskentelee monialaista palvelua tarvitsevien asiakkaiden kanssa, työssä korostuu verkostotyö. OMA-valmentaja palvelee asiakkaitaan yksilöllisesti ja henkilökohtaisesti ja hyödyntää tilanteeseen sopivia palvelukanavia. OMA-valmentajalla on henkilökohtainen vastuu nimetyistä asiakkaista ja hän koordinoi asiakkaiden työllistymisprosessia.

Kansainvälisen osaamisen palveluiden OMA-valmentajan toimintakenttä on Pirkanmaan laajuinen ja palvelut tuotetaan keskitetysti kaikille Pirkanmaan alueella asuville kotoaikaisille työnhakijoille. Kyseinen virka sijoittuu ensisijaisesti tamperelaisten asiakkaiden kanssa toimimiseen.

Kelpoisuusvaatimuksena on Suomessa laillistettu sosiaalihuollon ammattihenkilö; sosiaalityöntekijä, sosionomi (AMK) tai kuntoutuksen ohjaaja (AMK). Lisäksi edellytämme hyvää suomen kielen kirjallista ja suullista taitoa.

Eduksi katsotaan englannin kielen taito, kokemus maahanmuuttotyöstä ja työllisyys- ja yrityspalveluista, maahanmuuttajien kotoutumista ja työllistymistä edistävien palveluiden tuntemus ja lakisääteisten julkisten kotoutumispalveluiden tuntemus, kokemus monialaisesta verkostoyhteistyöstä ja yhteistyöstä sosiaali- ja terveyspalveluiden rajapinnassa, ja kokemus asiakaspalvelutyöstä ja ryhmien ohjaamisesta. Arvostamme palveluhenkisyyttä ja valmennuksellista työotetta. Tehtävässä onnistuminen edellyttää aktiivista ja luontevaa vuorovaikutusta työnantajien, oppilaitosten edustajien ja työnhakijoiden kanssa.

Käytämme viroissa kuuden kuukauden koeaikaa.

Pyydämme, että liität kopiot kelpoisuuden osoittavista tutkintotodistuksista sähköiseen hakemukseen Kuntarekryyn.

Lisätietoja tehtävästä antavat tiimiesimies Mervi Lähteenkorva-Kallio, puh. 040 800 7481 ja palvelupäällikkö Iida Ruoranen, puh. 044 431 4242 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@tampere.fi.

Hakuaika päättyy 29.9.2021.
Tehtäviä haetaan Kuntarekryssä Hae työpaikkaa -painikkeesta. Ohjeita hakemiseen löydät https://www.tampere.fi/tyo-ja-yrittaminen/meille-toihin.html.
Sähköisten hakemusten tulee olla perillä klo 23.59 ja postitse saapuvien hakemusten klo 15.00 mennessä. Myöhässä saapuneita hakemuksia ei voida ottaa haussa huomioon.

Lisätietoa hakemisesta saat Monetra Pirkanmaan rekrytointipalveluista puh. 040 806 3184, hr.pirkanmaa@monetra.fi

On vain yksi Tampere, mutta monta syytä tulla ja jäädä. Tampereen tavoitteena on olla korkean osaamisen kaupunki, arjen ykkönen ja vetovoimainen elämyskaupunki. Olemme kompaktin kokoinen kaupunki, jossa tykätään työskennellä, asua ja opiskella. Tehtävämme on varmistaa, että palvelut ovat sujuvia, liikkuminen helppoa ja vapaa-ajan mahdollisuudet monipuolisia. Tarjoamme sinulle Tampereen kaupungilla vakaan työpaikan vastuullisessa ympäristössä sekä monipuoliset työsuhde-edut. Tule osaksi monialaista osaajajoukkoamme tekemään yhteiskunnallisesti merkittävää työtä kaupunkilaisten hyväksi. Tule Tampereen tekijäksi!

Tampereen kaupunki on savuton työpaikka.

Lisätietoja tehtävästä antaa tiimiesimies Mervi Lähteenkorva-Kallio, puh. 040 800 7481 tai sähköpostitse etunimi.sukunimi@tampere.fi.

Hae työpaikkaa

Lähetä ilmoitus kaverille

Lisätiedot

  • Ilmoitusnumero: 1499982
  • Tehtäväalue: HR, Asiakaspalvelu
  • Työsuhde: Määräaikainen virka
  • Työn tyyppi: Kokopäiväinen
  • Hakuosoite: www-osoite
  • Sijainti: Tampere, Pirkanmaa, Tampere