(Poistunut julkaisusta)

Ohjaaja
Helsingin Kaupunki

Alkuperäinen julkaisupäivä 12.10.2020

Tehtävän kuvaus

Idän ryhmäkoteihin (Rastilankallion-, Fallpakan- ja Mäntylän ryhmäkodit), ensisijaisesti Rastilankallion ryhmäkotiin haetaan ohjaajaa AMK toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 9.11.2020 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Rastilankallion ryhmäkoti sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella, Rastilan metroaseman välittömässä läheisyydessä. Ryhmäkodin tilat ovat kerrostalon 1-2 kerroksissa.

Asiakkaita ryhmäkodissa on 9. Ryhmäkotien asiakkaat ovat aikuisia kehitysvammaisia henkilöitä ja tarjoamme heille ympäri vuorokauden valvottua asumispalvelua. Jokaisella asiakkaalla on omannäköisensä elämä, joka muodostuu asiakkaan omista toiveista ja tarpeista lähtevistä asioista: työ, opiskelu, vapaa-aika, harrastukset, sosiaaliset suhteet. Asiakkaillamme on valinnan vapaus toteuttaa itseään ja vaikuttaa oman elämänsä päätöksiin.

Idän ryhmäkodit toimivat kiinteässä yhteistyössä keskenään. Meillä toteutetaan henkilöstön yhteiskäyttöä tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan, kuitenkin työntekijöillä on se oma ensisijainen ns. "kotipesä". Lisäksi ryhmäkodit esim. järjestävät vuorollaan juhlapyhinä juhlia, joihin ryhmäkodeistamme osallistutaan mahdollisuuksien mukaan. Myös monissa yksikkökohtaisissa työtehtävissä toteutuu yhteistyö ryhmäkotien välillä.

Ohjaajana tehtäviisi kuuluvat vammaisten ihmisten tarpeiden mukainen ohjaus-, hoito- ja kuntoutustyö. Asiakkaiden kanssa toimiessa korostuu heidän voimavarojen, osallisuuden, itsemääräämisoikeuden ja toimintakyvyn sekä vuorovaikutuksen tukeminen. Tehtäviisi kuuluvat myös turvallisen lääkehoidon toteutus, päivittäisen asiakastyön suunnittelu, toteutus, arviointi ja dokumentointi, yksikön toimintaa tukevia työtehtäviä, yhteistyö asiakkaiden läheisten ja verkostojen kanssa. Käytössämme on Effica-asiakastietojärjestelmä, kunnes siirrymme Apottiin v. 2021. Lisäksi käytämme Rafaela-hoitoisuusmittaria.

Jos koet olevasi parhaimmillasi tehdessäsi ihmisläheistä työtä ja omaat hyvät tiimityötaidot, niin laita hakemus meille tulemaan! Kutsumme haastatteluun mahdollisesti jo hakuajalla.
Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja vaihtelevan työn lisäksi hyvät koulutus- ja kehittymismahdollisuudet sekä suuren työnantajan henkilöstöedut. Helsingin kaupungilta voit tarvittaessa hakea työsuhdeasuntoa. Lisätietoja muista henkilöstöeduistamme saat osoitteessa http://www.helsinkirekry.fi

Kelpoisuusehto:

Sosiaalihuollon ammattihenkilölain 817/2015 (8§) mukainen sosiaalialalle soveltuva ammattikorkeakoulututkinto (sosionomi, geronomi tai kuntoutuksen ohjaaja) tai terveydenhuollon ammattikorkeakoulututkinto (sairaanhoitaja) tai aikaisempi sosiaali- ja terveysalan opistoasteinen tutkinto.
Tehtävässä edellytetään rekisteröitymistä Valviran ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

Kielitaitovaatimuksena on suomen kielen hyvä suullinen ja kirjallinen taito ja tyydyttävä ruotsin kielen suullinen taito.

Ennen valintapäätöstä hakijan on esitettävä työterveyshuollon arvio edellytyksistään hoitaa työhön kuuluvia tehtäviä.

Tehtävässä edellytetään tartuntatautilain 48 §:n mukaista rokotussuojaa.

Luemme eduksi, että lääkelupaan tarvittavat riittävät lääkehoidon opinnot on suoritettu, työkokemuksen kehitysvammaisten parissa ja hygieniapassin.

Sopimusala

KVTES Kunnallinen yleinen virka- ja työehtosopimus

Lisätietoja tehtävästä antaa

Pia Yletyinen p. 09-31074130 pia.yletyinen@hel.fi

Lisätietoa

https://www.hel.fi/toihinsoteen/fi